ΠεριγραφήΑπό το 1992 στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Σπάρτη Λακωνίας, έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό single estate – terroir, πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, με καθετοποιημένη παραγωγή και τυποποίηση σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Στο βιολογικό terroir ελαιώνες Σακελλαρόπουλου η ελαιοπαραγωγή αντιμετωπίζεται ως ποιοτική πράξη, συνδυάζοντας τις καλύτερες περιβαλλοντικές πρακτικές, σεβόμενοι πάντα την μακραίωνη παράδοση του τόπου.

Η γκάμα των πιστοποιημένων άθερμων βιολογικών ελαιολάδων μας, υψηλής ποιότητας, αποτελείται από το χαρισματικό πρωτέλαιο Φυλλικόν πρώτης συγκομιδής, το φρουτώδες άθερμο Αγουρέλαιο πρώιμης συγκομιδής, το ισορροπημένο άθερμο μονοποικιλιακό Αρμονία και το ήπιο γενικής χρήσης Αρμονικόν.

 

ΠεριγραφήΟι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από το 1992 ως terroir, είναι οι πρώτοι ελαιοπαραγωγοί στην Ελλάδα που επίσημα συνδύασαν τα μοναδικά φυσικά συστατικά στο ελαιόλαδο, δημιουργώντας, παράγοντας και τυποποιώντας gourmet 100% φυσικά αρωματικά ελαιόλαδα premium, με εξειδικευμένη τεχνογνωσία.

Διαφέρουν κατά πολύ από τα εμπλουτισμένα ελαιόλαδα με πρόσθετα ή τεχνητά αρωματισμένα, γνωστά με τον διεθνή όρο infused olive oils.

Η πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων στη σειρά των premium gourmet αρωματικών ελαιόλαδων αποτελείται από το πολυβραβευμένο premium gourmet αγουρέλαιο Συλλεκτικόν, το καινοτομικό premium gourmet ελαιόλαδο Ωλεώαστρωνκαι την σπάνια τριλογία  premium gourmet ελαιολάδων Ένσταγμα.

 

ΠεριγραφήΗ σειρά «Ελαιόλαδα Κοσμήματα» (Olive Oil Jewels) αποτελεί την κορυφαία έκφραση δημιουργίας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, με παγκόσμια μοναδικότητα στην παραγωγή τους.

Μετά από πολύχρονη μελέτη και εφαρμογή, στη νέα σειρά απεικονίζονται σπάνιοι γευσιγνωστικοί συνδυασμοί με συστατικά από πολλούς πολιτισμούς του κόσμου, ανοίγοντας νέους δρόμους στο Ελληνικό ελαιόλαδο ως πρόταση υψηλής γαστρονομίας.

Η σειρά Olive Oil Jewels κυκλοφόρησε το 2013 και περιλαμβάνει τέσσερις εξαιρετικές δημιουργίες, τέσσερα ελαιόλαδα «κοσμήματα», το Νο 1 του κόσμου το 2018 Majestic Blend Gourmet, το πολυβραβευμένο Flavored Gourmet Enigma, το Νο 1 του κόσμου το 2019 Gemstone Blend Gourmet καθώς και το μοναδικό Masterpiece Blend Gourmet.

 

ΠεριγραφήΟι βιολογικές φυσικές ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι ελιές αμιγώς καινοτόμες, που δημιουργήθηκαν με στόχο την αυθεντική γευστική απόλαυση σε συνδυασμό με την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας. Θα τις χαρακτηρίζαμε ως γευστικά λειτουργικό super foods των single estate ελαιώνων μας.

Είναι άλλωστε, ένα από τα βασικά συστατικά της πασίγνωστης παγκοσμίως «μεσογειακής διατροφής», που φαίνεται να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην μακροζωία των μεσογειακών λαών.

Η ποικιλία τους περιέχει τις αυθεντικές βιολογικές Καλαμών, τις παραδοσιακές άγουρες ελιές Αγουροελιές, τις γευστικές μικρόκαρπες Πράσινες ελιές με λεμόνι και τις καινοτομικές, χωρίς προσθήκη αλατιού, Ανάλατες.

 

ΠεριγραφήΗ σειρά «Ελιές Καλαμών gourmet» είναι το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην εξέλιξη των γευστικών χαρακτηριστικών των φυσικών Ελληνικών επιτραπέζιων ελιών σε νέους δρόμους, υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας.

Το επίκεντρο και η φιλοσοφία της σειράς, είναι η ανάδειξη της μεγάλης αξίας και της παγκόσμιας μοναδικότητας τους, αποκλειστικά για το εσωτερικό περιεχόμενο, και όχι το packaging ή το design, το marketing ή το branding.

Η σειρά «Ελιές Καλαμών gourmet» περιλαμβάνει επτά ιδιαίτερους τύπους, τις ελιές Τέλιες, τις Βαλσαμικές, τις Πορτοκαλένιες, τις Λεμονένιες, τις Μηλένιες, τις Πινελιές και τις Gousto.

 

Περιγραφή: Το βαλσαμέλαιο είναι ένα δώρο της φύσης, με πολλές ευεργετικές χρήσεις και ιδιότητες, από την γη των αρχαίων Σπαρτιατών που το χρησιμοποιούσαν σε πολλές περιπτώσεις με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στη Σπάρτη Λακωνίας παράγουν το άθερμο εξειδικευμένο φυσικό βαλσαμέλαιο τους αποκλειστικά με έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο των ελαιώνων τους, χωρίς έκθεση στον ήλιο.

Το βαλσαμέλαιο είναι γνωστό και με τις ονομασίες σπαθόλαδο, λάδι υπερικού ή βαλσαμόλαδο.  

 

ΠεριγραφήΣτους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, σε απόλυτη συνεργασία με την φύση και την παράδοση, έχουμε δημιουργήσει μια καινοτόμα σειρά φυσικών καλλυντικών, βασισμένων στα εξειδικευμένα ελαιοπροϊόντα μας, που διαθέτουν όλες τις νόμιμες πιστοποιήσεις κυκλοφορίας.

Τις βαλσαμοαλοιφές κεριού με βαλσαμέλαιο από βιολογικό ελαιόλαδο, πολύτιμα έλαια, εκχυλίσματα και βιταμίνη Ε, φτιαγμένες με φυσικά συστατικά χωρίς χημικά πρόσθετα, τα χειροποίητα φυσικά σαπούνια με βιολογικό ελαιόλαδο, πολύτιμα έλαια και εκχυλίσματα, φτιαγμένα με αγνά συστατικά και βιολογικό ελαιόλαδο αλλά και μια συλλογή από 100% φυσικά βαλσαμέλαια, με βάση το άθερμο βαλσαμέλαιο και το βιολογικό ελαιόλαδο μας, εμπλουτισμένα με φυσικά έλαια και εκχυλίσματα.

 

ΠεριγραφήΟ μύθος αναφέρει πως το πρώτο δέντρο ελιάς ήταν δώρο της θεάς Αθηνάς, ένα δώρο που θεωρείται πως κοσμούσε την Αθήνα για πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα, επειδή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρχε προσωρινή διακοπή των εχθροπραξιών και το έπαθλο των Ολυμπιονικών ήταν και παραμένει ο συμβολικά ο κότινος, το στεφάνι από φύλλα ελιάς θεωρείται παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης.

Τα φύλλα ελιάς χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια ως συστατικό φυτικής προέλευσης. Τα φύλλα ελιάς περιέχουν συστατικά όπως η ελευρωπαΐνη και τα φλαβονοειδή, που έχουν κυρίως αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η ελευρωπαΐνη, συγκεκριμένα, ανήκει στις πολυφαινόλες και της έχουν αποδοθεί σημαντικές αντιοξειδωτικές δράσεις.