Ελαιόλαδο Βιολογικό Premium 
Ελιές Καλαμών Βιολογικές

 

Gourmet & Flavored

 

Υψηλά Φαινολικά
Ελαιόλαδα & Ελιές Plus Health

 


Στους πρόποδες του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, κοντά στη Σπάρτη Λακωνίας βρίσκονται οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, όπου καλλιεργούνται ελιές βιολογικά, πιστοποιημένες από τον οργανισμό ΒΙΟ-ΕΛΛΑΣ από το 1992.

 


Επιλέξαμε εξ αρχής συνειδητά να ασχοληθούμε με τη βιολογική καλλιέργεια γνωρίζοντας τα οφέλη που συνεπάγεται για την ανθρώπινη υγεία και για το ίδιο το περιβάλλον.

Ξεκινήσαμε όταν η βιολογική γεωργία ήταν άγνωστη στην Ελλάδα και στόχος μας ήταν και παραμένει η παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικού ελαιολάδου και ελιών με ταυτότητα, καινοτομία και με υγειοπροστατευτικά συστατικά επιστημονικά τεκμηριωμένα, ανήκοντας στην κατηγορία των βιολειτουργικών τροφίμων, πλούσια σε φαινόλες, με ισχυρισμό υγείας.

   

Βιολειτουργικό Ελαιόλαδο & Ελιές

Πλούσιο σε φαινόλες

 


Τα βιολογικά ελαιόλαδα και οι ελιές μας έχουν τιμηθεί με τον αριθμό ρεκόρ των 802 διεθνών βραβεύσεων στους εγκυρότερους διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας για την εξαιρετική ποιότητα τους,  ενώ λόγω των υψηλών υγειοπροστατευτικών συστατικών τους συμμετέχουν σε πανεπιστημιακές μελέτες και κλινικές έρευνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

   


Τα βιολογικά ελαιόλαδα μας συμμετέχουν στην Παρεμβατική Μελέτη Μεσογειακής Διατροφής με τίτλο "Feeding America's Bravest", που διενεργεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας Harvard T.H. Chan του πανεπιστημίου Harvard της Αμερικής.


Οι βιολογικές επιτραπέζιες ελιές Καλαμών των ελαιώνων μας συμμετέχουν αποκλειστικά στην έρευνα "Olives For Health" που πραγματοποιεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το τμήμα Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Yale της Αμερικής.


Με τις φυσικές επιτραπέζιες ελιές μας διεξάγονται τρείς κλινικές μελέτες για την θετική επίδραση τους στην ανθρώπινη υγεία, από το τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ. Τα αποτελέσματα της 1ης κλινικής μελέτης, οδήγησαν στην επέκταση της σε μεγαλύτερη ομάδα και στην διεξαγωγή της 2ης μελέτης.


Πλέον, έπειτα από 2 κλινικές μελέτες με εξαιρετικά αποτελέσματα και την κατοχύρωση διεθνούς διπλώματος ευρεσιτεχνίας για την μετατροπή των ελιών υπό την μορφή σκόνης σε κάψουλα, διενεργείται η 3η κλινική μελέτη σε ασθενείς με υπερλιπιδαιμία.


Με το ελαιοκανθαλικό ελαιόλαδο μας Plus Health Multivarietal Green Evoo διενεργείται το προκαταρτικό έργο με τίτλο “Oleocanthal Plus” Cardio της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale της Αμερικής, για την αξιολόγηση της επίδρασης του ελαιόλαδου με υψηλή περιεκτικότητα ελαιοκανθάλης στους δείκτες καρδιαγγειακής νόσου.

   


Η παλέτα των εξειδικευμένων βιολογικών ελαιοπροϊόντων μας είναι limited edition και περιέχει: βιολογικά άθερμα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, με χαμηλή οξύτητα και premium gourmet ελαιόλαδα εξειδικευμένης τεχνογνωσίας με παγκόσμιες διακρίσεις, βιολογικές φυσικές επιτραπέζιες ελιές με ελάχιστο αλάτι, gourmet ελιές αλλά και ανάλατες.

Την συλλογή μας συμπληρώνει το άθερμο βαλσαμέλαιο, τα φυσικά καλλυντικά, οι βαλσαμοαλοιφές κεριού και τα φυσικά λάδια σώματος.