Βαλσαμέλαιο με Βιολογικό Ελαιόλαδο (Βαλσαμόλαδο ή Σπαθόλαδο)

ΠεριγραφήΈνα δώρο της φύσης, με πολλές ευεργετικές χρήσεις και ιδιότητες, από την γη των αρχαίων Σπαρτιατών που το χρησιμοποιούσαν σε πολλές περιπτώσεις με εκπληκτικά αποτελέσματα. Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στη Σπάρτη Λακωνίας παράγουν το άθερμο εξειδικευμένο φυσικό βαλσαμέλαιο τους, αποκλειστικά με εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο των ελαιώνων τους, χωρίς έκθεση στον ήλιο. Το βαλσαμέλαιο είναι γνωστό και με τις ονομασίες σπαθόλαδο, λάδι υπερικού ή βαλσαμόλαδο.  

 

Το βαλσαμέλαιο χρησιμοποιείται πάνω από 2000 χρόνια και λέγεται ότι πήρε το όνομά του από τις ιδιότητες του να γιατρεύει τις πληγές των αρχαίων Σπαρτιατών μετά τις μάχες.

Οι πατέρες της Ιατρικής Επιστήμης, ο Ιπποκράτης κι ο Διοσκουρίδης, το παρασκεύαζαν και το χρησιμοποιούσαν για την αποθεραπεία διαφόρων ασθενών τους. Αποτέλεσε το ίαμα των αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους, ενώ το πρότειναν οι θεραπευτές της εποχής για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του έλκους στομάχου.

Στα αγγλικά το αποκαλούν St John’s wort oil διότι το βάλσαμο συνήθως ανθίζει γύρω στην ημερομηνία γέννησης του Ιωάννη του Βαπτιστή. Αναγνωρισμένο για τις πολλές του ιδιότητες, το γνωστό βαλσαμέλαιο κατάφερε να διατηρηθεί ως «απαραίτητο γιατρικό» από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα.

Στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στη Σπάρτη Λακωνίας συνεργαζόμενοι με την Φύση και την αρχέγονη παράδοση του τόπου, παράγουμε το εξειδικευμένο φυσικό βαλσαμέλαιο με άθερμο βιολογικό ελαιόλαδο των ελαιώνων μας, γνωστό και με τις ονομασίες σπαθόλαδο, λάδι υπερικού, σπαθόλαδο ή βαλσαμόλαδο, ακολουθώντας την συνταγή των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά με σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους (άθερμο βαλσαμέλαιο).

Το άθερμο βαλσαμέλαιο παράγεται από την συλλογή αυτοφυούς άγριου ορεινού φρεσκοανθισμένου φυσικού βάλσαμου (βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο ή υπερικό) σε υψόμετρο 1200 μέτρα στην ορεινή Λακωνία – την κατάλληλη εποχή, σε συνδυασμό με άθερμο βιολογικό ελαιόλαδο παραγωγής μας, σε μορφή φυσικής εξανθοσμίας.

Bαλσαμέλαιο Βαλσαμόλαδο Σπαθόλαδο Έλαιο Υπερικού φυσικό δερματολογικά ελεγμένο βιολογικό ελαιόλαδοΔεν επιδέχεται έκθεση στον ήλιο, σε σχέση με τα κλασσικά βαλσαμέλαια, για να μην καταστραφούν τα συστατικά του βιολογικού ελαιόλαδου (αποφυγή φωτοοξείδωσης) και σε ελεγχόμενα χαμηλή θερμοκρασία εξανθοσμίας (άθερμο για την αποφυγή θερμοοξείδωσης).

Αποτελούν για εμάς τεχνοτροπία ετών πολλά από αυτά τα μικρά «μυστικά» στην παραγωγή του φυσικού άθερμου βαλσαμέλαιου με βιολογικό ελαιόλαδο. Εξάλλου, η πολύ υψηλή ποιότητα του φαίνεται και από την χρωματική διαφορά που έχει σε σχέση με πολλά βαλσαμέλαια που κυκλοφορούν στην αγορά.

Το βαλσαμέλαιο φυσικής εξανθοσμίας υπόκειται αποκλειστικά σε φυσική καθίζηση χωρίς κανενός είδους χημική η μηχανική επεξεργασία (φιλτράρισμα) και έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια παραγωγής σε σχέση με τα κοινά βαλσαμέλαια. Το φυσικό Hypericum Perforatum βαλσαμέλαιο με βιολογικό άθερμο ελαιόλαδο των ελαιώνων μας είναι πλούσιο σε υπερφορβίνη και υπερικίνη, χωρίς να είναι οξειδωμένο, το κοινά λεγόμενο ταγγισμένο βαλσαμόλαδο.

φυσικό βαλσαμέλαιο βιολογικό σπαθόλαδοΣτον τελικό έλεγχο της υψηλής ποιότητας του άθερμου βαλσαμέλαιου που παράγουμε προβαίνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα σε πλήρη δερματολογικό έλεγχο και έλεγχο αλλεργιογόνων ουσιών, σε διαπιστευμένα εργαστήρια, για να διασφαλίσουμε ότι το άθερμο βαλσαμέλαιο των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι από τα κορυφαία βαλσαμέλαια της ελληνικής φύσης. Το πιστοποιημένο βαλσαμέλαιο που παράγουμε, είναι ένα 100% φυσικό προϊόν.

Bαλσαμέλαιο Βαλσαμόλαδο Σπαθόλαδο Έλαιο Υπερικού φυσικό δερματολογικά ελεγμένο βιολογικό ελαιόλαδοΤο βαλσαμέλαιο είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα της παραδοσιακής φυτοθεραπείας. Θεωρείται ότι έχει ευνοϊκή επίδραση τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυσικά προϊόντα, ένας θησαυρός για το φαρμακείο του σπιτιού σας.

Είναι γνωστό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων, την επούλωση πληγών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Παραδοσιακά το βαλσαμέλαιο χρησιμοποιείται για τα περισσότερα δερματικά προβλήματα μιας και έχει επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βοηθά στην επούλωση τραυμάτων και εκδορών, στην ανακούφιση από ερεθισμούς, φαγούρα, τσιμπήματα εντόμων, μώλωπες, ελαφρά εγκαύματα, δερματοπάθειες, φλεγμονές και αιμορροΐδες.

Βοηθά σε επούλωση γαστρικών και στομαχικών ελκών, σε εξωτερικές πληγές, τραύματα, κοψίματα, εγκαύματα, πόνους μέσης, ισχιαλγίες, μυαλγία, λουμπάγκο, εξαρθρώσεις και ρευματισμούς.

Κατάλληλο για κράμπες, πιασίματα, ψύξεις, ημικρανίες, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, σε πληγές λόγω ακινησίας στο κρεβάτι (κατάκλιση), δερματίτιδες, τσιμπήματα εντόμων, έλκη φλεβών, εμμηνόπαυση και προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

Βοηθά σε μορφές κατάθλιψης, βελτιώνει τον ύπνο, χαρίζει καλή διάθεση, ευεξία και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του βαλσαμέλαιου προάγουν την καλή φυσική κατάσταση του δέρματος, ενισχύοντας την ελαστικότητά του και βοηθώντας τους πόρους του.

Απολαύστε το αυθεντικό άθερμο βαλσαμέλαιο των αρχαίων Σπαρτιατών, από τη γη τους και τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Bαλσαμέλαιο Βαλσαμόλαδο Σπαθόλαδο Έλαιο Υπερικού φυσικό δερματολογικά ελεγμένο βιολογικό ελαιόλαδο
Bαλσαμέλαιο Βαλσαμόλαδο Σπαθόλαδο Έλαιο Υπερικού φυσικό δερματολογικά ελεγμένο βιολογικό ελαιόλαδο
Bαλσαμέλαιο Βαλσαμόλαδο Σπαθόλαδο Έλαιο Υπερικού φυσικό δερματολογικά ελεγμένο βιολογικό ελαιόλαδο
Bαλσαμέλαιο Βαλσαμόλαδο Σπαθόλαδο Έλαιο Υπερικού φυσικό δερματολογικά ελεγμένο βιολογικό ελαιόλαδο

*Τα όσα αναφέρονται έχουν αποκλειστικά και μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα ενώ δεν υποκαθιστούν την γνωμάτευση γιατρού ή άλλου ειδικού της υγείας.*