Βαλσαμικές - Gourmet Ελιές Καλαμών με Βαλσαμικό Ξύδι

ΠεριγραφήΟι gourmet ελιές Βαλσαμικές, είναι το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην ανάδειξη και την εξέλιξη των φυσικών Ελληνικών επιτραπέζιων ελιών σε νέους δρόμους υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας.

Αποτελούν μια εμπειρία μοναδικής gourmet γεύσης, αναγνωρισμένης πλέον παγκοσμίως σε πολλούς διαγωνισμούς, με πρωτοφανείς διακρίσεις για Ελληνικές επιτραπέζιες ελιές.

Παράλληλα, οι Βαλσαμικές είναι οι ελιές που συμμετείχαν αποκλειστικά στην 1η και στην 2η παγκόσμια κλινική μελέτη του ΕΚΠΑ υπό την αιγίδα του World Olive Center for Health, για την θετική επίδραση τους στην ανθρώπινη υγεία.

 

Υψηλά Φαινολικές Ελιές Καλαμών

Gourmet - Με βαλσαμικό ξύδι - Φυσικές

Στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Σπάρτη Λακωνίας, από το 1992 έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό terroir με πιστοποιημένη βιολογική single estate καλλιέργεια, καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα.

Ύστερα από προσπάθειες ετών με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), καινοτομικές μεθόδους και επιστημονική γνώση, καλλιεργούμε, παράγουμε και τυποποιούμε τις επιτραπέζιες ελιές «Βαλσαμικές» gourmet, που είναι ελιές Καλαμών υψηλής ποιότητας με ένα εκπληκτικό συνδυασμό δάφνης, πολύ αρωματικού ιδιαίτερου βαλσαμικού ξυδιού και χυμό λεμονιού.

Ελιές Καλαμών με Βαλσαμικο Ξύδι Φυσικές Gourmet Λίγο Αλάτι καλαμώνΘεωρούνται μια από τις κορυφαίες εκφράσεις δημιουργίας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, ανήκοντας στην premium σειρά τους «Ελιές Καλαμών Gourmet» , που ανοίγουν νέους γευσιγνωστικούς ορίζοντες στην Ελληνική επιτραπέζια ελιά, ως πρόταση υψηλής γαστρονομίας και την ταξιδεύουν σε όλο το κόσμο.

Αποτελούν παράλληλα ένα από τα κύρια λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων μας, με μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις φαινολών παγκοσμίως, αλλά και γενικότερα υγειοπροστατευτικών ουσιών, βάσει επιστημονικών ερευνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και πολλαπλών βραβεύσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς, για την περιεκτικότητα τους σε μικροσυστατικά που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία.

Οι ελιές υψηλής ποιότητας Βαλσαμικές είναι απόλυτα φυσικές επιτραπέζιες ελιές, με ιδιαίτερα μοναδική γεύση και αρώματα, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι επιτραπέζιες ελιές με ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Είναι άλλωστε, ένα από τα βασικά συστατικά της πασίγνωστης παγκοσμίως «μεσογειακής διατροφής», που φαίνεται να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην μακροζωία των μεσογειακών λαών.

Συνδυάζουν την αυθεντική, αγνή γεύση ελιάς Καλαμών με τον εξειδικευμένο φυσικό τρόπο επεξεργασίας τους, βασισμένο στην παράδοση και την επιστημονική παρακολούθηση, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού σε όλα τα στάδια αλλά και ένα μοναδικό πάντρεμα με την εξαιρετικά χαρακτηριστική δάφνη καθώς και την ιδιαιτερότητα του βαλσαμικού ξυδιού και του λεμονιού.

Αποτελούν μια εμπειρία μοναδικής gourmet γεύσης, αναγνωρισμένης πλέον παγκοσμίως σε πολλούς διαγωνισμούς ανά τον κόσμο, με πρωτοφανείς διακρίσεις για Ελληνικές επιτραπέζιες ελιές.

Η μεθοδολογία παραγωγής τους είναι καινοτομική, ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο single estate επιτραπέζιες ελιές ποικιλίας Καλαμών.

Υπάρχει απόλυτη διαχείριση κατά την χειροποίητη συλλογή τους στο βέλτιστο στάδιο ωρίμανσης, με ταυτόχρονη ποιοτική διαλογή πριν μεταβούν στη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των ελιών.

Σημαντική επίδραση στην περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα μικροσυστατικά αλλά και στην υψηλή γευστική ποιότητα τους, έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (παστερίωση) σε κανένα στάδιο, από την συγκομιδή ως την τελική τυποποίηση τους.

Ελιές Καλαμών με Βαλσαμικο Ξύδι Φυσικές Gourmet Λίγο Αλάτι καλαμώνΟι επιτραπέζιες gourmet ελιές Καλαμών «Βαλσαμικές» των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι 100 % φυσικές, και δεν είναι επεξεργασμένες ή τεχνητά μαυρισμένες, όπως οι συνηθισμένες ελιές της αγοράς. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους, όπως το αποδομητικό «χάραγμα» ή το βίαιο «τσάκισμα» ή έκθεση τους στον ήλιο και στην ατμόσφαιρα, όπως στις συνηθισμένες ελιές της αγοράς.

Μια επίσης σημαντική διαφορά είναι ότι στις gourmet ελιές Βαλσαμικές, η περιεκτικότητα σε αλάτι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση των ελιών, σε ποσοστό κάτω του 50% του μέσου όρου του αλατιού που περιέχουν οι ελιές που συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά.

Στην τελική τους συσκευασία προσθέτουμε μεγάλη ποσότητα βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου των ελαιώνων μας, μικρή ποσότητα φρέσκου λεμονιού και αρωματική δάφνη. Τον κυρίαρχο γευστικό χαρακτήρα τον δίνει το παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι, αργής φυσικής ωρίμανσης με ένταση στα αρώματα και γλυκόπικρες νότες επίγευσης.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου παλαίωσης του βαλσαμικού ξυδιού, που δεν περιέχει καραμελωμένη ζάχαρη, ένα μέρος εξατμίζεται και συνήθως λέγεται ότι αυτό είναι το «μερίδιο των αγγέλων», ένας όρος που χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή ουίσκι, brandy και άλλων ποτών.

Οι ελιές gourmet Βαλσαμικές, παράγονται χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και χωρίς παστερίωση. Δεν γίνεται χρήση καυστικού νατρίου, γλυκονικού σιδήρου ή άλλων χημικών κατά την διαδικασία ξεπικρίσματος, η οποία διαρκεί έως και δέκα (10) μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των ωφέλιμων συστατικών της ελιάς αλλά και τις ουσίες που προάγουν την εξέλιξη των υψηλών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών.

Κατά συνέπεια, οι ελιές gourmet Βαλσαμικές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς διαθέτουν υψηλά ποσοστά φαινολικών ενώσεων, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, και ωφέλιμα μικροσυστατικά, που με την φυσική διαδικασία πολύμηνης ζύμωσης διατηρούνται στις ελιές. Το αποτέλεσμα είναι ένα «ζωντανό» λειτουργικό τρόφιμο με υπέροχα φυσικά αρώματα και εξαιρετική γεύση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιτραπέζιες gourmet ελιές Βαλσαμικές, των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, βραβεύονται με την υψηλότερη διάκριση του Super Health Award με Top Gold και Over All Gold χρυσό βραβείο για τα έτη 2017, 2018, 2019, 2020 και 2021 στα Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards, το διεθνή διαγωνισμό που προσμετρά τα υψηλά ευεργετικά συστατικά (φαινόλες) που έχουν οι επιτραπέζιες ελιές.

Χαρακτηρίζονται ως ένας από τους τύπους ελιών με τα περισσότερα ευεργετικά υγειοπροστατευτικά συστατικά παγκοσμίως. Τα ευεργετικά αυτά συστατικά που αφορούν τις επιτραπέζιες ελιές, είναι οι φαινόλες, με κυρίαρχες την υδροξυτυροσόλη, την τυροσόλη και τα παράγωγα τους.

Ελιές Καλαμών με Βαλσαμικο Ξύδι Φυσικές Gourmet Λίγο Αλάτι καλαμώνΟι φαινόλες αυτές είναι πανίσχυρα μικροσυστατικά που ανήκουν στα φυσικά αντιοξειδωτικά, διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και τους έχουν αποδοθεί ιδιότητες αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές καθώς και νευροπροστατευτικές.

Για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, η συνεργασία με πανεπιστημιακά ερευνητικά ιδρύματα είναι στον πυρήνα τους και αποτελεί την επιστημονική απόδειξη της υψηλής ποιοτικής διαφορετικότητας των επιτραπέζιων ελιών τους.

Τέτοιο παράδειγμα είναι η 1η παγκοσμίως κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα της Φαρμακευτική σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, υπό την εποπτεία του World Olive Center for Health, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στο επιστημονικό συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης (OIS) το 2016 (διαβάστε περισσότερα).

Οι 20 εθελοντές που συμμετείχαν στην κλινική μελέτη, καθ’ όλα υγιείς, είδαν σε συντριπτικό ποσοστό μια πολύ σημαντική βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ τους, ειδικά των δεικτών της LDL/HDL χοληστερόλης, καταναλώνοντας απλώς πέντε (5) επιτραπέζιες Βαλσαμικές ελιές ημερησίως.

Για τη μελέτη επιλέχθηκαν οι Βαλσαμικές ελιές gourmet, ως ελιές τύπου Καλαμών που παράχθηκαν από τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς βρέθηκε να έχουν 5 φορές υψηλότερη συγκέντρωση υδροξυτυροσόλης και τυροσόλης από τις υπόλοιπες εμπορικά διαθέσιμες ποικιλίες ελιών.

Ακολούθησε 2η κλινική μελέτη σε μεγαλύτερη ομάδα ασθενών από το 2017 έως το 2022 με τίτλο «Η επίδραση της ημερήσιας κατανάλωσης επιτραπέζιων ελιών Καλαμών στο λιπιδαιμικό προφίλ ασθενών με υπερλιπιδαιμία». Πραγματοποιήθηκε στη Μονάδα Υπέρτασης της Α Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου ΓΝΑ και στο Βιοπαθολογικό Εργαστήριο του 401 ΓΣΝΑ, σε συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, ενώ συμμετείχαν 94 εθελοντές εκ των οποίων 71 ολοκλήρωσαν την κλινική μελέτη. Σημαντικά αποτελέσματα παρατηρήθηκαν στα επίπεδα χοληστερόλης και LDL των 71 ασθενών (p>0,05), ενώ δεν παρατηρήθηκε σημαντική αλλαγή στα επίπεδα HDL και TG. Η χοληστερόλη παρουσίασε σημαντική μείωση κατά 9,01 μονάδες και τα επίπεδα της LDL έδειξαν μείωση κατά 10,98 μονάδες μετά από μόνο 30 ημέρες καθημερινής κατανάλωσης μόλις πέντε ελιών, ενώ τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην ετήσια έκδοση του World Olive Center for Health, τον Μάιο του 2022 (διαβάστε περισσότερα).

Πέρα από τα πλούσια υγειοπροστατευτικά συστατικά, η μοναδική ταυτότητα της premium σειράς, «ελιές Καλαμών gourmet» και ειδικότερα των ελιών Βαλσαμικές, ορίζεται και από το γευστικό προφίλ τους, που είναι πολύ υψηλής ποιότητας.

Οι gourmet ελιές Βαλσαμικές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι εύσαρκες και ανήκουν γευσιγνωστικά στην διεθνή κατηγορία «εξαιρετικές ελιές».

Έχουν πολλά γευστικά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν εξαιρετική γευστική προσωπικότητα, σωστή ωρίμανση φίνου αρώματος ελιάς, ομοιομορφία μεγεθών, χαμηλή αλατοπεριεκτικότητα, με σωστή σκληρότητα και κρουστή τραγανότητα.

Ελιές Καλαμών με Βαλσαμικο Ξύδι Φυσικές Gourmet Βαλσαμικές χοληστερόλη μελέτη ΕΚΠΑ κλινική HDL LDLΤη γευστική παλέτα τους, συμπληρώνει η ελαφρά πικράδα, η περιεκτική ινώδης σύσταση, οι πολύπλευρες πικάντικες νότες στην γεύση, η δροσερή φρεσκάδα και τα εκλεπτυσμένα αρώματα.

Η ταυτότητα τους ολοκληρώνεται με παρατεταμένη επίγευση, στην οποία συμβάλουν αρμονικά τα αρώματα και οι γεύσεις από τα συστατικά που τις συνοδεύουν. Η ένταση της ντελικάτης δάφνης συνδυάζεται με τον ευωδιαστό χυμό λεμονιού, σε ένα πάντρεμα αντίθετων γεύσεων. Στην συνέχεια, έρχεται να προστεθεί στο γευστικό πάνελ των αρωμάτων το αρχοντικό βαλσαμικό ξύδι, που χαρακτηρίζει όλο το προφίλ των Βαλσαμικών ελιών, σαν ένας κρυμμένος γευστικός θησαυρός που περιμένει υπομονετικά να ανακαλυφθεί.

Για αυτή την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα, οι gourmet επιτραπέζιες ελιές Βαλσαμικές διακρίνονται συνεχώς στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών.

Εξέχουσα θέση έχουν οι επαναλαμβανόμενες διακρίσεις τους, στο φημισμένο διαγωνισμό Great Taste Awards στο Λονδίνο. Τιμήθηκαν με το βραβείο του χρυσού αστεριού, μία από τις υψηλές διακρίσεις του διαγωνισμού για το 2012 και το 2015.

Παράλληλα έχουν βραβευτεί τρείς χρονιές, από πολυάριθμο πάνελ ειδικών κριτών γαστρονομίας, στο διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών Taste Olymp Awards 2020, 2019 και 2017, με την πολύ μεγάλη διάκριση του Gold Award (χρυσού βραβείου) γεύσης και ποιότητας, με υψηλή βαθμολογία που ξεπέρασε το 90 % από τους κριτές γευσιγνώστες.

Κατά συνέπεια οι ελιές Βαλσαμικές κατατάσσονται στην παγκόσμια ελίτ των gourmet τροφίμων, ενώ θεωρούνται από τις πιο βραβευμένες επιτραπέζιες ελιές παγκοσμίως.

Οι gourmet ελιές Βαλσαμικές, είναι το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην ανάδειξη και την εξέλιξη των γευστικών χαρακτηριστικών των φυσικών Ελληνικών επιτραπέζιων ελιών σε νέους δρόμους ,υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας.

Το επίκεντρο και η φιλοσοφία όλης της νέας σειράς «Ελιές Καλαμών gourmet» με την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι αποκλειστικά η μεγάλη αξία και η παγκόσμια μοναδικότητα τους αποκλειστικά για το εσωτερικό περιεχόμενο, και όχι το packaging ή το design, το marketing ή το branding.

Ως single estate και terroir ελαιοπροϊόν των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Βαλσαμικές - Ελιές Καλαμών Gourmet - Χωρίς παστερίωση - Χωρίς πρόσθετα

Τριπλής χειροποίητης διαλογής - 10μηνης φυσικής ζύμωσης

 • OLYMP AWARDS 2023 GOLD
 • Aristoleo High Phenolic Awards 2023 GOLD
 • OLYMP TASTE AWARDS GOLD 2022
 • Aristoleo High Phenolic Awards 2022
 • Olymp Taste Awards 2021 GOLD
 • Aristoleo High Phenolic Olives 2021
 • Olymp Awards TASTE GOLD 2020
 • Aristoleo High Phenolic 2020 Gold
 • Aristoleo High Phenolic 2019 Gold
 • Olymp 2019 Silver
 • Aristoleo High Phenolic 2018 Gold Green
 • OlympTaste Gold 2017
 • Aristoleo High Phenolic Olives 2017
 • Great Taste Awards 2015 1 Star
 • Great Taste Awards 2012 1 Star