Λεμονένιες – Gourmet Ελιές Καλαμών με Λεμόνι Χωρίς Ξύδι

ΠεριγραφήΟι ελιές Καλαμών Gourmet Λεμονένιες είναι ελιές χωρίς ξύδι, με χυμό και φλούδα λεμονιού, σε ένα εκπληκτικό γευστικό συνδυασμό με τέσσερα (4) αρωματικά φυτά της Λακωνικής γης.

Είναι ένα ακόμα προϊόν υψηλής τεχνογνωσίας των ελαιώνων μας, αποτελώντας ένα από τα κύρια λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) μας, με πολύ υψηλές φαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία.

Οι επιτραπέζιες φυσικές ελιές Λεμονένιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελούν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης ελιάς, υψηλής ποιότητας, βραβευμένη από ειδικούς γευσιγνώστες, σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας με μοναδικές παγκόσμιες διακρίσεις.

 

Υψηλά Φαινολικές Ελιές Καλαμών

Gourmet - Με λεμόνι - Χωρίς ξύδι

Στην Σπάρτη Λακωνίας και στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από το 1992 έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό terroir πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, με καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση βάσει των Ελληνικών και διεθνών προτύπων.

Στο terroir ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αντιμετωπίζουμε την ελαιοπαραγωγή ως ποιοτική πράξη, συνδυάζοντας τις καλύτερες περιβαλλοντικές πρακτικές και τη διατήρηση των φυσικών πόρων. Σεβόμενοι την μακραίωνη παράδοση του τόπου αλλά και την φροντίδα του οικοσυστήματος, συμβάλλοντας έτσι σε ένα υψηλό επίπεδο βιοποικιλότητας.

Ελιές Καλαμών Χωρίς Ξύδι με Λεμόνι Φυσικές Λίγο Αλάτι BioΜε αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), μετά από προσπάθειες αρκετών ετών, καινοτομικές μεθόδους και επιστημονική γνώση, καλλιεργούμε, παράγουμε και τυποποιούμε τις επιτραπέζιες ελιές «Λεμονένιες» gourmet, ποικιλίας Καλαμών, υψηλής ποιότητας.

Οι Λεμονένιες είναι ελιές χωρίς ξύδι, με χυμό και φλούδα λεμονιού, σε ένα εκπληκτικό γευστικό συνδυασμό με τέσσερα (4) αρωματικά φυτά της Λακωνικής γης.

Είναι ιδανικές για όσους δεν προτιμούν ή έχουν δυσανεξία στο ξύδι και κατά συνέπεια στις ελιές με ξύδι, διότι δεν περιέχεται σε κανένα στάδιο παραγωγής και τυποποίησης τους.

Παράλληλα διατηρούν την αυθεντική γεύση της ελιάς Καλαμών, με ελάχιστη παρουσία αλατιού και σίγουρα αποτελούν μια γαστρονομική πρόταση υψηλής ποιότητας.

Είναι ένα ακόμα προϊόν υψηλής τεχνογνωσίας των ελαιώνων μας, αποτελώντας ένα από τα κύρια λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, με αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία.

Οι gourmet ελιές Λεμονένιες αποτελούν ένα γευστικό έδεσμα, που με την παρουσία του τιμά οποιοδήποτε γαστρονομική δημιουργία, ενώ για πολλούς καταναλωτές είναι μια gourmet πρόταση υψηλής ποιότητας.

Συνδυάζουν την αυθεντική, αγνή γεύση ελιάς Καλαμών με τον εξειδικευμένο φυσικό τρόπο επεξεργασίας τους, βασισμένο στην παράδοση και την επιστημονική παρακολούθηση, με πλήρη απουσία ξυδιού, ελάχιστη προσθήκη αλατιού αλλά και ένα μοναδικό πάντρεμα γήινων γεύσεων των αρωματικών φυτών με το Λακωνικό λεμόνι, τον υπέροχο χυμό και την φλούδα του.

Οι επιτραπέζιες φυσικές ελιές Λεμονένιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελούν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης ελιάς, υψηλής ποιότητας, βραβευμένη από ειδικούς γευσιγνώστες, σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας.

Η μέθοδος παραγωγής τους είναι καινοτομική, ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο single estate.

Ελιές Καλαμών Χωρίς Ξύδι με Λεμόνι Φυσικές Λίγο Αλάτι BioΥπάρχει απόλυτη διαχείριση κατά την χειροποίητη συλλογή τους σε συγκεκριμένο στάδιο μεγέθους, με ταυτόχρονη αυστηρή ποιοτική διαλογή πριν μεταβούν στη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των ελιών Λεμονένιες, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού σε όλα τα στάδια.

Μια πολύ σημαντική διαφοροποίηση τους είναι ότι η περιεκτικότητα τους σε αλάτι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση τους, σε ποσοστό κάτω του 50% του μέσου όρου του αλατιού που περιέχουν οι αντίστοιχες ελιές που συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά.

Σημαντική επίδραση στην περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα μικροσυστατικά αλλά και στην υψηλή γευστική ποιότητα τους, έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (παστερίωση) σε κανένα στάδιο, από την συγκομιδή ως την τελική τυποποίηση τους.

Οι επιτραπέζιες ελιές gourmet Λεμονένιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι 100 % φυσικές και δεν είναι επεξεργασμένες ή τεχνητά χρωματισμένες. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους, όπως το αποδομητικό «χάραγμα» ή το βίαιο «τσάκισμα» ή έκθεση τους στον ήλιο και στην ατμόσφαιρα, όπως στις συνηθισμένες ελιές της αγοράς.

Κατά συνέπεια, οι Λεμονένιες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς διαθέτουν υψηλά ποσοστά φαινολών, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ωφέλιμα μικροσυστατικά, που με την φυσική διαδικασία πολύμηνης ζύμωσης διατηρούνται στις ελιές.

Στην τελική συσκευασία τους προσθέτουμε μεγάλη ποσότητα βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συγκεκριμένη ποσότητα χυμού και φλούδας λεμονιού, μαζί με ρίγανη, θρούμπι, δάφνη και μαντζουράνα, συμπληρώνοντας την γευσιγνωστική παλέτα των gourmet ελιών Λεμονένιες.

Παράγονται χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και χωρίς παστερίωση. Δεν γίνεται χρήση χημικών ή τεχνητών ουσιών κατά την διαδικασία ξεπικρίσματος, η οποία διαρκεί έως και δέκα (10) μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των ωφέλιμων συστατικών της ελιάς αλλά και τις ουσίες που προάγουν την εξέλιξη των υψηλών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών.

Ελιές Καλαμών Χωρίς Ξύδι με Λεμόνι Φυσικές Λίγο Αλάτι BioΟι ελιές Λεμονένιες χαρακτηρίζονται ως ένας από τους τύπους ελιών με υψηλά ευεργετικά υγειοπροστατευτικά συστατικά. Τα ευεργετικά αυτά συστατικά που αφορούν τις επιτραπέζιες ελιές, είναι οι φαινόλες, με κυρίαρχες την υδροξυτυροσόλη, την τυροσόλη και τα παράγωγα τους, πανίσχυρα μικροσυστατικά που ανήκουν στα φυσικά αντιοξειδωτικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιτραπέζιες gourmet ελιές Λεμονένιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, βραβεύονται με την υψηλότερη διάκριση του Super Health Award με Top Gold και Over All Gold χρυσό βραβείο για τα έτη 2017, 2019 και 2020, στα Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards, το διεθνή διαγωνισμό που προσμετρά τα υψηλά ευεργετικά συστατικά (φαινόλες) που έχουν οι επιτραπέζιες ελιές.

Πέρα από τα πλούσια υγειοπροστατευτικά συστατικά, η ταυτότητα τους ορίζεται και από το γευστικό προφίλ τους, υψηλής ποιότητας. Οι gourmet Λεμονένιες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου ανήκουν γευσιγνωστικά στην διεθνή κατηγορία «εξαιρετικές ελιές».

Έχουν πολλά γευστικά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν άρτια προσωπικότητα, σωστή ωρίμανση φρουτώδους αρώματος ελιάς, εύσαρκες με ομοιομορφία μεγεθών, χαμηλή αλατοπεριεκτικότητα, με σωστή σκληρότητα και κρουστή τραγανότητα.

Τη γευστική παλέτα τους συμπληρώνει η δροσερή λεμονάτη γεύση και τα αρώματα λεμονανθών, από το χυμό και τη φλούδα του λεμονιού που αποτελεί και το κυρίαρχο συστατικό τους, συνδυασμένη με ελαφρά πικράδα, περιεκτική ινώδη σύσταση και εκλεπτυσμένα αρώματα.

Η ταυτότητα τους ολοκληρώνεται με παρατεταμένη βοτανική επίγευση, με πινελιές λεμονιού, και φυσικά την απόλυτα ευχάριστη γεύση της ελιάς Καλαμών.

Ο συνδυασμός των συστατικών και η αναλογία τους σε όλα τα στάδια παραγωγής τους, αποτελεί μια καινοτομία, ένα γευσιγνωστικό «μυστικό» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Η επιβλητική δάφνη, η πικάντικα αρωματική ρίγανη, το γευστικό fine herb θρούμπι και η ντελικάτη γλυκιά μαντζουράνα σε συνδυασμό με το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας, δημιουργούν μια γευστική «πανδαισία».

Για αυτή την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα, οι Λεμονένιες ελιές gourmet έχουν διακριθεί όσες φορές έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών.

Ελιές Καλαμών Χωρίς Ξύδι με Λεμόνι Φυσικές Λίγο Αλάτι BioΑποτελεί ρεκόρ η κατάκτηση της κορυφής των Great Taste Awards 2019, των «Όσκαρ της γεύσης» όπως λέγονται, μιας και κανένα δείγμα ελιών, Ελληνικών ή ξένων, δεν κατάφερε να τιμηθεί με την αντίστοιχη βράβευση.

Οι 500 και πλέον κριτές γευσιγνώστες των Great Taste Awards 2019, δήλωσαν για τις gourmet ελιές Λεμονένιες: «Λατρέψαμε την ζωηρή λεμονένια γεύση, τα αρωματικά φυτά και τις νότες ανθόμελου στο άρωμα. Ένας υπέροχος γευστικός συνδυασμός !».

Τιμήθηκαν, επίσης, με το βραβείο του χρυσού αστεριού, μία από τις υψηλές διακρίσεις του διαγωνισμού για το 2013 αλλά και το 2017, ενώ ο κατάλογος των βραβεύσεων τους σε διαγωνισμούς γευσιγνωσίας είναι μακρύς.

Πέρα από τους γνώστες των διεθνών διαγωνισμών γευσιγνωσίας υψηλής ποιότητας ελιών, έχουν εντυπωσιάσει τους ειδικούς της γαστρονομίας σε gourmet φαγητά, ιδιαίτερα γλυκά και εξειδικευμένα ποτά.

Χρήζουν της εμπιστοσύνης πολλών Ελλήνων και ξένων chef με φίνες γεύσεις στην μαγειρική τους, pastry chef στην ζαχαροπλαστική τους αλλά και bartenders που τις εμπιστεύονται σε εξαιρετικά εμπνευσμένες και απολαυστικά γευστικές δημιουργίες υψηλής ποιότητας, που προάγουν τον Ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό.

Οι gourmet ελιές Λεμονένιες, είναι το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην ανάδειξη και την εξέλιξη των γευστικών χαρακτηριστικών των φυσικών επιτραπέζιων ελιών σε νέους δρόμους, υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας.

Το επίκεντρο και η φιλοσοφία όλης της νέας σειράς «Ελιές Καλαμών gourmet» με την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι αποκλειστικά η μεγάλη αξία και η παγκόσμια μοναδικότητα τους αποκλειστικά για το εσωτερικό περιεχόμενο, και όχι το packaging ή το design, το marketing ή το branding.

Ως single estate και terroir ελαιοπροϊόν των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Gourmet Ελιές Καλαμών με Λεμόνι - Χωρίς παστερίωση - Χωρίς Ξύδι

Χωρίς πρόσθετα – Τριπλής χειροποίητης διαλογής - 10μηνης φυσικής ζύμωσης

 • Great Taste Award 2022 1 GOLD STAR
 • Aristoleo High Phenolic Awards 2022
 • Olymp Taste Awards 2021 GOLD
 • Aristoleo High Phenolic Olives 2021
 • Aristoleo High Phenolic 2020 Gold
 • Great Taste Awards 2019 2 Star
 • Olymp Awards 2019 LOGO BRONZE
 • Aristoleo High Phenolic 2019 Gold
 • Olymp Taste Awards 2017 Silver
 • ARISTOLEO HIGH PHENOLIC 2017 AWARD
 • Great Taste Awards 2017 Gold Star
 • Olymp Taste Awards 2016 Bronze
 • Great Taste Award 2013 Star
 • Silver Taste Awards 2013