Μηλένιες - Gourmet Ελιές Καλαμών με Μήλο

ΠεριγραφήΟι ιδιαίτερες gourmet ελιές Μηλένιες, είναι ελιές ποικιλίας Καλαμών υψηλής ποιότητας, με αρωματικό μήλο, ολόκληρο, με χυμό, πούλπα και φλούδα. Συνοδεύεται από βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, υπέροχο μηλόξυδο, χυμό λεμονιού και ντελικάτη δάφνη.

Οι gourmet ελιές Μηλένιες, είναι το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην ανάδειξη και την εξέλιξη των γευστικών χαρακτηριστικών των φυσικών επιτραπέζιων ελιών σε νέους δρόμους, υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας.

Οι ελιές Μηλένιες έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας από ειδικούς κριτές και κατατάσσονται στην ελίτ των gourmet τροφίμων.

 

Ελιές Καλαμών Gourmet Μηλένιες 

Με μήλο, μηλόξυδο και δάφνη

Από το 1992, στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Σπάρτη Λακωνίας, έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό single estate terroir με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια, καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα.

Ύστερα από προσπάθειες ετών με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), καινοτομικές μεθόδους και επιστημονική γνώση, καλλιεργούμε, παράγουμε και τυποποιούμε τις πολύ καινοτομικές επιτραπέζιες ελιές «Μηλένιες» gourmet.

ελιές gourmet με μήλο μηλένιες καλαμών superior φυσικέςΟι ιδιαίτερες gourmet ελιές Μηλένιες, είναι ελιές ποικιλίας Καλαμών υψηλής ποιότητας, με αρωματικό μήλο, ολόκληρο, με χυμό, πούλπα και φλούδα. Συνοδεύονται από βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, υπέροχο μηλόξυδο, χυμό λεμονιού και ντελικάτη δάφνη, τα υπέροχα συστατικά από τα οποία προκύπτει ο τίτλος τους, «Μηλένιες».

Θεωρούνται μια από τις κορυφαίες εκφράσεις δημιουργίας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, ανήκοντας στην premium σειρά τους «Ελιές Καλαμών Gourmet».

Αποτελούν ένα από τα λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων μας, με συγκέντρωση υγειοπροστατευτικών ουσιών, βάσει επιστημονικών ερευνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και πολλαπλών βραβεύσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας.

Παράλληλα, οι ελιές υψηλής ποιότητας Μηλένιες είναι απόλυτα φυσικές επιτραπέζιες ελιές, με ιδιαίτερα μοναδική γεύση και νοστιμιά, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι επιτραπέζιες ελιές με ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Συνδυάζουν την αυθεντική, αγνή γεύση ελιάς Καλαμών με τον εξειδικευμένο φυσικό τρόπο επεξεργασίας τους, βασισμένο στην παράδοση και την επιστημονική παρακολούθηση, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού αλλά και με ένα μοναδικό συνδυασμό των γήινων γεύσεων του ντελικάτου μήλου, του υγιεινού μηλόξυδου, της αρωματικής δάφνης και πινελιές λεμονιού.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι οι επιτραπέζιες ελιές Μηλένιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελούν μια εμπειρία μοναδικής γεύσης υψηλής ποιότητας, αναγνωρισμένης πλέον παγκοσμίως σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ελιών ανά τον κόσμο.

Η μεθοδολογία παραγωγής τους είναι καινοτομική, ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο single estate ελιές.

Υπάρχει απόλυτη διαχείριση κατά την χειροποίητη συλλογή τους στο βέλτιστο στάδιο ωρίμανσης, με ταυτόχρονη τριπλή ποιοτική διαλογή πριν μεταβούν στη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των ελιών.

ελιές gourmet με μήλο μηλένιες καλαμών superior φυσικέςΣημαντική επίδραση στην περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα μικροσυστατικά αλλά και στην υψηλή γευστική ποιότητα τους, έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (παστερίωση) σε κανένα στάδιο, από την συγκομιδή ως την τελική τυποποίηση τους.

Οι επιτραπέζιες gourmet ελιές Καλαμών «Μηλένιες» των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι 100 % φυσικές, και δεν είναι επεξεργασμένες ή τεχνητά μαυρισμένες, όπως οι συνηθισμένες ελιές της αγοράς. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους, όπως το αποδομητικό «χάραγμα» ή το βίαιο «τσάκισμα» ή έκθεση τους στον ήλιο και στην ατμόσφαιρα, όπως στις συνηθισμένες ελιές της αγοράς.

Μια επίσης σημαντική διαφορά είναι ότι στις gourmet ελιές Μηλένιες, η περιεκτικότητα σε αλάτι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση των ελιών, σε ποσοστό κάτω του 50% του μέσου όρου του αλατιού που περιέχουν οι ελιές που συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά.

Παράγονται χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και χωρίς παστερίωση. Δεν γίνεται χρήση καυστικού νατρίου, γλυκονικού σιδήρου ή άλλων χημικών κατά την διαδικασία ξεπικρίσματος, η οποία διαρκεί έως και δέκα (10) μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των ωφέλιμων συστατικών της ελιάς αλλά και τις ουσίες που προάγουν την εξέλιξη των υψηλών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών.

Κατά συνέπεια, οι gourmet ελιές Μηλένιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έχουν μεγάλη διατροφική αξία, καθώς διαθέτουν βιταμίνες, πολυφαινόλες, τοκοφερόλες, αντιοξειδωτικά και ωφέλιμα μικροσυστατικά, που με την φυσική διαδικασία πολύμηνης ζύμωσης διατηρούνται στις ελιές. Το αποτέλεσμα είναι ένα «ζωντανό» λειτουργικό τρόφιμο με υπέροχα φυσικά αρώματα και εξαιρετική γεύση.

Οι ελιές Μηλένιες χαρακτηρίζονται ως ένας από τους τύπους ελιών με ευεργετικά υγειοπροστατευτικά συστατικά. Τα ευεργετικά αυτά συστατικά που αφορούν τις επιτραπέζιες ελιές, είναι οι φαινόλες, με κυρίαρχες την υδροξυτυροσόλη, την τυροσόλη και τα παράγωγα τους, πανίσχυρα μικροσυστατικά που ανήκουν στα φυσικά αντιοξειδωτικά.

ελιές gourmet με μήλο μηλένιες καλαμών superior φυσικέςΠέρα από τα πλούσια υγειοπροστατευτικά συστατικά, η μοναδική ταυτότητα της premium σειράς «ελιές Καλαμών gourmet» και ειδικότερα των ελιών Μηλένιες ορίζεται και από το γευστικό προφίλ τους, που είναι πολύ υψηλής ποιότητας.

Οι gourmet ελιές Μηλένιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου ανήκουν γευστικά στην διεθνή κατηγορία «εξαιρετικές ελιές», έχουν πολλά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν άρτια γευστική προσωπικότητα, σωστή ωρίμανση φρουτώδους αρώματος ελιάς, εύσαρκες με ομοιομορφία μεγεθών, χαμηλή αλατοπεριεκτικότητα, σωστή σκληρότητα και κρουστή τραγανότητα.

Τη γευστική παλέτα των ελιών Μηλένιες συμπληρώνει η ελαφρά πικράδα, η περιεκτική ινώδης σύσταση, οι πολύπλευρες πικάντικες νότες στην γεύση, η δροσερή φρεσκάδα και τα εκλεπτυσμένα αρώματα.

Η ταυτότητα τους ολοκληρώνεται με παρατεταμένη επίγευση, στην οποία συμβάλουν αρμονικά τα συστατικά που τις συνοδεύουν, με κυρίαρχα το μήλο και το μηλόξυδο, μαζί με το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες μας.

Ο συνδυασμός των αρωματικών φυτών και η αναλογία τους σε όλα τα στάδια παραγωγής των ελιών Μηλένιες, αποτελεί μια καινοτομία, ένα γευστικό «μυστικό» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Η επιβλητική δάφνη που συγκαταλέγεται στα βότανα με τον διεθνή όρο fine herb, συμπληρώνεται από το χαρισματικό μηλόξυδο που το αγκαλιάζουν οι ανθισμένες νότες του λεμονιού και του βιολογικού ελαιολάδου παραγωγής μας.

Τον τελικό χαρακτήρα στις ελιές Μηλένιες προσδίδει το ευεργετικό ντελικάτο μήλο σε όλες τις εκφάνσεις του, με την αρωματική φλούδα του, τον ιδιαίτερο χυμό του αλλά και την γευστική πούλπα του, που οδηγεί την γαστρονομική απόλαυση σε μια φθινοπωρινή βόλτα στη Φύση, ανάμεσα σε κόκκινες μηλιές, γεμάτες με τους καρπούς τους και σε ασημοπράσινες στιβαρές ελιές που είναι έτοιμες να μας υποδεχθούν.

Για αυτή την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα, οι φυσικές επιτραπέζιες ελιές Μηλένιες έχουν βραβευτεί στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών

ελιές gourmet με μήλο μηλένιες καλαμών superior φυσικέςΕξέχουσα θέση έχει η μεγάλη τιμητική διάκριση τους, με βραβείο δύο (2) χρυσών αστεριών «Ανώτερης Γεύσης iTQi», στο φημισμένο παγκοσμίως διαγωνισμό International Taste Quality Institute 2016, στις Βρυξέλλες, που διοργανώνεται από το έγκριτο Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας.

Το "iTQi Βραβείο Ανώτερης Γεύσης" είναι η σφραγίδα ποιότητας στην γεύση η οποία δίνεται από 120 επιλεγμένους και βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ και γευσιγνώστες.

Οι gourmet ελιές Μηλένιες έχουν διακριθεί και σε άλλους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας από ειδικούς γευσιγνώστες και κατά συνέπεια, κατατάσσονται στην ελίτ των gourmet τροφίμων.

Έχουν εντυπωσιάσει τους ειδικούς της γαστρονομίας σε gourmet φαγητά, ιδιαίτερα γλυκά και εξειδικευμένα ποτά, πολλών Ελλήνων και ξένων chef με φίνες γεύσεις στην μαγειρική τους, pastry chef στην ζαχαροπλαστική τους αλλά και bartenders.

Οι gourmet ελιές Μηλένιες, είναι το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην ανάδειξη και την εξέλιξη των γευστικών χαρακτηριστικών των φυσικών επιτραπέζιων ελιών σε νέους δρόμους, υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας.

Το επίκεντρο και η φιλοσοφία όλης της νέας σειράς «Ελιές Καλαμών gourmet» με την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι αποκλειστικά η μεγάλη αξία και η παγκόσμια μοναδικότητα τους αποκλειστικά για το εσωτερικό περιεχόμενο, και όχι το packaging ή το design, το marketing ή το branding.

Ως single estate και terroir ελαιοπροϊόν των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Ελιές Καλαμών Gourmet με Μήλο - Μηλόξυδο - Χωρίς παστερίωση

Χωρίς πρόσθετα – Τριπλής χειροποίητης διαλογής - 10μηνης φυσικής ζύμωσης

  • OLYMP AWARDS 2023 PLATINUM
  • OLYMP TASTE AWARDS SILVER 2022
  • OLYMP TASTE AWARDS 2021 SILVER
  • Olymp Awards TASTE BRONZE 2019
  • Aristoleo High Phenolic Olives 2017
  • Olymp Awards Taste Silver 2016
  • ITQI 2016 2stars