Πορτοκαλένιες - Gourmet Ελιές Καλαμών με Πορτοκάλι

ΠεριγραφήΟι gourmet επιτραπέζιες ελιές Πορτοκαλένιες είναι ένα λειτουργικό ελαιοπροϊόν (functional foods) των ελαιώνων μας, με πολύ υψηλή συγκέντρωση υγειοπροστατευτικών ουσιών.

Είναι απόλυτα φυσικές επιτραπέζιες ελιές Καλαμών, με μοναδική γεύση, αρώματα, καθώς και ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με διεθνείς βραβεύσεις γεύσης και ποιότητας.

Ο χαρακτήρας στις ελιές Πορτοκαλένιες προσδίδεται από το Λακωνικό πορτοκάλι, με την προσθήκη του γλυκόξινου χυμού και της κρουστής φλούδας του με το αιθέριο έλαιο της, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού. Οδηγεί την γευστική απόλαυση σε ένα ανοιξιάτικο πρωινό περίπατο στη Φύση, ανάμεσα σε ανθισμένες πορτοκαλιές και στιβαρές ελιές της Λακωνίας.

 

Υψηλά Φαινολικές Ελιές Καλαμών

Gourmet - Με πορτοκάλι και βότανα

Από το 1992, στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Σπάρτη Λακωνίας, έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό single estate terroir με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια, καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα.

Ύστερα από προσπάθειες ετών με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), καινοτομικές μεθόδους και επιστημονική γνώση, καλλιεργούμε, παράγουμε και τυποποιούμε τις επιτραπέζιες ελιές «Πορτοκαλένιες» gourmet, που είναι ελιές Καλαμών υψηλής ποιότητας, με δύο (2) αρωματικά φυτά της Λακωνικής γης, σε ένα εκπληκτικό γευστικό συνδυασμό του έξοχου Λακωνικού πορτοκαλιού, από το οποίο προκύπτει και ο τίτλος «Πορτοκαλένιες».

Ελιές Καλαμών Πορτοκαλένιες με Πορτοκάλι Φυσικές Gourmet BioΘεωρούνται μια από τις κορυφαίες εκφράσεις δημιουργίας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, ανήκοντας στην premium σειρά τους «Ελιές Καλαμών Gourmet».

Αποτελούν ένα από τα κύρια λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων μας, με πολύ υψηλή συγκέντρωση φαινολών και γενικότερα υγειοπροστατευτικών ουσιών, βάσει επιστημονικών ερευνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και πολλαπλών βραβεύσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς, για την περιεκτικότητα τους σε μικροσυστατικά που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία.

Παράλληλα, οι ελιές υψηλής ποιότητας Πορτοκαλένιες είναι απόλυτα φυσικές επιτραπέζιες ελιές, με ιδιαίτερα μοναδική γεύση και νοστιμιά, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι επιτραπέζιες ελιές με ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Συνδυάζουν την αυθεντική γεύση ελιάς Καλαμών με τον εξειδικευμένο φυσικό τρόπο επεξεργασίας τους, βασισμένο στην παράδοση και την επιστημονική παρακολούθηση, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού αλλά και με ένα μοναδικό πάντρεμα των γήινων γεύσεων των αρωματικών φυτών με το Λακωνικό πορτοκάλι, τον υπέροχο χυμό και την φλούδα του.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι οι επιτραπέζιες ελιές Πορτοκαλένιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελούν μια εμπειρία μοναδικής γεύσης υψηλής ποιότητας, αναγνωρισμένης πλέον παγκοσμίως σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ελιών ανά τον κόσμο.

Η μεθοδολογία παραγωγής τους είναι καινοτομική, ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο single estate ελιές.

Υπάρχει απόλυτη διαχείριση κατά την χειροποίητη συλλογή τους στο βέλτιστο στάδιο ωρίμανσης, με ταυτόχρονη τριπλή ποιοτική διαλογή πριν μεταβούν στη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των ελιών.

Ελιές Καλαμών Πορτοκαλένιες με Πορτοκάλι Φυσικές Gourmet BioΣημαντική επίδραση στην περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα μικροσυστατικά αλλά και στην υψηλή γευστική ποιότητα τους, έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (παστερίωση) σε κανένα στάδιο, από την συγκομιδή ως την τελική τυποποίηση τους.

Οι επιτραπέζιες gourmet ελιές Καλαμών «Πορτοκαλένιες» των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι 100 % φυσικές, και δεν είναι επεξεργασμένες ή τεχνητά μαυρισμένες, όπως οι συνηθισμένες ελιές της αγοράς. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους, όπως το αποδομητικό «χάραγμα» ή το βίαιο «τσάκισμα» ή έκθεση τους στον ήλιο και στην ατμόσφαιρα, όπως στις συνηθισμένες ελιές της αγοράς.

Μια επίσης σημαντική διαφορά είναι ότι στις gourmet ελιές Πορτοκαλένιες, η περιεκτικότητα σε αλάτι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση των ελιών, σε ποσοστό κάτω του 50% του μέσου όρου του αλατιού που περιέχουν οι ελιές που συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά.

Στην τελική τους συσκευασία προσθέτουμε μεγάλη ποσότητα βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου των ελαιώνων μας, μικρή ποσότητα βιολογικού φυσικού ξυδιού με ιδιαίτερα αρώματα, καθώς και δύο αριστοκρατικά αρωματικά φυτά, μαραθόσπορο και δάφνη, ενώ την γευστική ολοκλήρωση προάγει ο χυμός φρέσκου πορτοκαλιού σε συνδυασμό με την φλούδα του.

Παράγονται χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και χωρίς παστερίωση. Δεν γίνεται χρήση καυστικού νατρίου, γλυκονικού σιδήρου ή άλλων χημικών κατά την διαδικασία ξεπικρίσματος, η οποία διαρκεί έως και δέκα (10) μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των ωφέλιμων συστατικών της ελιάς αλλά και τις ουσίες που προάγουν την εξέλιξη των υψηλών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών.

Κατά συνέπεια, οι gourmet ελιές Πορτοκαλένιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς διαθέτουν φαινόλες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, τοκοφερόλες και ωφέλιμα μικροσυστατικά, που με την φυσική διαδικασία πολύμηνης ζύμωσης διατηρούνται στις ελιές. Το αποτέλεσμα είναι ένα «ζωντανό» λειτουργικό τρόφιμο με υπέροχα φυσικά αρώματα και εξαιρετική γεύση.

Ελιές Καλαμών Πορτοκαλένιες με Πορτοκάλι Φυσικές Gourmet BioΟι ελιές Πορτοκαλένιες χαρακτηρίζονται ως ένας από τους τύπους ελιών με ευεργετικά υγειοπροστατευτικά συστατικά. Τα ευεργετικά αυτά συστατικά που αφορούν τις επιτραπέζιες ελιές, είναι οι φαινόλες, με κυρίαρχες την υδροξυτυροσόλη, την τυροσόλη και τα παράγωγα τους, πανίσχυρα μικροσυστατικά που ανήκουν στα φυσικά αντιοξειδωτικά.

Κατά το έτος 2017, οι ελιές Πορτοκαλένιες έχουν βρεθεί να έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση φαινολών (φυσικά αντιοξειδωτικά) παγκοσμίως. Ενδεικτικά, ο μέσος όρος τυροσόλης σε εμπορικά διαθέσιμες ελιές ήταν 134 μg/g και της υδροξυτυροσόλης 244 μg/g, ενώ οι Πορτοκαλένιες βρέθηκε να έχουν 1112 μg/g τυροσόλης και 1420 μg/g υδροξυτυροσόλης, με συνολικό άθροισμα τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης είναι 2532 μg/g.

Πέρα από τα πλούσια υγειοπροστατευτικά συστατικά, η μοναδική ταυτότητα της premium σειράς «ελιές Καλαμών gourmet» και ειδικότερα των ελιών Πορτοκαλένιες ορίζεται και από το γευστικό προφίλ τους, που είναι πολύ υψηλής ποιότητας.

Οι gourmet ελιές Πορτοκαλένιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου ανήκουν γευσιγνωστικά στην διεθνή κατηγορία «εξαιρετικές ελιές», έχουν πολλά γευστικά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν άρτια γευσιγνωστική προσωπικότητα, φρουτώδες άρωμα ελιάς, είναι εύσαρκες με ομοιομορφία μεγεθών, χαμηλή αλατοπεριεκτικότητα, με σωστή σκληρότητα και κρουστή τραγανότητα.

Τη γευστική παλέτα των ελιών Πορτοκαλένιες συμπληρώνει η ελαφρά πικράδα, η περιεκτική ινώδης σύσταση, οι πολύπλευρες πικάντικες νότες στην γεύση και τα εκλεπτυσμένα αρώματα.

Η ταυτότητα τους ολοκληρώνεται με παρατεταμένη επίγευση, στην οποία συμβάλουν αρμονικά τα αρωματικά φυτά που τις συνοδεύουν μαζί με το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες μας.

Ο συνδυασμός των αρωματικών φυτών και η αναλογία τους σε όλα τα στάδια παραγωγής των ελιών Πορτοκαλένιες, αποτελεί μια καινοτομία, ένα γευστικό «μυστικό» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Ο ντελικάτος μαραθόσπορος και η επιβλητική δάφνη, σε συνδυασμό με το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας, το χυμό λεμονιού και το φυσικό αρωματικό ξύδι, δημιουργούν μια γευστική διαδρομή στη Λακωνική φύση, που αποτελεί μία αξέχαστη εμπειρία.

Ελιές Καλαμών Πορτοκαλένιες με Πορτοκάλι Φυσικές Gourmet BioΤον τελικό χαρακτήρα στις ελιές Πορτοκαλένιες προσδίδει το ζουμερό Λακωνικό πορτοκάλι, με την προσθήκη του υπέροχου γλυκόξινου χυμού και της κρουστής φλούδας του με το αιθέριο έλαιο της, που οδηγεί την γευστική απόλαυση σε ένα ανοιξιάτικο πρωινό περίπατο στη Φύση, ανάμεσα σε ανθισμένες πορτοκαλιές και στιβαρές ελιές της Λακωνίας.

Για αυτή την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα, οι gourmet επιτραπέζιες ελιές Πορτοκαλένιες έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών.

Εξέχουσα θέση έχει η διάκριση τους στο φημισμένο διαγωνισμό Great Taste Awards στο Λονδίνο, με την κατάκτηση των 3 χρυσών αστεριών για το 2022 και την κατάταξη τους στους Great Taste Awards Supreme Champions 2022.

Οι 500 και πλέον κριτές γευσιγνώστες των Great Taste Awards 2022, δήλωσαν για τις gourmet ελιές Πορτοκαλένιες: «Θεϊκές. Μεταφερθήκαμε απευθείας στην Ελλάδα μέσω αυτών των θεσπέσιων ελιών Καλαμών. Η μαρινάδα τους πλαισιώνει τέλεια τον όξινο και αρωματικό τους χαρακτήρα, σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό με ένα καλό ελαιόλαδο, νότες πορτοκαλιού και μια πληθώρα βοτάνων».

Έχουν εντυπωσιάσει τους ειδικούς της γαστρονομίας σε gourmet φαγητά και ιδιαίτερα γλυκά πολλών Ελλήνων και ξένων chef με φίνες γεύσεις στην μαγειρική τους και pastry chef στην ζαχαροπλαστική τους.

Οι gourmet ελιές Πορτοκαλένιες, είναι το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην ανάδειξη και την εξέλιξη των γευστικών χαρακτηριστικών των φυσικών επιτραπέζιων ελιών σε νέους δρόμους, υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας.

Το επίκεντρο και η φιλοσοφία όλης της νέας σειράς «Ελιές Καλαμών gourmet» με την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι αποκλειστικά η μεγάλη αξία και η παγκόσμια μοναδικότητα τους αποκλειστικά για το εσωτερικό περιεχόμενο, και όχι το packaging ή το design, το marketing ή το branding.

Ως single estate και terroir ελαιοπροϊόν των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Ελιές Καλαμών Gourmet Πορτοκαλένιες - Χωρίς παστερίωση

Χωρίς πρόσθετα – Τριπλής χειροποίητης διαλογής - 10μηνης φυσικής ζύμωσης

 • OLYMP AWARDS 2023 SILVER
 • Aristoleo High Phenolic Awards 2023 GOLD
 • Great Taste Award 2022 3 GOLD STARS
 • OLYMP TASTE AWARDS GOLD 2022
 • Aristoleo High Phenolic Awards 2022
 • Olymp Taste Awards 2021 GOLD
 • Aristoleo High Phenolic Olives 2021
 • Aristoleo High Phenolic Olives 2017
 • Olymp Taste Awards 2016 Bronze
 • Great Taste Award 2013 Star
 • Silver Taste Awards 2013