Τέλιες - Gourmet Ελιές Καλαμών με Αρωματικά Φυτά

ΠεριγραφήΟι gourmet ελιές Τέλιες είναι απόλυτα φυσικές επιτραπέζιες ελιές που ανήκουν στην premium σειρά «Ελιές Καλαμών Gourmet» των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, ανοίγοντας νέους γευστικούς ορίζοντες στην Ελληνική επιτραπέζια ελιά, ως πρόταση υψηλής γαστρονομίας με διεθνείς αναγνωρίσεις.

Βραβεύτηκαν ως οι Νο.1 ελιές με την υψηλότερη διάκριση Super Health Award, στα Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards 2018, που προσμετρά τα υψηλά ευεργετικά συστατικά στις ελιές.

Παράλληλα, τιμήθηκαν με το βραβείο των δύο χρυσών αστεριών Great Taste Awards στο Λονδίνο, την υψηλότερη διάκριση του διαγωνισμού για το 2019, στα γνωστά «Όσκαρ της γεύσης».

 

Υψηλά Φαινολικές Ελιές Καλαμών

Gourmet - Με αρωματικά φυτά - Φυσικές

Στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Σπάρτη Λακωνίας, από το 1992 έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό single estate terroir με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια, καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα.

Ύστερα από προσπάθειες ετών με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), καινοτομικές μεθόδους και επιστημονική γνώση, καλλιεργούμε, παράγουμε και τυποποιούμε τις επιτραπέζιες ελιές «Τέλιες» gourmet, που είναι ελιές Καλαμών υψηλής ποιότητας με ένα εκπληκτικό συνδυασμό έξι (6) αρωματικών φυτών της Λακωνικής γης, από τον οποίο προκύπτει και ο τίτλος «Τέλιες», ελιές τέχνης με βότανα.

Βιολογικές Ελιές Καλαμών Φυσικές με Αρωματικά Φυτά Βότανα gourmetΘεωρούνται μια από τις κορυφαίες εκφράσεις δημιουργίας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, ανήκοντας στην premium σειρά τους «Ελιές Καλαμών Gourmet».

Αποτελούν ένα από τα κύρια λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων μας, με πολύ υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολών και γενικότερα υγειοπροστατευτικών ουσιών, βάσει επιστημονικών ερευνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και πολλαπλών βραβεύσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς, για την περιεκτικότητα τους σε μικροσυστατικά που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία.

Παράλληλα, οι ελιές υψηλής ποιότητας Τέλιες είναι απόλυτα φυσικές επιτραπέζιες ελιές, με ιδιαίτερα μοναδική γεύση και νοστιμιά, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι επιτραπέζιες ελιές με ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Συνδυάζουν την αυθεντική, αγνή γεύση ελιάς Καλαμών με τον εξειδικευμένο φυσικό τρόπο επεξεργασίας τους, βασισμένο στην παράδοση και την επιστημονική παρακολούθηση, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού σε όλα τα στάδια αλλά και με ένα μοναδικό πάντρεμα με τις γήινες γεύσεις των αρωματικών φυτών.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι οι επιτραπέζιες ελιές Τέλιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελούν μια εμπειρία μοναδικής γεύσης υψηλής ποιότητας, αναγνωρισμένης πλέον παγκοσμίως σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ανά τον κόσμο, με πρωτοφανείς διακρίσεις για Ελληνικές επιτραπέζιες ελιές.

Η μεθοδολογία παραγωγής τους είναι καινοτομική, ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο single estate ελιές.

Υπάρχει απόλυτη διαχείριση κατά την χειροποίητη συλλογή τους στο βέλτιστο στάδιο ωρίμανσης, με ταυτόχρονη τριπλή ποιοτική διαλογή πρίν μεταβούν στη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των ελιών.

Σημαντική επίδραση στην περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα μικροσυστατικά αλλά και στην υψηλή γευστική ποιότητα τους, έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (παστερίωση) σε κανένα στάδιο, από την συγκομιδή ως την τελική τυποποίηση τους.

Βιολογικές Ελιές Καλαμών Φυσικές με Αρωματικά Φυτά Βότανα gourmetΟι επιτραπέζιες gourmet ελιές Καλαμών «Τέλιες» των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι 100 % φυσικές, και δεν είναι επεξεργασμένες ή τεχνητά μαυρισμένες, όπως οι συνηθισμένες ελιές της αγοράς. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους, όπως το αποδομητικό «χάραγμα» ή το βίαιο «τσάκισμα» ή έκθεση τους στον ήλιο και στην ατμόσφαιρα, όπως στις συνηθισμένες ελιές της αγοράς.

Μια επίσης σημαντική διαφορά είναι ότι στις gourmet ελιές Τέλιες, η περιεκτικότητα σε αλάτι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση των ελιών, σε ποσοστό κάτω του 50% του μέσου όρου του αλατιού που περιέχουν οι ελιές που συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά.

Στην τελική τους συσκευασία προσθέτουμε μεγάλη ποσότητα βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου των ελαιώνων μας, μικρή ποσότητα βιολογικού φυσικού ξυδιού με ιδιαίτερα αρώματα, καθώς και μια μεγάλη συλλογή Λακωνικών αρωματικών φυτών όπως μαντζουράνα, ρίγανη, δενδρολίβανο, θρούμπι, μαραθόσπορο και δάφνη, ενώ την γευστική ολοκλήρωση προάγει ο χυμός φρέσκου λεμονιού.

Παράγονται χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και χωρίς παστερίωση. Δεν γίνεται χρήση καυστικού νατρίου, γλυκονικού σιδήρου ή άλλων χημικών κατά την διαδικασία ξεπικρίσματος, η οποία διαρκεί έως και δέκα (10) μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των ωφέλιμων συστατικών της ελιάς αλλά και τις ουσίες που προάγουν την εξέλιξη των υψηλών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών.

Κατά συνέπεια, οι gourmet ελιές Τέλιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς διαθέτουν υψηλά ποσοστά πολυφαινολικών ενώσεων, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, τοκοφερόλες και ωφέλιμα μικροσυστατικά, που με την φυσική διαδικασία πολύμηνης ζύμωσης διατηρούνται στις ελιές. Το αποτέλεσμα είναι ένα «ζωντανό» λειτουργικό τρόφιμο με υπέροχα φυσικά αρώματα και εξαιρετική γεύση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιτραπέζιες gourmet ελιές Τέλιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, βραβεύτηκαν και ήταν οι Νο.1 ελιές με την υψηλότερη διάκριση Super Health Award με Top Gold και Over All Gold χρυσό βραβείο στα Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards 2018, το διεθνή διαγωνισμό που προσμετρά τα υψηλά ευεργετικά συστατικά (φαινόλες) που έχουν οι επιτραπέζιες ελιές.

Βιολογικές Ελιές Καλαμών Φυσικές με Αρωματικά Φυτά Βότανα gourmetΟι ελιές Τέλιες χαρακτηρίζονται ως ένας από τους τύπους ελιών με τα περισσότερα ευεργετικά υγειοπροστατευτικά συστατικά παγκοσμίως. Τα ευεργετικά αυτά συστατικά που αφορούν τις επιτραπέζιες ελιές, είναι οι φαινόλες, με κυρίαρχες την υδροξυτυροσόλη, την τυροσόλη και τα παράγωγα τους, πανίσχυρα μικροσυστατικά που ανήκουν στα φυσικά αντιοξειδωτικά.

Γενικότερα για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, η συνεργασία με πανεπιστημιακά ερευνητικά ιδρύματα είναι στον πυρήνα τους και αποτελεί την επιστημονική απόδειξη της υψηλής ποιοτικής διαφορετικότητας των επιτραπέζιων ελιών τους.

Πέρα από τα πλούσια υγειοπροστατευτικά συστατικά, η μοναδική ταυτότητα της premium σειράς ελιές gourmet και ειδικότερα των ελιών Τέλιες ορίζεται και από το γευστικό προφίλ τους, που είναι πολύ υψηλής ποιότητας.

Οι gourmet ελιές Τέλιες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου ανήκουν γευσιγνωστικά στην διεθνή κατηγορία «εξαιρετικές ελιές», έχουν πολλά γευστικά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν εξαιρετική γευστική προσωπικότητα, σωστή ωρίμανση φρουτώδους αρώματος ελιάς, εύσαρκες με ομοιομορφία μεγεθών, χαμηλή αλατοπεριεκτικότητα, με σωστή σκληρότητα και κρουστή τραγανότητα.

Τη γευστική παλέτα των ελιών Τέλιες συμπληρώνει η ελαφρά πικράδα, η περιεκτική ινώδης σύσταση, οι πολύπλευρες πικάντικες νότες στην γεύση, η δροσερή φρεσκάδα και τα εκλεπτυσμένα αρώματα.

Η ταυτότητα τους ολοκληρώνεται με παρατεταμένη επίγευση, στην οποία συμβάλουν αρμονικά τα αρωματικά φυτά που τις συνοδεύουν μαζί με το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες μας.

Ο συνδυασμός των αρωματικών φυτών και η αναλογία τους σε όλα τα στάδια παραγωγής των ελιών Τέλιες, αποτελεί μια καινοτομία, ένα γευστικό «μυστικό» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Η ντελικάτη γλυκιά μαντζουράνα, η πικάντικη αρωματική ρίγανη, το ευωδιαστό δενδρολίβανο, το γευστικό θρούμπι, ο γλυκός μαραθόσπορος και η επιβλητική δάφνη, σε συνδυασμό με το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το φυσικό αρωματικό ξύδι, δημιουργούν ένα γευστικό «πλουραλισμό» που αποτελεί μία αξέχαστη εμπειρία.

Για αυτή την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα, οι φυσικές επιτραπέζιες ελιές Τέλιες διακρίνονται συνεχώς στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών.

Βιολογικές Ελιές Καλαμών Φυσικές με Αρωματικά Φυτά Βότανα gourmetΕξέχουσα θέση έχουν οι επαναλαμβανόμενες διακρίσεις τους, στο φημισμένο διαγωνισμό Great Taste Awards στο Λονδίνο. Έχει όμως μεγάλη σημασία ότι οι ελιές Τέλιες, τιμήθηκαν με το βραβείο των δύο (2) χρυσών αστεριών, την υψηλότερη διάκριση του διαγωνισμού για το 2019 και το 2012.

Επίσης, αποτελεί ρεκόρ η κατάκτηση της κορυφής των Great Taste Awards 2019, των «Όσκαρ της γεύσης» όπως λέγονται, μιας και κανένα δείγμα ελιών, Ελληνικών ή ξένων, δεν κατάφερε να τιμηθεί με την αντίστοιχη βράβευση.

Οι 500 και πλέον κριτές γευσιγνώστες των Great Taste Awards 2019, δήλωσαν για τις gourmet ελιές Τέλιες: «Τέλειες όπως είναι, με μεσογειακά αρωματικά φυτά στην γεύση. Μια απόλαυση !». 

Παράλληλα έχουν βραβευτεί δύο συνεχόμενες χρονιές, από πολυάριθμο πάνελ ειδικών κριτών γαστρονομίας, στο διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών Taste Olymp Awards 2020 και 2019, με την πολύ μεγάλη διάκριση του Platinum Award (πλατινένιου βραβείου) γεύσης και ποιότητας, με πολύ υψηλή βαθμολογία που ξεπέρασε το 95 % από τους κριτές γευσιγνώστες.

Κατά συνέπεια, οι gourmet ελιές Τέλιες κατατάσσονται στην παγκόσμια ελίτ των gourmet τροφίμων, ενώ θεωρούνται από τις πιο βραβευμένες επιτραπέζιες ελιές παγκοσμίως.

Έχουν εντυπωσιάσει τους ειδικούς της γαστρονομίας σε gourmet φαγητά, ιδιαίτερα γλυκά και εξειδικευμένα ποτά, πολλών Ελλήνων και ξένων chef με φίνες γεύσεις στην μαγειρική τους, pastry chef στην ζαχαροπλαστική τους αλλά και bartenders.

Οι gourmet ελιές Τέλιες, είναι το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην ανάδειξη και την εξέλιξη των γευστικών χαρακτηριστικών των φυσικών επιτραπέζιων ελιών σε νέους δρόμους ,υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας.

Το επίκεντρο και η φιλοσοφία όλης της νέας σειράς «Ελιές Καλαμών gourmet» με την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι αποκλειστικά η μεγάλη αξία και η παγκόσμια μοναδικότητα τους αποκλειστικά για το εσωτερικό περιεχόμενο, και όχι το packaging ή το design, το marketing ή το branding.

Ως single estate και terroir ελαιοπροϊόν των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Gourmet Ελιές Καλαμών Τέλιες - Χωρίς παστερίωση - Χωρίς πρόσθετα

Τριπλής χειροποίητης διαλογής - 10μηνης φυσικής ζύμωσης

 • Olymp Awards 2024 GOLD
 • ARISTOLEO HIGH PHENOLIC 2024 DOUBLE GOLD
 • OLYMP AWARDS 2023 PLATINUM
 • Aristoleo High Phenolic Awards 2023 GOLD
 • Great Taste Award 2022 2 GOLD STARS
 • OLYMP TASTE AWARDS GOLD 2022
 • Aristoleo High Phenolic Awards 2022
 • Olymp Taste Awards 2021 GOLD
 • Aristoleo High Phenolic Olives 2021
 • Olymp Awards TASTE PLATINUM 2020
 • Great Taste Awards 2019 2 Star
 • Olymp Awards Taste 2019 Gold
 • Aristoleo HIgh Phenolic 2018 Supreme Gold
 • Aristoleo High Phenolic 2017 GOLD
 • Olymp Taste Awards 2016 Bronze
 • Silver Taste Awards 2013
 • Great Taste Awards 2012 2 Gold Stars