Gousto - Καλαμών και Πράσινες Ελιές Gourmet

ΠεριγραφήΟι ιδιαίτερες ελιές gourmet Gousto, είναι μια πολύ καινοτομική δημιουργία των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου με ιδιαιτερότητες και υψηλό βαθμό δυσκολίας στην ολοκλήρωση της.

Ελιές δύο διαφορετικών ποικιλιών ταυτόχρονα στο ίδιο βάζο και με συγκεκριμένες αναλογίες, μικρόκαρπες Πράσινες και μεγαλόκαρπες Καλαμών, με «αντίθετες» γεύσεις, αλλά και συστατικά που σπάνια συνδυάζονται μαζί, το ξύδι και το λεμόνι, συνοδευόμενα από κόλιανδρο και αρωματικό Ελληνικό τσάι.

Το εκπληκτικό γευσιγνωστικό σημείο των gourmet ελιών Gousto, είναι η στιγμή που θα δοκιμαστούν, όπου έρχεται μια έκπληξη, μια γευστική εμπειρία του τι πραγματικά σημαίνει δημιουργία.

 

Gourmet Ελιές Καλαμών και Πράσινες 

Ελιές με λεμόνι, ξύδι και βότανα

Η ελαιοπαραγωγή στο terroir ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στη Σπάρτη Λακωνίας, από το 1992, αντιμετωπίζεται ως ποιοτική πράξη, με σεβασμό στην μακραίωνη παράδοση του τόπου αλλά και την φροντίδα του οικοσυστήματος.

Στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό single estate terroir με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια, καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα.

GOUSTO Ελιές Καλαμών και πράσινες superior gourmet φυσικέςΎστερα από προσπάθειες ετών με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), καινοτομικές μεθόδους και επιστημονική γνώση, καλλιεργούμε, παράγουμε και τυποποιούμε τις πολύ καινοτομικές επιτραπέζιες ελιές gourmet «Gousto».

Οι ιδιαίτερες ελιές gourmet Gousto, είναι μια πολύ καινοτομική δημιουργία μας με ιδιαιτερότητες και υψηλό βαθμό δυσκολίας στην ολοκλήρωση της.

Ελιές δύο διαφορετικών ποικιλιών ταυτόχρονα στο ίδιο βάζο και με συγκεκριμένες αναλογίες, μικρόκαρπες Πράσινες και μεγαλόκαρπες Καλαμών, με «αντίθετες» γεύσεις, αλλά και συστατικά που σπάνια συνδυάζονται μαζί, το ξύδι και το λεμόνι, συνοδευόμενα από κόλιανδρο και αρωματικό Ελληνικό τσάι.

Το εκπληκτικό γευσιγνωστικό σημείο των gourmet ελιών Gousto, είναι η στιγμή που θα δοκιμαστούν, όπου έρχεται μια έκπληξη, μια γευστική εμπειρία του τι πραγματικά σημαίνει δημιουργία.

Δοκιμάζοντας τις πράσινες ελιές υπερισχύει το λεμόνι με την πικράδα των πράσινων, άγουρων ελιών, ενώ δοκιμάζοντας τις ελιές Καλαμών αναδύεται η ώριμη, φρουτώδης γεύση τους μαζί με το ξύδι, παρότι και οι δύο τύποι ελιών συνυπάρχουν ταυτόχρονα στο ίδιο βάζο με λεμόνι και ξύδι.

Αυτή η γαστρονομική καινοτομία προέκυψε μετά από πολυετείς δοκιμές και αποτελεί ένα υπέροχο γευσιγνωστικό συναίσθημα, πρωτόγνωρο και σίγουρα μοναδικό.

Οι gourmet ελιές Gousto θεωρούνται μια από τις κορυφαίες εκφράσεις δημιουργίας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, ανήκοντας στην premium σειρά τους «Ελιές Gourmet», καθώς διαθέτουν ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Αποτελούν ένα από τα λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων μας, με συγκέντρωση υγειοπροστατευτικών ουσιών, αλλά και διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας.

GOUSTO Ελιές Καλαμών και πράσινες superior gourmet φυσικέςΣυνδυάζουν την αυθεντική, αγνή γεύση ελιάς Καλαμών και την ιδιαίτερη γεύση των άγουρων Πράσινων ελιών, με τον εξειδικευμένο φυσικό τρόπο επεξεργασίας τους, βασισμένο στην παράδοση και την επιστημονική παρακολούθηση, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού αλλά και με ένα μοναδικό συνδυασμό των γήινων γεύσεων του ντελικάτου κόλιανδρου, του πανίσχυρου τσαγιού, με υπέροχο ξύδι και πινελιές από χυμό και νότες φλούδας λεμονιού.

Η μεθοδολογία παραγωγής τους είναι καινοτομική, ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο single estate ελιές.

Υπάρχει απόλυτη διαχείριση κατά την χειροποίητη συλλογή τους στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης και των δύο ποικιλιών, με ταυτόχρονη τριπλή ποιοτική διαλογή πριν μεταβούν στη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των ελιών.

Σημαντική επίδραση στην υψηλή γευστική ποιότητα τους, έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (παστερίωση) σε κανένα στάδιο, από την συγκομιδή ως την τελική τυποποίηση τους.

Οι επιτραπέζιες gourmet ελιές Gousto των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι 100 % φυσικές, και δεν είναι επεξεργασμένες ή τεχνητά χρωματισμένες, όπως οι συνηθισμένες ελιές της αγοράς. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους, όπως το αποδομητικό «χάραγμα» ή το βίαιο «τσάκισμα» ή έκθεση τους στον ήλιο και στην ατμόσφαιρα, όπως στις συνηθισμένες ελιές της αγοράς.

Μια επίσης σημαντική διαφορά είναι ότι στις gourmet ελιές Gousto, η περιεκτικότητα σε αλάτι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση των ελιών, σε ποσοστό κάτω του 50% του μέσου όρου του αλατιού που περιέχουν οι ελιές που συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά.

Παράγονται χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και χωρίς παστερίωση. Δεν γίνεται χρήση καυστικού νατρίου, γλυκονικού σιδήρου ή άλλων χημικών κατά την διαδικασία ξεπικρίσματος, η οποία διαρκεί έως και δέκα (10) μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των ωφέλιμων συστατικών της ελιάς αλλά και τις ουσίες που προάγουν την εξέλιξη των υψηλών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών.

GOUSTO Ελιές Καλαμών και πράσινες superior gourmet φυσικέςΚατά συνέπεια, οι gourmet ελιές Gousto των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έχουν μεγάλη ποιοτική αξία, καθώς διαθέτουν βιταμίνες, πολυφαινόλες, τοκοφερόλες, αντιοξειδωτικά και ωφέλιμα μικροσυστατικά, που με την φυσική διαδικασία πολύμηνης ζύμωσης διατηρούνται στις ελιές. Το αποτέλεσμα είναι ένα «ζωντανό» τρόφιμο με υπέροχα φυσικά αρώματα και εξαιρετική γεύση.

Πέρα από τα πλούσια υγειοπροστατευτικά συστατικά, η μοναδική ταυτότητα της premium σειράς «Ελιές Gourmet» και ειδικότερα των ελιών Gousto ορίζεται και από το γευστικό προφίλ τους, που είναι πολύ υψηλής ποιότητας.

Ανήκουν γευστικά στην διεθνή κατηγορία «εξαιρετικές ελιές», έχουν πολλά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν άρτια γευστική προσωπικότητα, φρουτώδες άρωμα ελιάς, χαμηλή αλατοπεριεκτικότητα, σωστή σκληρότητα και κρουστή τραγανότητα.

Τη γευστική παλέτα των ελιών Gousto συμπληρώνει η ελαφρά πικράδα, η περιεκτική ινώδης σύσταση, οι πολύπλευρες πικάντικες νότες στην γεύση, η δροσερή φρεσκάδα και τα εκλεπτυσμένα αρώματα.

Η ταυτότητα τους ολοκληρώνεται με παρατεταμένη επίγευση, στην οποία συμβάλουν αρμονικά τα συστατικά που τις συνοδεύουν, με κυρίαρχα το λεμόνι και το ξύδι, μαζί με το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες μας.

Ο συνδυασμός των αρωματικών φυτών και η αναλογία τους σε όλα τα στάδια παραγωγής των ελιών Gousto, αποτελεί μια καινοτομία, ένα γευστικό «μυστικό» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Ο επιβλητικός κόλιανδρος, που συγκαταλέγεται στα εκλεκτά βότανα, συμπληρώνεται από το χαρισματικό ξύδι που το αγκαλιάζουν οι ανθισμένες νότες λεμονιού, από τον χυμό και τη φλούδα του, με την παρουσία του άθερμου βιολογικού ελαιολάδου παραγωγής μας.

Τον τελικό χαρακτήρα στις ελιές Gousto, προσδίδει το ευεργετικό τσάι, το Ελληνικό τσάι, που συγκαταλέγεται στα βότανα με τον διεθνή όρο fine herb. Τα χαρακτηριστικά αρώματα και η φίνα γεύση του τσαγιού οδηγεί την γαστρονομική απόλαυση των ελιών gourmet Gousto, σε ένα άλλο επίπεδο προσέγγισης των γήινων δώρων της Φύσης.

GOUSTO Ελιές Καλαμών και πράσινες superior gourmet φυσικέςΚορυφαία παγκοσμίως η διάκριση τους, στο Λονδίνο, με βραβείο χρυσού αστεριού Great Taste Awards. Ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός Great Taste Awards βραβεύει τα ποιοτικότερα προϊόντα του κόσμου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα τρόφιμα υψηλής ποιότητας. Έχει χαρακτηριστεί ως τα «Όσκαρ της γεύσης», ενώ τα βραβεία των χρυσών αστεριών του διαγωνισμού, ισοδυναμούν με τα αστέρια Michelin των βραβευμένων εστιατορίων.

Για αυτή την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα, οι gourmet ελιές Gousto έλαβαν υπέροχες κριτικές από τους ειδικούς στα Great Taste Awards του Λονδίνου και πλέον κατατάσσονται στην ελίτ των gourmet τροφίμων.

Έχουν δε εντυπωσιάσει και τους ειδικούς της γαστρονομίας σε gourmet φαγητά και ιδιαίτερα γλυκά, πολλών Ελλήνων και ξένων chef με φίνες γεύσεις στην μαγειρική τους αλλά και pastry chef στην ζαχαροπλαστική τους.

Οι gourmet ελιές Gousto, είναι το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην ανάδειξη και την εξέλιξη των γευστικών χαρακτηριστικών των φυσικών επιτραπέζιων ελιών σε νέους δρόμους, υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας.

Το επίκεντρο και η φιλοσοφία όλης της νέας σειράς «Ελιές Gourmet» με την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι αποκλειστικά η μεγάλη αξία και η παγκόσμια μοναδικότητα τους αποκλειστικά για το εσωτερικό περιεχόμενο, και όχι το packaging ή το design, το marketing ή το branding.

Ως single estate και terroir ελαιοπροϊόν των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων.

Gourmet ελιές Gousto - Καλαμών και Πράσινες - Χωρίς παστερίωση

Χωρίς πρόσθετα - 10μηνης φυσικής ζύμωσης - Τριπλής χειροποίητης διαλογής 

  • Aristoleo High Phenolic Olives 2017
  • Great Taste Awards 2015 1 Star