Αγουροελιές - Φυσικές Άγουρες Ελιές με Ελάχιστο Αλάτι

ΠεριγραφήΟι φυσικές ελιές Αγουροελιές είναι ένα καινοτόμο ελαιοπροϊόν υψηλής τεχνογνωσίας, αποτελώντας ένα από τα κύρια λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, με αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία.

Είναι 100 % φυσικές, με ελάχιστο αλάτι και δεν είναι επεξεργασμένες ή τεχνητά χρωματισμένες.

Ιδανικές για όσους προτιμούν την αυθεντική γεύση της άγουρης ελιάς με την ευχάριστη πικράδα.

Για την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα τους, οι φυσικές Αγουροελιές έχουν διακριθεί όσες φορές έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών.

 

Υψηλά Φαινολικές Άγουρες Ελιές

Φυσικές - Με ελάχιστο αλάτι

Στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Σπάρτη Λακωνίας, από το 1992 έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό terroir με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια, καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα.

Με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), μετά από προσπάθειες αρκετών ετών, καινοτομικές μεθόδους και επιστημονική γνώση, καλλιεργούμε, παράγουμε και τυποποιούμε ελιές άγουρες, μικρόκαρπες, υψηλής ποιότητας, χρυσοπράσινου χρώματος, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού, τις άγουρες ελιές με την εμπορική ονομασία «Αγουροελιές».

Ελιές Άγουρες Βιολογικές Φυσικές Πράσινες gourmet υγιεινέςΕίναι ιδανικές για όσους προτιμούν την αυθεντική γεύση της άγουρης ελιάς με ευχάριστη πικράδα. Είναι ένα ακόμα προϊόν υψηλής τεχνογνωσίας των ελαιώνων μας, αποτελώντας ένα από τα κύρια λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, με αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία.

Είναι άλλωστε, ένα από τα βασικά συστατικά της πασίγνωστης παγκοσμίως «μεσογειακής διατροφής», που φαίνεται να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην μακροζωία των μεσογειακών λαών.

Συνδυάζουν την αυθεντική, αγνή γεύση της άγουρης ελιάς με τον εξειδικευμένο φυσικό τρόπο επεξεργασίας, βασισμένο στην παράδοση και την επιστημονική παρακολούθηση, με προσθήκη ελάχιστου αλατιού σε όλα τα στάδια. Η γευστική τους σύνθεση ολοκληρώνεται από έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο παραγωγής μας, που τους προσδίδει ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά και ταυτότητα.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι οι επιτραπέζιες φυσικές ελιές Αγουροελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελούν μια εμπειρία αυθεντικής άγουρης γεύσης ελιάς, υψηλής ποιότητας, βραβευμένη από ειδικούς γευσιγνώστες, σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας.

Η μέθοδος παραγωγής τους είναι καινοτομική, ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο single estate.

Υπάρχει απόλυτη διαχείριση κατά την χειροποίητη συλλογή τους σε συγκεκριμένο στάδιο μεγέθους, με ταυτόχρονη αυστηρή ποιοτική διαλογή πριν μεταβούν στη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή τους.

Μια πολύ σημαντική διαφοροποίηση τους είναι ότι η περιεκτικότητα τους σε αλάτι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση των Αγουροελιών, σε ποσοστό κάτω του 50% του μέσου όρου του αλατιού που περιέχουν οι αντίστοιχες ελιές που συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά.

Σημαντική επίδραση στην περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα μικροσυστατικά αλλά και στην υψηλή γευστική ποιότητα τους, έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (παστερίωση) σε κανένα στάδιο, από την συγκομιδή ως την τελική τυποποίηση τους.

Οι επιτραπέζιες ελιές Αγουροελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι 100 % φυσικές και δεν είναι επεξεργασμένες ή τεχνητά χρωματισμένες. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους, όπως το αποδομητικό «χάραγμα» ή το βίαιο «τσάκισμα» ή έκθεση τους στον ήλιο και στην ατμόσφαιρα, όπως στις συνηθισμένες ελιές της αγοράς.

Ελιές Άγουρες Βιολογικές Φυσικές Πράσινες gourmet υγιεινέςΚατά συνέπεια, οι ελιές Αγουροελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς διαθέτουν υψηλά ποσοστά πολυφαινολικών ενώσεων, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, τοκοφερόλες και ωφέλιμα μικροσυστατικά, που με την φυσική διαδικασία πολύμηνης ζύμωσης διατηρούνται στις ελιές. Το αποτέλεσμα είναι ένα «ζωντανό» λειτουργικό τρόφιμο με υπέροχα φυσικά αρώματα και εξαιρετική γεύση άγουρης φυσικής ελιάς.

Στην τελική συσκευασία τους προσθέτουμε μεγάλη ποσότητα βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου καθώς και συγκεκριμένη ποσότητα βιολογικού φυσικού ξυδιού μαζί με μια ποσότητα λεμονιού.

Παράγονται χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και χωρίς παστερίωση. Δεν γίνεται χρήση χημικών ή τεχνητών ουσιών κατά την διαδικασία ξεπικρίσματος, η οποία διαρκεί έως και δέκα (10) μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των ωφέλιμων συστατικών της ελιάς αλλά και τις ουσίες που προάγουν την εξέλιξη των υψηλών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών.

Βάσει τακτικών και εξειδικευμένων αναλύσεων στις οποίες προβαίνουμε σε διαπιστευμένα εργαστήρια και πανεπιστημιακά ιδρύματα, οι Αγουροελιές περιέχουν πολλά ευεργετικά υγειοπροστατευτικά συστατικά. Τα ευεργετικά αυτά συστατικά που αφορούν τις επιτραπέζιες ελιές γενικότερα , είναι οι φαινόλες, με κυρίαρχες την υδροξυτυροσόλη, την τυροσόλη και τα παράγωγα τους.

Οι φαινόλες αυτές είναι πανίσχυρα μικροσυστατικά που ανήκουν στα φυσικά αντιοξειδωτικά, διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και τους έχουν αποδοθεί ιδιότητες αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές καθώς και νευροπροστατευτικές.

Πέρα από τα πλούσια υγειοπροστατευτικά συστατικά, η ταυτότητα τους ορίζεται και από το υψηλής ποιότητας γευστικό προφίλ τους. Οι φυσικές Αγουροελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι ιδιαίτερες, μικρόκαρπες και ανήκουν γευσιγνωστικά στην διεθνή κατηγορία «εξαιρετικές ελιές».

Έχουν πολλά θετικά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν γευστική ταυτότητα, φρουτώδες άρωμα άγουρης ελιάς, ομοιομορφία μεγεθών αν και μικρόκαρπες, χαμηλή παρουσία αλατιού, με ιδανική σκληρότητα και πολύ κρουστή τραγανότητα.

Τη γευστική παλέτα των Αγουροελιών συμπληρώνει η ελαφρά πικράδα, η περιεκτική ινώδης σύσταση, οι πολύπλευρες νότες γεύσης και τα εκλεπτυσμένα αρώματα.

Η ταυτότητα τους ολοκληρώνεται με παρατεταμένη ελαφρά πικρή επίγευση, στην οποία αναγνωρίζουμε το ιδιαίτερα ευχάριστο φυστικοβούτυρο, ήπια γεύση ξηρών καρπών και φυσικά την ισορροπημένη πικράδα της άγουρης ελιάς.

Ο συνδυασμός και η αναλογία των συστατικών σε όλα τα στάδια παραγωγής των Αγουροελιών, αποτελεί μια καινοτομία, ένα γευστικό «μυστικό» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Ελιές Άγουρες Βιολογικές Φυσικές Πράσινες gourmet υγιεινέςΓια αυτή την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα, οι φυσικές Αγουροελιές έχουν διακριθεί όσες φορές έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών.

Κορυφαία παγκοσμίως η διάκριση τους, στο Λονδίνο, με βραβείο χρυσού αστεριού Great Taste Awards. Ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός Great Taste Awards βραβεύει τα ποιοτικότερα προϊόντα του κόσμου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα τρόφιμα υψηλής ποιότητας.

Έχει χαρακτηριστεί ως τα «Όσκαρ της γεύσης», ενώ τα βραβεία των χρυσών αστεριών του διαγωνισμού, ισοδυναμούν με τα αστέρια Michelin των βραβευμένων εστιατορίων.

Οι φυσικές επιτραπέζιες Αγουροελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, για την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα τους έχουν βραβευτεί δύο συνεχόμενες χρονιές, από πολυάριθμο πάνελ ειδικών κριτών γαστρονομίας, στο διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών Taste Olymp Awards, για το 2019 και το 2020, με ασημένιο βραβείο γεύσης και ποιότητας.

Πέρα από τους γνώστες των διεθνών διαγωνισμών γευσιγνωσίας υψηλής ποιότητας ελιών, έχουν εντυπωσιάσει και τους ειδικούς της γαστρονομίας σε gourmet φαγητά, ιδιαίτερα γλυκά και εξειδικευμένα ποτά. Χρήζουν της εμπιστοσύνης πολλών Ελλήνων και ξένων chef με φίνες γεύσεις στην μαγειρική τους, pastry chef στην ζαχαροπλαστική τους αλλά και bartenders που τις εμπιστεύονται σε εξαιρετικά εμπνευσμένες και απολαυστικά γευστικές δημιουργίες υψηλής ποιότητας, που προάγουν τον Ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό

Έχουν συνοδεύσει υπέροχες δημιουργίες μαγειρικής αλλά έχουν υπάρξει ως αυτούσιο έδεσμα, σε πολλά από τα ιδιαίτερα καλωσορίσματα (amuse bouche) gourmet εστιατορίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρωτοποριακές, επίσης, είναι και οι δημιουργίες των pastry chef με τις Αγουροελιές σε δημιουργίες ζαχαροπλαστικής, ως βασικό συστατικό πολύ ιδιαίτερων γλυκών, με ευφάνταστα πρωτότυπες εκδοχές. Εντυπωσιακές είναι επίσης και οι δημιουργίες εξειδικευμένων bartenders με τις άγουρες ελιές σε συνθέσεις που εκπλήσσουν, όπως κοκτέιλ και ηδύποτα.

Οι φυσικές Αγουροελιές είναι αποτέλεσμα του επίμονου οράματος μας από το 1992 στην ανάδειξη της πολύ υψηλής ποιότητας στο χώρο της ελαιοκομίας, ανήκοντας στην κατηγορία των functional foods.

Ως single estate και terroir ελαιοπροϊόν των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Ελιές άγουρες με λίγο αλάτι - Χωρίς παστερίωση και χημικά πρόσθετα

Χωρίς συντηρητικά - Τριπλής χειροποίητης διαλογής - 10μηνης φυσικής ζύμωσης

  • Great Taste Award 2022 1 GOLD STAR
  • Olymp Taste Awards 2021 GOLD
  • Olymp Awards TASTE SILVER 2020
  • Olymp 2019 Silver
  • ARISTOLEO HIGH PHENOLIC 2017 AWARD
  • Great Taste Awards 2012 1 Star