Ανάλατες - Ελιές Καλαμών Χωρίς Αλάτι

Περιγραφή Οι φυσικές Ανάλατες ελιές Καλαμών είναι το αποκορύφωμα της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από το 1992, καθώς είμαστε οι πρώτοι που κυκλοφόρησαν Ανάλατες ελιές στην Ελληνική αγορά.

Οι Ανάλατες ελιές είναι ιδανικές για όσους προτιμούν την αγνή και ξεκάθαρη γεύση της ελιάς χωρίς το αλάτι.

Συνδυάζουν την αυθεντική γεύση ελιάς με τον φυσικό τρόπο επεξεργασίας, χωρίς παστερίωση, χωρίς χημικά πρόσθετα και χωρίς προσθήκη αλατιού σε όλα τα στάδια παραγωγής τους.

Είναι ένα καινοτόμο ελαιοπροϊόν που δημιουργήθηκε με στόχο την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας. Θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα λειτουργικό super food των ελαιώνων μας.  

 

Φυσικές Ανάλατες ελιές Καλαμών

Χωρίς προσθήκη αλατιού

Στην Σπάρτη Λακωνίας και στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από το 1992 έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό terroir πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, με καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση βάσει των Ελληνικών και διεθνών προτύπων.

Στο terroir ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αντιμετωπίζουμε την ελαιοπαραγωγή ως ποιοτική πράξη, συνδυάζοντας τις καλύτερες περιβαλλοντικές πρακτικές και τη διατήρηση των φυσικών πόρων. Σεβόμενοι την μακραίωνη παράδοση του τόπου αλλά και την φροντίδα του οικοσυστήματος, συμβάλλοντας έτσι σε ένα υψηλό επίπεδο βιοποικιλότητας.

Ανάλατες με αρωματικά φυτά Χωρίς Αλάτι Καλαμών με λίγο αλάτιΎστερα από προσπάθειες ετών με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), καινοτομικές μεθόδους και επιστημονική γνώση, καλλιεργούμε, παράγουμε και τυποποιούμε ελιές Καλαμών, χωρίς καμία απολύτως προσθήκη αλατιού, τις Ανάλατες ελιές Καλαμών υψηλής ποιότητας.

Οι Ανάλατες είναι ιδανικές για όσους προτιμούν την αγνή αλλά ξεκάθαρη γεύση της ελιάς χωρίς το αλάτι. Είναι ένα ακόμα προϊόν υψηλής τεχνογνωσίας των ελαιώνων μας, καθώς είμαστε οι πρώτοι που κυκλοφόρησαν Ανάλατες ελιές στην Ελληνική αγορά.

Αποτελούν ένα από τα κύρια λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, με αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία.

Συνδυάζουν την αυθεντική, αγνή γεύση ελιάς με τον εξειδικευμένο φυσικό τρόπο επεξεργασίας τους, βασισμένο στην παράδοση και την επιστημονική παρακολούθηση, χωρίς προσθήκη αλατιού σε όλα τα στάδια. Η γευστική τους σύνθεση ολοκληρώνεται από έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο παραγωγής μας, μαζί με μια συλλογή αρωματικών φυτών της Λακωνικής γης που τους προσδίδουν ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά και ταυτότητα.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι οι επιτραπέζιες Ανάλατες ελιές Καλαμών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελούν μια εμπειρία ανάλατης γεύσης υψηλής ποιότητας, βραβευμένη από ειδικούς γευσιγνώστες.

Η μέθοδος παραγωγής τους είναι καινοτομική, ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο single estate.

Υπάρχει απόλυτη διαχείριση κατά την χειροποίητη συλλογή τους στο βέλτιστο στάδιο ωρίμανσης, με ταυτόχρονη αυστηρή ποιοτική διαλογή πριν μεταβούν στη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των ελιών, χωρίς καμία προσθήκη αλατιού σε όλα τα στάδια.

Ανάλατες με αρωματικά φυτά Χωρίς Αλάτι Καλαμών με λίγο αλάτιΣημαντική επίδραση στην περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα μικροσυστατικά αλλά και στην υψηλή γευστική ποιότητα τους, έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (παστερίωση) σε κανένα στάδιο, από την συγκομιδή ως την τελική τυποποίηση τους.

Οι επιτραπέζιες Ανάλατες ελιές Καλαμών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι 100 % φυσικές και δεν είναι επεξεργασμένες ή τεχνητά μαυρισμένες, όπως οι συνηθισμένες ελιές της αγοράς. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους, όπως το αποδομητικό «χάραγμα» ή το βίαιο «τσάκισμα» ή έκθεση τους στον ήλιο και στην ατμόσφαιρα, όπως στις συνηθισμένες ελιές της αγοράς.

Στην τελική τους συσκευασία προσθέτουμε μεγάλη ποσότητα βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου των ελαιώνων μας, μαζί με ένα δυναμικό συνδυασμό βοτάνων όπως μαντζουράνα, ρίγανη, δενδρολίβανο, θρούμπι, μαραθόσπορο και δάφνη. Ο φρέσκος χυμός λεμονιού, καθώς και μια μικρή ποσότητα βιολογικού φυσικού ξυδιού συμπληρώνουν την γευσιγνωστική παλέτα των Ανάλατων ελιών Καλαμών.

Παράγονται χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και χωρίς παστερίωση. Δεν γίνεται χρήση καυστικού νατρίου ή γλυκονικού σιδήρου ή άλλων χημικών κατά την διαδικασία ξεπικρίσματος, η οποία διαρκεί έως και δέκα (10) μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των ωφέλιμων συστατικών της ελιάς αλλά και τις ουσίες που προάγουν την εξέλιξη των υψηλών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών.

Κατά συνέπεια, οι Ανάλατες ελιές Καλαμών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς περιέχουν πολυφαινολικές ενώσεις, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, τοκοφερόλες και ωφέλιμα μικροσυστατικά, που με την φυσική διαδικασία πολύμηνης ζύμωσης διατηρούνται στις ελιές. Το αποτέλεσμα είναι ένα «ζωντανό» λειτουργικό τρόφιμο, με υπέροχα φυσικά αρώματα και εξαιρετική γεύση, χωρίς προσθήκη αλατιού.

Πέρα από τα πλούσια υγειοπροστατευτικά συστατικά, η ταυτότητα τους ορίζεται και από το γευστικό προφίλ τους, υψηλής ποιότητας. Οι φυσικές Ανάλατες ελιές Καλαμών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι εύσαρκες και ανήκουν γευσιγνωστικά στην διεθνή κατηγορία «εξαιρετικές ελιές».

Έχουν πολλά θετικά γευστικά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν γευστική προσωπικότητα, ώριμο φρουτώδες άρωμα ελιάς, ομοιομορφία μεγεθών, μηδενική παρουσία αλατιού, με ιδανική σκληρότητα και κρουστή τραγανότητα.

Τη γευστική παλέτα των Ανάλατων ελιών συμπληρώνει η ελαφρά πικράδα, η περιεκτική ινώδης σύσταση, οι πολύπλευρες πικάντικες νότες στην γεύση και τα εκλεπτυσμένα αρώματα.

Ανάλατες με αρωματικά φυτά Χωρίς Αλάτι Καλαμών με λίγο αλάτιΗ ταυτότητα τους ολοκληρώνεται με παρατεταμένη επίγευση, στην οποία συμβάλουν αρμονικά τα αρωματικά φυτά που τις συνοδεύουν μαζί με το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες μας.

Ο συνδυασμός των αρωματικών φυτών και η αναλογία τους σε όλα τα στάδια παραγωγής των Ανάλατων ελιών Καλαμών, αποτελεί μια καινοτομία, ένα γευστικό «μυστικό» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Η ντελικάτη μαντζουράνα, η αρωματική ρίγανη, το αυθεντικό δενδρολίβανο, το γευστικό θρούμπι, ο γλυκός μαραθόσπορος και η επιβλητική δάφνη, σε συνδυασμό με το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και το φυσικό ξύδι, δημιουργούν ένα γευστικό «χορό» που αποτελεί μία αξέχαστη εμπειρία.

Τα αρωματικά φυτά που συνοδεύουν τις Ανάλατες ελιές Καλαμών τους προσδίδουν μια διαφορετική γήινη διάσταση αρωμάτων, και τις οδηγούν σε ένα γευστικό ταξίδι σε όλες τις γωνιές της Λακωνικής γης, γεμίζοντας την γευστική μνήμη με αναμνήσεις άλλων εποχών.

Για αυτή την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα, οι φυσικές επιτραπέζιες Ανάλατες ελιές Καλαμών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι οι μοναδικές Ελληνικές Ανάλατες ελιές που έχουν βραβευτεί από πολυάριθμο πάνελ ειδικών κριτών γαστρονομίας, στο διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών Taste Olymp Awards 2017 με ασημένιο βραβείο γεύσης και ποιότητας.

Οι φυσικές Ανάλατες ελιές Καλαμών είναι το αποκορύφωμα της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας που έχουμε αποκτήσει από το 1992. Είναι ένα αμιγώς καινοτόμο ελαιοπροϊόν, που δημιουργήθηκε με στόχο την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας. Θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα λειτουργικό super food των ελαιώνων μας.

Είναι άλλωστε, ένα από τα βασικά συστατικά της πασίγνωστης παγκοσμίως «μεσογειακής διατροφής», που φαίνεται να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην μακροζωία των μεσογειακών λαών.

Ως single estate και terroir ελαιοπροϊόν των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Ανάλατες ελιές Καλαμών - Χωρίς προσθήκη αλατιού - 10μηνης φυσικής ζυμώσεως

 Χωρίς παστερίωση - Χωρίς χημικά πρόσθετα - Τριπλής χειροποίητης διαλογής

  • Great Taste Award 2021 1 gold star
  • ARISTOLEO HIGH PHENOLIC 2017 AWARD
  • Olymp Taste Awards 2017 Silver