Βιολογικές Ελιές Καλαμών - Φυσικές

ΠεριγραφήΟι βιολογικές ελιές Καλαμών αποτελούν ένα από τα κύρια βιολογικά λειτουργικά ελαιοπροϊόντα, single estate, αποκλειστικά του terroir των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Συνδυάζουν την αυθεντική γεύση ελιάς με τον παραδοσιακό φυσικό τρόπο επεξεργασίας, χωρίς παστερίωση, χωρίς χημικά πρόσθετα και ελάχιστη προσθήκη αλατιού, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται ως ένα υγιεινό superfood, με υγειοπροστατευτικά συστατικά αλλά και πολλές διεθνείς βραβεύσεις.

Συμμετέχουν σε παγκόσμιες κλινικές μελέτες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως στην έρευνα “Olives For Health” της Σχολής Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το τμήμα Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Yale της Αμερικής, με αριθμό κατοχύρωσης NCT05218980 στο ClinicalTrials.gov.

Ταυτόχρονα, συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες για την επίδραση τους στην ανθρώπινη υγεία, που διεξάγονται από την Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ.  

 

Υψηλά Φαινολικές Ελιές Καλαμών

Βιολογικές - Με ελάχιστο αλάτι

Στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Σπάρτη Λακωνίας, από το 1992 έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό terroir με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια, καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα.

Στο terroir ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αντιμετωπίζουμε την ελαιοπαραγωγή ως ποιοτική πράξη, με σεβασμό στην μακραίωνη παράδοση του τόπου αλλά και την φροντίδα του οικοσυστήματος.

Ελιές Καλαμών Βιολογικές Φυσικές Βραβευμένες GourmetΎστερα από προσπάθειες ετών με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), καινοτομικές μεθόδους και επιστημονική γνώση, καλλιεργούμε, παράγουμε και τυποποιούμε βιολογικές φυσικές ελιές Καλαμών, υψηλής ποιότητας.

Αποτελούν ένα από τα κύρια βιολογικά λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, με πολύ υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολών και γενικότερα υγειοπροστατευτικών ουσιών, βάσει επιστημονικών ερευνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και πολλαπλών βραβεύσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς, για την περιεκτικότητα τους σε μικροσυστατικά που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία.

Παράλληλα, οι πιστοποιημένες βιολογικές ελιές Καλαμών υψηλής ποιότητας, είναι απόλυτα φυσικές επιτραπέζιες ελιές, με μια ιδιαίτερα μοναδική γεύση και νοστιμιά, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι επιτραπέζιες ελιές με ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Είναι άλλωστε, ένα από τα βασικά συστατικά της πασίγνωστης παγκοσμίως «μεσογειακής διατροφής», που φαίνεται να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην μακροζωία των μεσογειακών λαών.

Συνδυάζουν την αυθεντική, αγνή γεύση ελιάς με τον εξειδικευμένο φυσικό τρόπο επεξεργασίας τους, βασισμένο στην παράδοση και την επιστημονική παρακολούθηση, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού σε όλα τα στάδια.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι οι επιτραπέζιες βιολογικές ελιές Καλαμών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελούν μια εμπειρία μοναδικής γεύσης υψηλής ποιότητας, αναγνωρισμένης πλέον παγκοσμίως σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Η μεθοδολογία παραγωγής τους είναι καινοτομική, ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο single estate βιολογικές επιτραπέζιες ελιές ποικιλίας Καλαμών.

Υπάρχει απόλυτη διαχείριση κατά την χειροποίητη συλλογή τους στο βέλτιστο στάδιο ωρίμανσης, με ταυτόχρονη ποιοτική διαλογή πριν μεταβούν στη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των ελιών.

Σημαντική επίδραση στην περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα μικροσυστατικά αλλά και στην υψηλή γευστική ποιότητα τους, έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (παστερίωση) σε κανένα στάδιο, από την συγκομιδή ως την τελική τυποποίηση τους. 

Ελιές Καλαμών Βιολογικές Φυσικές Βραβευμένες GourmetΟι επιτραπέζιες ελιές Καλαμών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι βιολογικές, 100 % φυσικές και δεν είναι επεξεργασμένες ή τεχνητά μαυρισμένες, όπως οι συνηθισμένες ελιές της αγοράς. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους, όπως το αποδομητικό «χάραγμα» ή το βίαιο «τσάκισμα» ή έκθεση τους στον ήλιο και στην ατμόσφαιρα, όπως στις συνηθισμένες ελιές της αγοράς.

Μια επίσης σημαντική διαφορά είναι ότι στις βιολογικές ελιές Καλαμών Σακελλαρόπουλου η περιεκτικότητα σε αλάτι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση των ελιών, σε ποσοστό κάτω του 50% του μέσου όρου του αλατιού που περιέχουν οι ελιές που συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά.

Στην τελική τους συσκευασία προσθέτουμε μεγάλη ποσότητα βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου των ελαιώνων μας, καθώς και μια μικρή ποσότητα βιολογικού φυσικού ξυδιού.

Παράγονται χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και χωρίς παστερίωση. Δεν γίνεται χρήση καυστικού νατρίου, γλυκονικού σιδήρου ή άλλων χημικών κατά την διαδικασία ξεπικρίσματος, η οποία διαρκεί έως και δέκα (10) μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των ωφέλιμων συστατικών της ελιάς αλλά και τις ουσίες που προάγουν την εξέλιξη των υψηλών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών.

Κατά συνέπεια, οι βιολογικές ελιές Καλαμών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς διαθέτουν υψηλά ποσοστά πολυφαινολικών ενώσεων, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, τοκοφερόλες και ωφέλιμα μικροσυστατικά, που με την φυσική διαδικασία πολύμηνης ζύμωσης διατηρούνται στις ελιές. Το αποτέλεσμα είναι ένα «ζωντανό» λειτουργικό τρόφιμο με υπέροχα φυσικά αρώματα και εξαιρετική γεύση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, βραβεύονται κάθε χρόνο με την υψηλότερη διάκριση του χρυσού βραβείου Super Health Award, στα Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards, το διεθνή διαγωνισμό που προσμετρά τα υψηλά ευεργετικά συστατικά (φαινόλες) που έχουν οι επιτραπέζιες ελιές.

Δίκαια χαρακτηρίζονται οι ελιές με τα περισσότερα ευεργετικά υγειοπροστατευτικά συστατικά παγκοσμίως. Τα ευεργετικά αυτά συστατικά που αφορούν τις επιτραπέζιες ελιές, είναι οι φαινόλες, με κυρίαρχες την υδροξυτυροσόλη, την τυροσόλη και τα παράγωγα τους.

Οι φαινόλες αυτές είναι πανίσχυρα μικροσυστατικά που ανήκουν στα φυσικά αντιοξειδωτικά, διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και τους έχουν αποδοθεί ιδιότητες αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές καθώς και νευροπροστατευτικές.

Ελιές Καλαμών Βιολογικές Φυσικές Βραβευμένες GourmetΓια τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, η συνεργασία με πανεπιστημιακά ερευνητικά ιδρύματα είναι στον πυρήνα τους και αποτελεί την επιστημονική απόδειξη της υψηλής ποιοτικής διαφορετικότητας των επιτραπέζιων ελιών τους.

Τέτοιο παράδειγμα είναι η κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα της Φαρμακευτικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, υπό την εποπτεία του World Olive Center for Health, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στο επιστημονικό συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης (OIS) το 2016.

Οι 20 εθελοντές που συμμετείχαν στην κλινική μελέτη, καθ’ όλα υγιείς, είδαν μια σημαντική βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ τους, ειδικά των δεικτών της LDL/HDL χοληστερόλης, καταναλώνοντας απλώς πέντε (5) επιτραπέζιες ελιές, ημερησίως.

Για τη μελέτη επιλέχθηκαν οι ελιές Καλαμών που παράχθηκαν από τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς βρέθηκε να έχουν 5 φορές υψηλότερη συγκέντρωση υδροξυτυροσόλης και τυροσόλης από τις υπόλοιπες εμπορικά διαθέσιμες ποικιλίες (δείτε περισσότερα).

Ταυτόχρονα, οι βιολογικές ελιές Καλαμών επιλέχθηκαν να συμμετέχουν αποκλειστικά στην έρευνα με τίτλο “Olives For Health” που πραγματοποιείται από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale, σε συνεργασία με ερευνητές από το τμήμα Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Yale της Αμερικής. Η συγκεκριμένη έρευνα έχει δημοσιευθεί στο ClinicalTrials.gov με αριθμό κατοχύρωσης NCT05218980 και σκοπός της είναι να εκτιμήσει τα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία, από την καθημερινή κατανάλωση επιτραπέζιων ελιών (δείτε περισσότερα).

Πέρα από τα πλούσια υγειοπροστατευτικά συστατικά, η ταυτότητα τους ορίζεται και από το γευστικό προφίλ τους, υψηλής ποιότητας.

Οι βιολογικές επιτραπέζιες ελιές Καλαμών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι εύσαρκες και ανήκουν γευσιγνωστικά στην διεθνή κατηγορία «εξαιρετικές ελιές».

Έχουν πολλά θετικά γευστικά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν εξαιρετική γευστική προσωπικότητα, σωστή ωρίμανση φίνου φρουτώδους αρώματος ελιάς, ομοιομορφία μεγεθών, χαμηλή αλατοπεριεκτικότητα, με σωστή σκληρότητα και κρουστή τραγανότητα.

Τη γευστική παλέτα των βιολογικών ελιών Καλαμών συμπληρώνει η ελαφρά πικράδα, η περιεκτική ινώδης σύσταση, οι πολύπλευρες πικάντικες νότες στην γεύση, η δροσερή φρεσκάδα και τα εκλεπτυσμένα αρώματα.

Η ταυτότητα τους ολοκληρώνεται με παρατεταμένη επίγευση, που γεμίζει την γευστική μας μνήμη με αναμνήσεις άλλων εποχών.

Ελιές Καλαμών Βιολογικές Φυσικές Βραβευμένες GourmetΓια αυτή την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα, οι φυσικές επιτραπέζιες ελιές Καλαμών διακρίνονται συνεχώς σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών.

Εξέχουσα θέση έχουν οι επαναλαμβανόμενες διακρίσεις τους, στο φημισμένο διαγωνισμό Great Taste Awards στο Λονδίνο. Ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός Great Taste Awards βραβεύει τα ποιοτικότερα προϊόντα του κόσμου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τα gourmet τρόφιμα και έχει χαρακτηριστεί ως τα «Όσκαρ της γεύσης», ενώ τα βραβεία με τα χρυσά αστέρια του διαγωνισμού, ισοδυναμούν με τα αστέρια Michelin των βραβευμένων εστιατορίων.

Οι βιολογικές φυσικές ελιές Καλαμών κατατάσσονται στην παγκόσμια ελίτ των gourmet τροφίμων, ενώ θεωρούνται οι πιο βραβευμένες επιτραπέζιες ελιές παγκοσμίως. Ορισμένες από τις κορυφαίες διεθνείς βραβεύσεις τους είναι:

Βραβεία χρυσών αστεριών στο Λονδίνο, στο φημισμένο διαγωνισμό Great Taste Awards, για το 2020, το 2017 και το 2013.

Πλατινένια βραβεία υψηλής γαστρονομίας, στον διεθνή διαγωνισμό Taste Olymp Awards, για το 2022 και το 2021.

Οι βιολογικές επιτραπέζιες ελιές Καλαμών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, εκτός από τους γνώστες των διεθνών διαγωνισμών γευσιγνωσίας υψηλής ποιότητας ελιών, έχουν εντυπωσιάσει τους ειδικούς της γαστρονομίας σε gourmet φαγητά, ιδιαίτερα γλυκά και εξειδικευμένα ποτά. Χρήζουν της εμπιστοσύνης πολλών Ελλήνων και ξένων chef με φίνες γεύσεις στην μαγειρική τους, pastry chef στην ζαχαροπλαστική τους αλλά και bartenders που τις εμπιστεύονται σε εξαιρετικά εμπνευσμένες και απολαυστικά γευστικές δημιουργίες υψηλής ποιότητας, που προάγουν τον Ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό.

Έχουν συνοδεύσει υπέροχες δημιουργίες μαγειρικής αλλά έχουν υπάρξει αυτούσιες ως ένα από τα ιδιαίτερα καλωσορίσματα (amuse - bouche) gourmet εστιατορίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρωτοποριακές, επίσης, είναι και οι δημιουργίες των pastry chef με τις ελιές Καλαμών σε δημιουργίες ζαχαροπλαστικής, ως βασικό συστατικό πολύ ιδιαίτερων γλυκών, με ευφάνταστα πρωτότυπες εκδοχές. Εντυπωσιακές είναι επίσης και οι δημιουργίες εξειδικευμένων bartenders με τις ελιές σε συνθέσεις που εκπλήσσουν, όπως λικέρ και κοκτέιλ.

Οι βιολογικές φυσικές ελιές Καλαμών είναι αποτέλεσμα του επίμονου οράματος μας από το 1992 στην ανάδειξη της πολύ υψηλής ποιότητας στο χώρο της βιολογικής ελαιοκομίας, ανήκοντας στην κατηγορία των bio functional foods.

Ως single estate και terroir ελαιοπροϊόν των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Βιολογικές ελιές Καλαμών με λίγο αλάτι - Χωρίς παστερίωση - Χωρίς χημικά συντηρητικά

Τριπλής χειροποίητης διαλογής και 10μηνης φυσικής ζύμωσης

 • OLYMP AWARDS 2023 PLATINUM
 • Aristoleo High Phenolic Awards 2023 GOLD
 • OLYMP TASTE AWARDS PLATINUM 2022
 • Aristoleo High Phenolic Awards 2022
 • OLYMP TASTE AWARDS 2021 PLATINUM
 • Aristoleo High Phenolic Olives 2021
 • Gta 2020 1 Star Logo
 • Olymp Awards TASTE GOLD 2020
 • Great Taste Awards 2017 Gold Star
 • Olymp Taste Awards 2017 Silver
 • ARISTOLEO HIGH PHENOLIC 2017 AWARD
 • Great Taste Award 2013 Star
 • Bio Hellas Logo
 • LOGO U