Πράσινες - Άγουρες Ελιές με Λεμόνι - Χωρίς Ξύδι

ΠεριγραφήΟι Πράσινες ελιές με λεμόνι των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αποτελούν την επέκταση της παράδοσης της Λακωνίας σε νέους ορίζοντες.

Συνδυάζουν την αυθεντική γεύση της πράσινης ελιάς με τον εξειδικευμένο φυσικό τρόπο επεξεργασίας τους, βασισμένο στην επιστημονική παρακολούθηση.

Οι Πράσινες ελιές είναι ιδανικές για όσους δεν προτιμούν ή έχουν δυσανεξία στο ξύδι και κατά συνέπεια στις ελιές με ξύδι, διότι δεν περιέχεται σε κανένα στάδιο παραγωγής και τυποποίησης τους.

Παράλληλα διατηρούν την αυθεντική γεύση της άγουρης πράσινης ελιάς, με ελάχιστη παρουσία αλατιού και σίγουρα αποτελούν μια γαστρονομική πρόταση υψηλής ποιότητας που έχει βραβευθεί διεθνώς.

 

Υψηλά Φαινολικές Άγουρες Πράσινες Ελιές

Φυσικές - Με λεμόνι - Χωρίς ξύδι

Από το 1992 στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Σπάρτη Λακωνίας, έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό terroir με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια, καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα.

Η ελαιοπαραγωγή στο terroir ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αντιμετωπίζεται ως ποιοτική πράξη, με σεβασμό στην μακραίωνη παράδοση του τόπου αλλά και την φροντίδα του οικοσυστήματος.

Ελιές Πράσινες Άγουρες Μικρές Gourmet Χωρίς Ξύδι με Λεμόνι υγιεινέςΜε αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), μετά από προσπάθειες αρκετών ετών, καινοτομικές μεθόδους και επιστημονική γνώση, καλλιεργούμε, παράγουμε και τυποποιούμε ελιές πράσινες, άγουρες, μικρόκαρπες, με χυμό και φλούδα λεμονιού, με αρωματικό θρούμπι, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού και κυρίως χωρίς ξύδι, τις άγουρες πράσινες ελιές με την εμπορική ονομασία «Πράσινες».

Για όσους δεν προτιμούν ή έχουν δυσανεξία στο ξύδι και κατά συνέπεια στις ελιές με ξύδι, οι Πράσινες ελιές είναι ιδανικές, διότι δεν περιέχουν ξύδι σε κανένα στάδιο παραγωγής και τυποποίησης τους.

Παράλληλα διατηρούν την αυθεντική γεύση της άγουρης πράσινης ελιάς, με ελάχιστη παρουσία αλατιού και σίγουρα αποτελούν μια γαστρονομική πρόταση υψηλής ποιότητας.

Είναι ένα ακόμα προϊόν υψηλής τεχνογνωσίας των ελαιώνων μας, ενώ αποτελούν ένα από τα κύρια λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, με αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία.

Είναι άλλωστε, ένα από τα βασικά συστατικά της πασίγνωστης παγκοσμίως «μεσογειακής διατροφής», που φαίνεται να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην μακροζωία των μεσογειακών λαών.

Οι ελιές Πράσινες αποτελούν ένα γευστικό έδεσμα, που με την παρουσία του τιμά οποιοδήποτε γαστρονομική δημιουργία, ενώ για πολλούς καταναλωτές είναι μια gourmet πρόταση υψηλής ποιότητας.

Συνδυάζουν την αυθεντική, αγνή γεύση της πράσινης μικρόκαρπης ελιάς με τον εξειδικευμένο φυσικό τρόπο επεξεργασίας τους, βασισμένο στην παράδοση και την επιστημονική παρακολούθηση. Η γευστική τους ταυτότητα ολοκληρώνεται από έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο παραγωγής μας, ολόφρεσκο λεμόνι και χαρισματικό θρούμπι.

Οι επιτραπέζιες φυσικές ελιές Πράσινες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελούν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης πράσινης ελιάς, υψηλής ποιότητας, βραβευμένη από ειδικούς γευσιγνώστες, σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας.

Η μέθοδος παραγωγής τους είναι καινοτομική, ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο single estate.

Υπάρχει απόλυτη διαχείριση κατά την χειροποίητη συλλογή τους σε συγκεκριμένο στάδιο μεγέθους, με ταυτόχρονη αυστηρή ποιοτική διαλογή πριν μεταβούν στη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των Πράσινων ελιών, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού σε όλα τα στάδια.

Ελιές Πράσινες Άγουρες Μικρές Gourmet Χωρίς Ξύδι με Λεμόνι υγιεινέςΜια πολύ σημαντική διαφοροποίηση τους είναι ότι η περιεκτικότητα τους σε αλάτι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση τους, σε ποσοστό κάτω του 50% του μέσου όρου του αλατιού που περιέχουν οι αντίστοιχες ελιές που συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά.

Σημαντική επίδραση στην περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα μικροσυστατικά αλλά και στην υψηλή γευστική ποιότητα τους, έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (παστερίωση) σε κανένα στάδιο, από την συγκομιδή ως την τελική τυποποίηση τους.

Οι επιτραπέζιες ελιές Πράσινες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι 100 % φυσικές και δεν είναι επεξεργασμένες ή τεχνητά χρωματισμένες. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους, όπως το αποδομητικό «χάραγμα» ή το βίαιο «τσάκισμα» ή έκθεση τους στον ήλιο και στην ατμόσφαιρα, όπως στις συνηθισμένες ελιές της αγοράς.

Κατά συνέπεια, οι Πράσινες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς διαθέτουν υψηλά ποσοστά φαινολών, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ωφέλιμα μικροσυστατικά, που με την φυσική διαδικασία πολύμηνης ζύμωσης διατηρούνται στις ελιές.

Το αποτέλεσμα είναι ένα «ζωντανό» λειτουργικό τρόφιμο με υπέροχα φυσικά αρώματα και εξαιρετική γεύση άγουρης πράσινης ελιάς.

Στην τελική συσκευασία τους προσθέτουμε μεγάλη ποσότητα βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συγκεκριμένη ποσότητα χυμού και φλούδας λεμονιού, μαζί με μια ποσότητα από αυθεντικό θρούμπι, συμπληρώνοντας την γευσιγνωστική παλέτα των πράσινων άγουρων ελιών.

Παράγονται χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και χωρίς παστερίωση. Δεν γίνεται χρήση χημικών ή τεχνητών ουσιών κατά την διαδικασία ξεπικρίσματος, η οποία διαρκεί έως και δέκα (10) μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των ωφέλιμων συστατικών της ελιάς αλλά και τις ουσίες που προάγουν την εξέλιξη των υψηλών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών.

Βάσει τακτικών και εξειδικευμένων αναλύσεων στις οποίες προβαίνουμε σε διαπιστευμένα εργαστήρια και πανεπιστημιακά ιδρύματα, οι Πράσινες περιέχουν πολλά ευεργετικά υγειοπροστατευτικά συστατικά. Τα ευεργετικά αυτά συστατικά που αφορούν τις επιτραπέζιες ελιές γενικότερα , είναι οι φαινόλες, με κυρίαρχες την υδροξυτυροσόλη, την τυροσόλη και τα παράγωγα τους.

Πέρα από τα πλούσια υγειοπροστατευτικά συστατικά, η ταυτότητα τους ορίζεται και από το γευστικό προφίλ τους, υψηλής ποιότητας. Οι φυσικές Πράσινες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι ιδιαίτερες, μικρόκαρπες και ανήκουν γευσιγνωστικά στην διεθνή κατηγορία «εξαιρετικές ελιές».

Έχουν πολλά θετικά γευστικά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν ταυτότητα, φρουτώδες άρωμα άγουρης πράσινης ελιάς, ομοιομορφία μεγεθών παρότι μικρόκαρπες, χαμηλή παρουσία αλατιού, με ιδανική σκληρότητα και πολύ κρουστή τραγανότητα.

Τη γευστική παλέτα τους συμπληρώνει η δροσερή λεμονάτη γεύση και τα αρώματα λεμονανθών σε συνδυασμό με ελαφρά πικράδα, η περιεκτική ινώδης σύσταση και τα εκλεπτυσμένα αρώματα.

Η ταυτότητα τους ολοκληρώνεται με παρατεταμένη βοτανική επίγευση, με πινελιές λεμονιού, fine herbe θρούμπι και φυσικά την απόλυτα ευχάριστη πικράδα της άγουρης πράσινης ελιάς.

Ελιές Πράσινες Άγουρες Μικρές Gourmet Χωρίς Ξύδι με Λεμόνι υγιεινέςΟ συνδυασμός των συστατικών και η αναλογία τους σε όλα τα στάδια παραγωγής των Πράσινων ελιών, αποτελεί μια καινοτομία, ένα γευσιγνωστικό «μυστικό» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Για αυτή την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα, οι φυσικές Πράσινες ελιές έχουν διακριθεί όσες φορές έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών.

Κορυφαία παγκοσμίως η διάκριση τους, στο Λονδίνο, με βραβείο χρυσού αστεριού Great Taste Awards. Ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός Great Taste Awards βραβεύει τα ποιοτικότερα προϊόντα του κόσμου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα τρόφιμα υψηλής ποιότητας.

Οι φυσικές επιτραπέζιες ελιές Πράσινες των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, για την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή ποιότητα τους έχουν βραβευτεί δύο συνεχόμενες χρονιές, από πολυάριθμο πάνελ ειδικών κριτών γαστρονομίας, στο διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας επιτραπέζιων ελιών Taste Olymp Awards, το 2019 και το 2020, με χρυσό βραβείο γεύσης και ποιότητας.

Το 2016 στον διεθνή διαγωνισμό Taste Olymp Awards, βραβεύθηκαν με χρυσό βραβείο και την διάκριση στα 20 καλύτερα προϊόντα του διαγωνισμού (TOP 20) ανάμεσα σε περισσότερα από 1500 ποιοτικά τρόφιμα που συμμετείχαν.

Πέρα από τους γνώστες των διεθνών διαγωνισμών γευσιγνωσίας υψηλής ποιότητας ελιών, έχουν εντυπωσιάσει τους ειδικούς της γαστρονομίας σε gourmet φαγητά, ιδιαίτερα γλυκά και εξειδικευμένα ποτά.

Χρήζουν της εμπιστοσύνης πολλών Ελλήνων και ξένων chef με φίνες γεύσεις στην μαγειρική τους, pastry chef στην ζαχαροπλαστική τους αλλά και bartenders που τις εμπιστεύονται σε εξαιρετικά εμπνευσμένες και απολαυστικά γευστικές δημιουργίες υψηλής ποιότητας, που προάγουν τον Ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό.

Οι φυσικές Πράσινες ελιές είναι αποτέλεσμα του επίμονου οράματος μας από το 1992 στην ανάδειξη της πολύ υψηλής ποιότητας στο χώρο της ελαιοκομίας, ανήκοντας στην κατηγορία των functional foods.

Ως single estate και terroir ελαιοπροϊόν των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Ελιές Πράσινες με λεμόνι - Χωρίς ξύδι

Χωρίς παστερίωση - Χωρίς πρόσθετα

  • OLYMP TASTE AWARDS GOLD 2022
  • Olymp Taste Awards 2021 GOLD
  • Olymp Awards TASTE GOLD 2020
  • Olymp 2019 Silver
  • ARISTOLEO HIGH PHENOLIC 2017 AWARD
  • Olymp Awards 2016 Gold
  • Great Taste Award 2013 Star