Treasure Blend Gourmet - Ελαιόλαδο Κόσμημα - Olive Oil Jewels

ΠεριγραφήΤο ελαιόλαδο «κόσμημα» Treasure blend evoo, ανήκει στην κατηγορία των πολυπολιτισμικών gourmet ελαιολάδων, όπου με τον σπάνιο συνδυασμό των συστατικών του και την παγκόσμια μοναδικότητα στην παραγωγή του, αποτελεί μια γευσιγνωστική εμπειρία υψηλής γαστρονομίας, ένα γευστικό ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου, με πιπεράτες αποχρώσεις.

Το ελαιόλαδο Treasure blend evoo αποτελεί ένα από τα κορυφαία πολυποικιλιακά ελαιόλαδα «κοσμήματα» της νέας σειράς καινοτομικών ελαιολάδων, των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, με την ονομασία «Olive Oil Jewels».

Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του έγκειται στο ότι είναι το μοναδικό ελαιόλαδο σε παγκόσμιο επίπεδο που περιέχει έντεκα (11) συστατικά, με έναν ιδιαίτερο πλουραλισμό γεύσεων και αρωμάτων.  

 

Ελαιόλαδο Κόσμημα - Olive Oil Jewels

Ο ορισμός του πιπεράτου και πικάντικου ελαιολάδου

Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα που επίσημα παρήγαγαν premium gourmet 100% φυσικά αρωματικά ελαιόλαδα με καινοτομία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία, από το 1992, συνδυάζοντας μοναδικά τα σπάνια φυσικά συστατικά, προερχόμενα από όλο τον κόσμο, στο ελαιόλαδο.

Αυτά τα κορυφαία πολυποικιλιακά ελαιόλαδα «κοσμήματα», υψηλής γαστρονομίας, έχουν την κατοχυρωμένη ονομασία «Olive Oil Jewels» και την σφραγίδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου. 

Treasure Premium Blend Αρωματικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο πιπέρια μοσχολέμονο λεμονόχορτοΗ σειρά «Ελαιόλαδα κοσμήματα» (Olive Oil Jewels) αποτελεί την κορυφαία έκφραση δημιουργίας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, ανοίγοντας νέους γευσιγνωστικούς ορίζοντες στο Ελληνικό ελαιόλαδο ως πρόταση υψηλής γαστρονομίας.

Το 2022, με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), καινοτομικές μεθόδους, συνδυασμένες με την παράδοση του τόπου αλλά και σπάνια gourmet συστατικά άριστης πρώτης ποιότητας από συγκεκριμένα terroir του κόσμου, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το ελαιόλαδο «κόσμημα» Treasure blend evoo, που ανήκει στην κατηγορία των gourmet κοσμημάτων ελαιολάδου Olive Oil Jewels.

Το Treasure, ως ελαιόλαδο που ανήκει στα Olive Oil Jewels, με ιδιαίτερα πικάντικες και πιπεράτες νότες, αποτελεί μια γευστική εμπειρία spicy και peppery gourmet ελαιολάδου, όπου με τον σπάνιο και αρμονικό συνδυασμό των έντεκα (11) συστατικών του αλλά και την εξειδικευμένη μοναδικότητα στην παραγωγή του, προσκαλεί σε ένα ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου της υψηλής γαστρονομίας.

Ανήκει στην κατηγορία των spicy gourmet 100% φυσικών αρωματικών ελαιολάδων, γνωστά με τον διεθνή όρο flavored olive oils και διαφέρει κατά πολύ από τα εμπλουτισμένα ελαιόλαδα με πρόσθετα, τεχνητά αρωματισμένα, γνωστά με τον διεθνή όρο infused olive oils που συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά.

Η μεθοδολογία παραγωγής που έχουμε αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι φυσική, καινοτόμα, απαιτεί υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και συνδυάζει ολόφρεσκα φυσικά συστατικά παγκόσμιας ποιοτικής αναγνώρισης, από πολλές ηπείρους.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σπάνιο gourmet αρωματικό ελαιόλαδο, ένα μοναδικό ελαιόλαδο «κόσμημα», που συνδυάζει πολλά φυσικά συστατικά και αναδεικνύει γευστικά πολλές γαστρονομικές και μη δημιουργίες, στηριζόμενο στην ποιότητα της πρώτης ύλης, στις ισορροπίες της γεύσης των συστατικών του αλλά και στη σωστή διαχείριση τους.

Η μοναδικότητα του έγκειται, επίσης, στο ότι δεν αποτελείται από ένα μόνο συστατικό, σε σχέση με τα περισσότερα αρωματικά ελαιόλαδα στην αγορά, αλλά από ένα συνδυασμό έντεκα (11) συστατικών που το καθένα προσφέρει, ισορροπημένα και σε διάφορα στάδια, τα αρώματα και τις γεύσεις του με ένα μοναδικό τρόπο, ανοίγοντας νέους γευσιγνωστικούς δρόμους στο Ελληνικό ελαιόλαδο.

Τα συστατικά του σπάνιου πικάντικου gourmet ελαιολάδου «κοσμήματος», Treasure blend evoo, από τα οποία προέρχεται ο πολύ υψηλός βαθμός δυσκολίας στην παραγωγή του, είναι:

Treasure Premium Blend Flavored Αρωματικό Ελαιόλαδο πιπέρια μοσχολέμονο λεμονόχορτοΑρχικά, ο συνδυασμός πέντε (5) διαφορετικών ποικιλιών ελιάς που περιέχει. Ελιές ποικιλιών Κορωνέικης, Αθηνοελιάς, Κουτσουροελιάς, Καλαμών και Μουρτοελιάς με διαφορετικό βαθμό ωρίμανσης και βιοσύνθεσης, που ισορροπούν γευστικά στο πολυποικιλιακό νέο ελαιόλαδο με αρμονικό τρόπο, προσδίδοντας στο Treasure blend evoo την προσωπικότητα και την ταυτότητα τους, με τα πιο άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας.

Στην συνέχεια, βρίσκεται η φυσική προσθήκη τεσσάρων (4) υπέροχων και σπάνιων πιπεριών από την παγκόσμια παλέτα αρωμάτων και γεύσεων. Το φημισμένο πιπέρι Σετσουάν από την Κίνα, το ιδιαίτερο πιπέρι Bourbon Voatsiperifery από τη Μαγαδασκάρη, το γλυκό ροζ πιπέρι Supergrade από την Βραζιλία και το χαρακτηριστικό πιπέρι Melegueta από την Γουινέα της Αφρικής.

Η τελική προσθήκη των πιο πάνω συστατικών του πολυποικιλιακού Treasure blend evoo συμπληρώνεται με χυμό και φλούδα από το εξωτικό λάιμ μαζί με την ζεστασιά του εξαιρετικά γευστικού λεμονόχορτου.

Με αυτά τα έντεκα συστατικά ολοκληρώνεται με υψηλό βαθμό δυσκολίας η παραγωγή του Treasure blend evoo, από την οποία προκύπτει αυτή η ονομασία, ως ένας «Θησαυρός» πολυσυνδιαστικότητας γεύσεων και αρωμάτων του κόσμου.

Το φημισμένο πιπέρι Σετσουάν, με τις εξαιρετικά ζεστές αρωματικές του ιδιότητες, την πολύπλευρη γεύση του, που είναι την ίδια στιγμή καυτερή, γλυκιά και πικάντικη, δίνει την βασική ταυτότητα στο gourmet ελαιόλαδο Treasure blend evoo.

Bοτανολογικά το Σετσουάν δεν έχει καμία σχέση ούτε με το μαύρο, ούτε με το άσπρο πιπέρι, γευστικά, μπορεί να σε μπερδέψει με την κιτροπιπεράτη αίσθηση που σου αφήνει στο στόμα. Kατάγεται από την επαρχία Σετσουάν της Κίνας και είναι ένα από τα αρχαιότερα μπαχαρικά που χρησιμοποιήθηκαν στη χώρα αυτή, όχι μόνο ως άρτυμα στο φαγητό, αλλά και ως θυμίαμα στις τοπικές τελετές.

Το ιδιαίτερο πιπέρι Bourbon Voatsiperifery, από τη Μαγαδασκάρη, είναι ένα μοναδικό πιπέρι το οποίο μεγαλώνει άγρια σε θάμνους στη ζούγκλα της Μαδαγασκάρης. Αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό είναι η φρέσκια γεύση του που θυμίζει λουλούδια και εσπεριδοειδή.

Παλαιότερα, το πιπέρι Bourbon Μαδαγασκάρης ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο μπαχαρικό, συνυφασμένο με την κουλτούρα των κατοίκων της Μαγαδασκάρης και είναι βέβαιο ότι αυτό το πιπέρι βγαίνει στα δάση χωρίς καμία ανθρώπινή παρέμβαση. Πλέον θεωρείται πολύ ιδιαίτερο και χρησιμοποιείται από κορυφαίους σεφ ως ένα βασικό μπαχαρικό για εφευρετικές γαστρονομικές δημιουργίες.

Treasure Premium Blend Αρωματικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο πιπέρια μοσχολέμονο λεμονόχορτοΤο γλυκό ροζ πιπέρι Supergrade από την Βραζιλία είναι καρπός του θάμνου Schinus tereb το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το φυτό από το οποίο παίρνουμε το γνωστό μας μαύρο πιπέρι.

Βρίσκεται σε μεγάλες εκτάσεις της Βραζιλίας από όπου και κυρίως εξάγεται. Πήρε το όνομά του από το χρώμα του καρπού και την ομοιότητά του με τον καρπό του κοινού πιπεριού χωρίς όμως να έχει την ίδια προέλευση με αυτό. Το ροζ πιπέρι Supergrade έχει γλυκά και συγχρόνως πικάντικα αρώματα που θυμίζουν γλυκόριζα, κεδρόμηλα, μαστίχα και πιπέρι. Η γεύση του βρίσκεται σε αντιστοιχία με τα αρώματα, προσφέροντας μια γλυκιά αίσθηση μπαχαρικών.

Το πιπέρι της Γουϊνέας, γνωστό και ως πιπέρι Μελεγκέτα, δεν είναι ακριβώς πιπέρι. Με άλλα λόγια, δεν προέρχεται από φυτό της οικογένειας των πιπερίδων, αλλά από το πολυετές, ποώδες φυτό Aframomum Melegueta, και συγγενεύει με το τζίντζερ.

Η καταγωγή του είναι από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, αλλά φαίνεται πως ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους, που το ονόμαζαν αφρικανικό πιπέρι. Εκείνο που το έκανε δημοφιλές στην Ευρώπη, πολύ πριν ανακαλυφθεί ο θαλάσσιος δρόμος των μπαχαρικών, ήταν η πικάντικη γεύση του.

Τα αρώματα του θυμίζουν μαύρο πιπέρι, σε μια πιο φρουτώδη εκδοχή, με νότες λεμονάτες, αλλά και τζίντζερ. Στη γεύση είναι λίγο πιο ήπιο από το μαύρο πιπέρι, κάπου ανάμεσα στο λευκό και το πράσινο, ενώ δίνει και τη δροσιστική αίσθηση του κάρδαμου.

Την παλέτα των συστατικών του πολυποικιλιακού ελαιολάδου κοσμήματος Treasure blend evoo συμπληρώνουν χαρακτηριστικά, και σε συνδυασμό με τις γεύσεις και τα αρώματα των τεσσάρων σπάνιων πιπεριών, το μοσχολέμονο γνωστό και ως λάιμ, καθώς και το λεμονόχορτο.

Το υπέροχο μοσχολέμονο προσδίδει ήπια οξύτητα και απαλούς τόνους λεμονανθών μαζί με ένα υπέροχο λουλουδένιο άρωμα του αγρού, δημιουργώντας την χαρακτηριστική βάση ισορροπίας στη γεύση του Treasure blend evoo.

Τέλος το εξωτικό λεμονόχορτο προσδίδει στο νέο πλέον ελαιόλαδο προσδίδει μια ντελικάτη και ταυτόχρονα αρκετά δροσερή λεμονάτη γεύση, υποβοηθώντας όλα τα υπόλοιπα συστατικά να ομογενοποιηθούν, και έρχεται επιβλητικά να χαρακτηρίσει και να υπογράψει την ταυτότητα του νέου ελαιόλαδου Treasure blend evoo.

Treasure Premium Blend Flavored Αρωματικό Ελαιόλαδο πιπέρια μοσχολέμονο λεμονόχορτοΈτσι, το νέο και ολοκληρωμένο γευστικό «κόσμημα», των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, διαθέτει ανώτερης κατηγορίας οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και παρατεταμένη πολυπλοκότητα στην επίγευση, παρότι περιέχει έντεκα (11) συστατικά.

Χαρακτηριστική της ποιότητας και της πολυπλοκότητας του, αποτελεί η διάκριση του στα TOP 10 καλύτερα ελαιόλαδα παγκοσμίως για το 2022 στην κατηγορία του, βάσει της παγκόσμιας κατάταξης ελαιολάδων EVOOWR 2022.

Αποτελεί το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην ανάδειξη και την εξέλιξη των γευστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου σε νέους δρόμους υψηλής γαστρονομίας, στην νέα σειρά «Ελαιόλαδα κοσμήματα» (Olive Oil Jewels).


Το επίκεντρο και η φιλοσοφία όλης της νέας σειράς «κοσμημάτων» του ελαιολάδου με την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι αποκλειστικά η μεγάλη αξία και η παγκόσμια μοναδικότητα στο εσωτερικό περιεχόμενο τους, και όχι το packaging ή το design, το marketing ή το branding. Η απόδειξη έρχεται με την λιτή και απέρριτη εξωτερική εμφάνιση του, σχεδόν δωρική, που απευθύνεται στους πολυπολιτισμικούς λάτρεις των εξωτικών γεύσεων υψηλής γαστρονομίας του κόσμου.

Ως single estate και terroir ελαιόλαδο των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Spicy & Peppery αρωματικό ελαιόλαδο Treasure Blend Evoo – Πολυποικιλιακό - Superior Gourmet

Limited edition –  Φυσικής Καθίζησης 5 μηνών

 • OLIVINUS 2023 GRAND PRESTIGE GOLD AWARD
 • TERRAOLIVO 2023 GOLD
 • OLYMP AWARDS 2023 GOLD
 • CANADA IOOC 2023 SILVER AWARD
 • MASTER OF OLIVE OIL 2023 BRONZE AWARD
 • UNITED STATES IOOC 2023 GOLD AWARD
 • AFRO ASIAN IOOC 2023 GOLD AWARD
 • LONDON IOOC 2023 GOLD
 • EVOIOOC 2023 GOLD AWARD
 • BERLIN GOOA 2023 GOLD AWARD
 • EUROPEAN IOOC GOLD AWARD 2023
 • ANATOLIAN 2023 SILVER AWARD
 • SCANDINAVIAN IOOC 2023 Gold award & Best of Class
 • AIPO 2023 Silver award
 • JOOP 2023 Gold award
 • FLAVORED EVOO OF THE YEAR 2022
 • OLIVINUS 2022 GRAND PRESTIGE GOLD
 • TERRAOLIVO 2022 PRESTIGE GOLD
 • OLYMP TASTE AWARDS PLATINUM 2022
 • CANADA IOOC 2022 PLATINUM AWARD
 • LONDON IOOC 2022 GOLD AWARD
 • Masters of Olive Oil 2022 Platinum and 2nd place best flavored and finalist
 • AIPO 2022 Best Spicy Flavored
 • OLIVE JAPAN 2022 Silver
 • Berlin Global Olive Oil awards 2022 GOLD
 • EVOIOOC 2022 SILVER
 • DUBAI ITA 2022 PLATINUM
 • ANATOLIAN IOOC 2022 GOLD