Περιγραφή: Το premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Plus Health DMB Multivarietal ανήκει στην νέα καινοτόμα σειρά ελαιολάδων με τον κατοχυρωμένο τίτλο “Plus Health”.
Είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έπειτα από πολλές δοκιμές, αναλύσεις και επιστημονικές συνέργειες, στην εξερεύνηση νέων συστατικών στο ελαιόλαδο.
Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του έγκειται στο ότι είναι ένα μοναδικό Ελληνικό Single Estate πολυποικιλιακό ελαιόλαδο που προέρχεται από έναν καινοτόμο συνδυασμό 5 διαφορετικών ποικιλιών ελιάς (blend), με ψυχρή εξαγωγή ελάχιστων ωρών από την συγκομιδή τους, στους 16-18°C.
Παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα συνολικών πολυφαινολών, που υπερβαίνει τα όρια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 432/2012, ενώ ταυτόχρονα βάσει εξειδικευμένων αναλύσεων, περιέχει ένα νέο και πολλά υποσχόμενο συστατικό με το όνομα DMB, στο οποίο αποδίδονται πολλές ιδιότητες που σχετίζονται με την υγεία βάσει επιστημονικών ερευνών.
Plus Health DMB Multivarietal
Εξειδικευμένο DMB πολυποικιλιακό ελαιόλαδο
Στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από το 1992, με καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση σύμφωνα με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα, εξελίσσουμε συνεχώς την τεχνογνωσία και τις μεθόδους μας, με γνώμονα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, βασιζόμενοι σε συνεχή πειραματισμό και συστηματική παρακολούθηση.
Μετά από 30 χρόνια έρευνας, εξειδίκευσης, αναλύσεων και συνεργειών με πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητές σε όλο τον κόσμο, δημιουργήσαμε την νέα, καινοτόμα σειρά ελαιολάδων με την κατοχυρωμένη ονομασία “Plus Health” και την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.
Τα ελαιόλαδα και το concept της σειράς Plus Health προκύπτουν από μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση του όρου εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και των χαρακτηριστικών του.
Η μεθοδολογία παραγωγής τους ξεκινά αποκλειστικά από το Terroir των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο Single Estate.
Τα ελαιόλαδα Plus Health Multivarietal είναι μοναδικά Ελληνικά Single Estate ελαιόλαδα που προέρχονται από έναν συνδυασμό πέντε (5) διαφορετικών ποικιλιών ελιάς (blend), με συγκεκριμένες αναλογίες, που προκύπτουν από την εξειδικευμένη τεχνογνωσία μας.
Ελιές ποικιλίας Καλαμών, Κορωνέϊκης, Αθηνοελιάς, Κουτσουροελιάς καθώς και Μουρτοελιάς, με διαφορετικούς βαθμούς ωρίμανσης και διαφορετικά γευστικά χαρακτηριστικά, συνδυάζονται με συγκεκριμένη αναλογία και σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή, ώστε να δώσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας στο ελαιόλαδο Plus Health DMB Multivarietal.
Τα χαρακτηριστικά αυτά προκύπτουν από τις 5 διαφορετικές ποικιλίες ελιάς που συνυπάρχουν. Οι ελιές από ποικιλία Καλαμών, με την μεγάλη τους σάρκα, προσφέρουν την χαρακτηριστική πικρή τους γεύση και ευχάριστα αρώματα βοτάνων. Οι ελιές ποικιλίας Κορωνέικης προσδίδουν έντονο άρωμα, πικάντικη γεύση και πολυπλοκότητα. Οι ελιές από ποικιλία Αθηνοελιά προσδίδουν άγουρες νότες με φρέσκα αρώματα αγρού. Οι ελιές ποικιλίας Κουτσουροελιάς βοηθούν στην διατήρηση της μακράς, πικάντικης επίγευσης άγουρων καρπών και φύλλων. Οι ελιές της ποικιλίας Μουρτοελιάς προσδίδουν το φρουτώδες άρωμα και την πολύπλοκη γεύση τους και οδηγούν στην τελική οργανοληπτική ισορροπία του ελαιολάδου Plus Health DMB Multivarietal.
Όλες αυτές οι παράμετροι συνδυάζονται ταυτόχρονα με εξειδικευμένη ελαιοποίηση εντός ωρών από την συγκομιδή των ελιών, σε θερμοκρασίες 16-18°C και σε ιδανικές συνθήκες, που πληρούν τις προδιαγραφές του προτύπου ISO 22000 περί υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.
Αυτές οι καινοτομίες στην καλλιέργεια και στην παραγωγή των ελαιολάδων Plus Health οδηγούν σε ελαιόλαδα τα οποία εμφανίζουν πληθώρα καινοτόμων και μοναδικών χαρακτηριστικών.
Σημαντική ιδιότητα τους αποτελεί η υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες είναι γνωστές αντιοξειδωτικές ουσίες που προκύπτουν φυσικά στο ελαιόλαδο και οι επιστημονικές έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει τους αποδίδουν σημαντικά θετικά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία (δείτε περισσότερα).
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority), έχει ήδη αναγνωρίσει την θετική δράση των πολυφαινολών (ή φαινολών) στο οξειδωτικό στρες, επίσημα, μέσω του Ισχυρισμού Υγείας που περιλαμβάνεται στον Ευρωπαϊκό κανονισμό 432 / 2012. Εκεί αναφέρεται ρητά πως «Οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες».
Βασική προϋπόθεση στον Ισχυρισμό Υγείας του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 432 /2012 είναι η ημερήσια πρόσληψη 20 γραμμαρίων ελαιολάδου το οποίο περιέχει τουλάχιστον 5 mg υδροξυτυροσόλης και παραγώγων της, που αντιστοιχεί σε ελάχιστη συγκέντρωση (όριο) 250 mg/kg πολυφαινολών.
Τα ελαιόλαδα Plus Health Multivarietal, βάσει αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν με την μέθοδο Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR), έχουν παρουσιάσει διαχρονικά υψηλές συγκεντρώσεις πολυφαινολών, πολλαπλάσιες του ορίου των 250 mg/kg που ορίζεται στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/2012.
Παράλληλα, στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου εδώ και πολλά χρόνια, πέρα από την καλλιέργεια, την μέθοδο επεξεργασίας και τυποποίησης των ελαιολάδων, έχουμε προβεί σε μια πληθώρα αναλύσεων, πειραματισμών και συνεργασιών με ερευνητές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, ώστε να εντοπίσουμε τη συγκέντρωση του DMB στο ελαιόλαδο Plus Health DMB Multivarietal.
Το DMB (3,3-διμέθυλο-1-βουτανόλη) αποτελεί μια ένωση του ελαιολάδου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Εντοπίζεται σε ελάχιστα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, ψυχρής εξαγωγής. Σύγχρονες μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει διεθνώς, χαρακτηρίζουν το DMB ως μια ένωση πολλά υποσχόμενη για την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας, μέσω πολλών διαφορετικών μηχανισμών (δείτε περισσότερα).Πρόσφατα, συμμετείχαμε στην ερευνητική ομάδα επιστημόνων από πληθώρα χωρών, που δημοσίευσε τον Ιούνιο του 2025 μια καινοτόμα μέθοδο ποσοτικοποίησης της ένωσης DMB στο ελαιόλαδο, στο διεθνές Περιοδικό Βιοδραστικών Συστατικών Τροφίμων (Journal of Food Bioactives - JFB), που ανήκει στις δημοσιεύσεις της Διεθνούς Εταιρείας για τα Διατροφοφάρμακα και τα Λειτουργικά Τρόφιμα (International Society for Nutraceuticals and Functional Foods - ISNFF).
Το συγκεκριμένο επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε, έχει τον τίτλο «Ποσοτικοποίηση της 3,3-διμέθυλο-1-βουτανόλης (DMB) στο ελαιόλαδο: μια γρήγορη και καινοτόμα μέθοδος» (δείτε περισσότερα). Η μέθοδος αυτή έχει επικυρωθεί σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό οδηγό Eurachem, ένα δίκτυο οργανισμών στην Ευρώπη, σε συνεργασία με Σύμπραξη για τη Διεθνή Ιχνηλασιμότητα στην Αναλυτική Χημεία (CITAC).
Η ένωση DMB φαίνεται πως διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη υγεία. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι δύναται να αναστέλλει το βασικό ένζυμο που εμπλέκεται στο σχηματισμό του TMAO (τριμεθυλαμίνη-Ν-οξείδιο) (δείτε περισσότερα).
Το TMAO παράγεται από τα βακτήρια του εντέρου κατά την πέψη της χολίνης, της λεκιθίνης και της καρνιτίνης, θρεπτικών συστατικών που είναι άφθονα σε ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου κρέατος, των κρόκων αυγών και των γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. To ΤΜΑΟ είναι, σε υψηλά επίπεδα, μια τοξική ουσία που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, νεφρική ανεπάρκεια, αθηροσκλήρωση, εμφράγματα και εγκεφαλικά (δείτε περισσότερα).
Επίσης, το TMAO φαίνεται πως ενισχύει την αγγειακή φλεγμονή σε μια ποικιλία καρδιαγγειακών παθήσεων και οι βακτηριακές κοινότητες που σχετίζονται με το μεταβολισμό του TMAO είναι ακόμα υψηλότερες σε ασθενείς με πνευμονική υπέρταση. Μια ερευνητική μελέτη σε ποντίκια με επαγόμενη καρδιακή ανεπάρκεια (HF), έδειξε ότι η θεραπεία με DMB μείωσε τα επίπεδα TMAO, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άμβλυνση της ανάπτυξης της καρδιακής δομικής αναδιαμόρφωσης και της ηλεκτρικής αναδιαμόρφωσης (δείτε περισσότερα).
Δείκτης του αυξανόμενου διεθνούς επιστημονικού ενδιαφέροντος για το ΤΜΑΟ είναι ο αριθμός των μεθόδων οι οποίες έχουν αναπτυχθεί για την ανίχνευση και τον ποσοτικό προσδιορισμό του TMAO και των σχετικών μεταβολιτών του σε σωματικά υγρά. Βιβλιογραφικά αναφέρονται είκοσι επτά (27) μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του TMAO στον άνθρωπο, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και προηγμένες αναλυτικές τεχνικές, καθώς και τέσσερις (4) αναλυτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των επιπέδων TMAO σε ποντίκια (δείτε περισσότερα).
Από το 2015 έχουν δημοσιευθεί αρκετές διεθνείς μελέτες στις οποίες η χορήγηση 3,3-διμέθυλο-1-βουτανόλης (DMB) σε μεταβολικές ασθένειες οι οποίες πιθανόν να οφείλονται ή να εκδηλώνονται με αυξημένα ποσά ΤΜΑΟ, βελτίωσε την υγεία των πειραματόζωων (δείτε περισσότερα).
Νέα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι αυξημένες συγκεντρώσεις TMAO συμβάλλουν στην αγγειακή δυσλειτουργία που σχετίζεται με την κατανάλωση μιας δίαιτας Δυτικού τύπου (υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, χαμηλή σε φυτικές ίνες) και ότι αυτή η δυσλειτουργία δύναται να προληφθεί με την καταστολή του TMAO μέσω της χρήσης του DMB (δείτε περισσότερα).
Ερευνητές στο Cleveland Heart Lab, οι οποίοι διεξήγαγαν πειράματα σε ποντίκια, ανέφεραν ότι η διατροφική συμπλήρωση με DMB ανέστειλε με ασφάλεια την αθηροσκλήρωση (συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες) και μείωσε σημαντικά την παραγωγή TMAO. Αναφέρουν ότι το DMB αναστέλλει το βασικό ένζυμο στην παραγωγή TMA, και με αυτόν τον τρόπο μειώνει τα επίπεδα TMAO στο πλάσμα, αναστέλλει τον σχηματισμό αφρωδών κυττάρων και μειώνει την εξέλιξη της αορτικής πλάκας σε ποντίκια, και όλα αυτά χωρίς να επηρεάζει τα επίπεδα της κυκλοφορούσας χοληστερόλης (δείτε περισσότερα).
Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου Plus Health DMB Multivarietal, πέρα από την υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολών, έγκειται κυρίως στην περιεκτικότητα της ένωσης DMB.
Σύμφωνα με τις εξειδικευμένες αναλύσεις που έχουμε πραγματοποιήσει βάσει της παραπάνω δημοσιευμένης μεθόδου στο διεθνές Περιοδικό Βιοδραστικών Συστατικών Τροφίμων (JFB) της Διεθνούς Εταιρείας για τα Διατροφοφάρμακα και τα Λειτουργικά Τρόφιμα (ISNFF), οι συγκεντρώσεις της ουσίας DMB που έχουν βρεθεί στο εξειδικευμένο ελαιόλαδο Plus Health DMB Multivarietal ξεπερνούν τις 11.000 ng/L, κάτι που το τοποθετεί στο πολύ μικρό ποσοστό ελαιολάδων που περιέχουν DMB και είναι από τις πλέον αξιοσημείωτες τιμές που έχουν καταγραφεί. Στην ίδια δημοσίευση, άλλα εμπορικά δείγματα ελαιολάδου βρέθηκαν να έχουν χαμηλές συγκεντρώσεις, οι οποίες δεν ξεπέρασαν τα 1.500 ng/L.
Συνεπώς, όλα αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες του Plus Health DMB Multivarietal το καθιστούν μια καινοτόμα, σύγχρονη πρόταση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου από το Terroir των βιολογικών ελαιώνων μας.
Αποτελεί την απόλυτη επιβράβευση της προσπάθειας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και πάνω από 30 χρόνια στην παραγωγή premium εξειδικευμένων ελαιολάδων
Ως Single Estate εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ), ενώ διατίθεται μόνο με την διαδικασία της φυσικής καθίζησης (αφιλτράριστο).
Plus Health DMB Multivarietal
Ψυχρής εξαγωγής - Limited edition - Φυσικής καθίζησης
*Τα όσα αναφέρονται έχουν αποκλειστικά και μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα ενώ δεν υποκαθιστούν την γνωμάτευση γιατρού ή άλλου ειδικού της υγείας.*