Plus Health Multivarietal Green Πολυφαινόλες

Plus Health Multivarietal Green - Ελαιοκανθαλικό Ελαιόλαδο

ΠεριγραφήΤο premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Plus Health Multivarietal Green ανήκει στην νέα καινοτόμα σειρά ελαιολάδων με τον κατοχυρωμένο τίτλο “Plus Health”.

Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του έγκειται στο ότι είναι το μοναδικό Ελληνικό Single Estate πολυποικιλιακό ελαιόλαδο που προέρχεται από έναν καινοτόμο συνδυασμό 5 διαφορετικών ποικιλιών ελιάς (blend), με ψυχρή εξαγωγή ελάχιστων ωρών από την συγκομιδή τους, στους 16-18°C.

Παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα συνολικών πολυφαινολών, που υπερβαίνει τα όρια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 432/2012, ενώ ταυτόχρονα διακρίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο της τάξης του 80% μια πολυφαινόλη, η ελαιοκανθάλη, εξού και ο τίτλος "Ελαιοκανθαλικό", στην οποία αποδίδονται πολλές ιδιότητες μέσω επιστημονικών ερευνών που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία.

Το ελαιόλαδο Plus Health Multivarietal Green συμμετέχει στο προκαταρτικό έργο με τίτλο “Oleocanthal Plus” Cardio της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale σε συνεργασία με τη Δρ. Artemis Morris, του Artemis Wellness Naturopathic Practice στην πόλη Μίλφορντ της πολιτείας Κοννέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Plus Health Multivarietal Green

Υψηλά φαινολικό πολυποικιλιακό ελαιόλαδο

Στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από το 1992, με καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση σύμφωνα με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα, εξελίσσουμε συνεχώς την τεχνογνωσία και τις μεθόδους μας, με γνώμονα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, βασιζόμενοι σε συνεχή πειραματισμό και συστηματική παρακολούθηση.

Μετά από 30 χρόνια έρευνας, εξειδίκευσης και αναλύσεων, δημιουργήσαμε την νέα, καινοτόμα σειρά ελαιολάδων με την κατοχυρωμένη ονομασία “Plus Health” και την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Plus Health Green Έξτρα Παρθένο ελαιόλαδο πολυφαινόλες ελαιοκανθάλη άθερμο ποικιλίαΤα ελαιόλαδα και το concept της σειράς Plus Health προκύπτουν από μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση του όρου εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και των ιδιοτήτων του.

Η μεθοδολογία παραγωγής τους ξεκινά αποκλειστικά από το Terroir των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο Single Estate.

Τα ελαιόλαδα Plus Health Multivarietal είναι τα μοναδικά Ελληνικά Single Estate ελαιόλαδα που προέρχονται από έναν συνδυασμό πέντε (5) διαφορετικών ποικιλιών ελιάς (blend), με συγκεκριμένες αναλογίες, που προκύπτουν από την εξειδικευμένη τεχνογνωσία μας.

Ελιές ποικιλίας Αθηνοελιάς, Κορωνέικης, Καλαμών, Κουτσουροελιάς καθώς και Μουρτοελιάς, με διαφορετικούς βαθμούς ωρίμανσης και διαφορετικά γευστικά χαρακτηριστικά, συνδυάζονται ανάλογα και σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή, ώστε να ισορροπήσουν και να δώσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας στα ελαιόλαδα Plus Health Multivarietal.

Τα χαρακτηριστικά αυτά προκύπτουν και από τις 5 διαφορετικές ποικιλίες ελιάς που συνυπάρχουν και για αυτό το λόγο θεωρούνται εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα με πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας στην παραγωγή τους. Οι ελιές από ποικιλία Αθηνοελιά προσδίδουν άγουρες νότες με φρέσκα αρώματα του αγρού. Οι ελιές από ποικιλία Κορωνέικη προσδίδουν έντονο άρωμα, πικάντικη γεύση και πολυπλοκότητα. Οι ελιές ποικιλίας Καλαμών, με την μεγάλη τους σάρκα, προσφέρουν την χαρακτηριστική πικρή τους γεύση και ευχάριστα αρώματα βοτάνων. Οι ελιές ποικιλίας Κουτσουροελιάς βοηθούν στην διατήρηση της μακράς, πικάντικης επίγευσης άγουρων καρπών και φύλλων. Τέλος, οι ελιές της ποικιλίας Μουρτοελιάς, με το φρουτώδες ιδιαίτερο άρωμα και την πολύπλοκη γεύση τους, οδηγούν στην τελική οργανοληπτική ισορροπία των ελαιολάδων Plus Health Multivarietal.

Όλες οι παράμετροι αυτές συνδυάζονται ταυτόχρονα με εξειδικευμένη ελαιοποίηση εντός ωρών από την συγκομιδή των ελιών, σε θερμοκρασίες 16-18°C και σε ιδανικές συνθήκες, που πληρούν τις προδιαγραφές του προτύπου ISO 22000 περί υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.

Plus Health Green Έξτρα Παρθένο ελαιόλαδο πολυφαινόλες ελαιοκανθάλη άθερμο multivarietalΑυτές οι καινοτομίες στην καλλιέργεια και στην παραγωγή των ελαιολάδων Plus Health οδηγούν σε ελαιόλαδα τα οποία εμφανίζουν πληθώρα καινοτόμων και μοναδικών χαρακτηριστικών.

Κυρίαρχη ιδιότητα τους αποτελεί η εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες είναι γνωστές αντιοξειδωτικές ουσίες που προκύπτουν φυσικά στο ελαιόλαδο και οι επιστημονικές έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει τους αποδίδουν σημαντικά θετικά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority), έχει ήδη αναγνωρίσει την θετική δράση των πολυφαινολών (ή φαινολών) στο οξειδωτικό στρες, επίσημα, μέσω του Ισχυρισμού Υγείας που περιλαμβάνεται στον Ευρωπαϊκό κανονισμό 432 / 2012. Εκεί αναφέρεται ρητά πως «Οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες».

Βασική προϋπόθεση στον Ισχυρισμό Υγείας του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 432 /2012 είναι η ημερήσια πρόσληψη 20 γραμμαρίων ελαιολάδου το οποίο περιέχει τουλάχιστον 5 mg υδροξυτυροσόλης και παραγώγων της, που αντιστοιχεί σε ελάχιστη συγκέντρωση (όριο) 250 mg/kg πολυφαινολών.

Τα ελαιόλαδα Plus Health Multivarietal έχουν παρουσιάσει διαχρονικά υψηλές συγκεντρώσεις πολυφαινολών, πολλαπλάσιες του ορίου των 250 mg/kg που ορίζεται στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/2012.

Παράλληλα, στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου εδώ και πολλά χρόνια, πέρα από την καλλιέργεια, την μέθοδο επεξεργασίας και τυποποίησης των ελαιολάδων, έχουμε προβεί σε μια πληθώρα πειραματισμών, δοκιμών και αναλύσεων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα ώστε να εντοπίσουμε πως επηρεάζεται, μεταξύ άλλων, η συγκέντρωση των πολυφαινολών αλλά και του σκουαλενίου στα ελαιόλαδα Plus Health Multivarietal.

Πιο συγκεκριμένα, το Plus Health Multivarietal Green αποτελεί το ένα εκ των δύο ελαιολάδων της σειράς Plus Health που, πέρα από την εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση συνολικών πολυφαινολών που εμφανίζει, διαθέτει ένα επιμέρους ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που το ξεχωρίζει από άλλα ελαιόλαδα.

Plus Health Green Έξτρα Παρθένο ελαιόλαδο πολυφαινόλες ελαιοκανθάλη άθερμο ποικιλίαΒάσει αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν με την μέθοδο του Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR) στο τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βρέθηκε πως πάνω από το 80% των ολικών πολυφαινολών που περιέχει το Plus Health Multivarietal Green αντιστοιχούν σε μια μόνο φαινόλη, με την ονομασία την ελαιοκανθάλη.

Η ελαιοκανθάλη είναι ένα πολύ σημαντικό φαινολικό παράγωγο, που χαρακτηρίζεται από ισχυρή βιολογική δράση. Σύγχρονες διεθνείς μελέτες έχουν δείξει πως η ελαιοκανθάλη εμφανίζει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη της ιβουπροφαίνης, και της έχουν αποδοθεί καρδιοπροστατευτικές, νευροπροστατευτικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες (δείτε περισσότερα).

Μόλις στις 5 Ιανουαρίου του 2021, μια νέα επιστημονική μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό ACS Pharmacology & Translational Science, με τίτλο «Spontaneous In Vitro and In Vivo Interaction of Oleocanthal with Glycine in Biological Fluids: Novel Pharmacokinetic Markers».

Η δημοσίευση αυτή αφορά στην ανακάλυψη του τρόπου με τον οποίο η ελαιοκανθάλη, όταν εισέρχεται στον οργανισμό μας, μετατρέπεται σε μια δραστική μορφή μέσω συγκεκριμένου μηχανισμού, η οποία μπορεί να φτάσει με μεγάλη ταχύτητα ακόμα και στον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν εκτενείς μελέτες για την επιβεβαίωση της αντιδραστικότητας της ελαιοκανθάλης, οι οποίες ακολουθήθηκαν από μελέτες φαρμακοκινητικής διάθεσης σε ποντίκια, καθώς και μελέτες μεταφοράς κυτταροκαλλιέργειας για τον προσδιορισμό της ικανότητας των σχηματισθέντων παραγώγων να διασχίζουν φυσιολογικούς φραγμούς όπως ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός.

Έτσι, έδειξαν για πρώτη φορά ότι η ελαιοκανθάλη, όταν βρίσκεται σε υγρά που περιέχουν αμινοξέα/γλυκίνη, μετατρέπεται βιοχημικά σε νέα προϊόντα, τα οποία παρατηρήθηκαν με επιτυχία in vitro και in vivo, δημιουργώντας μια εντελώς νέα προοπτική ώστε να κατανοήσουμε τις καλά τεκμηριωμένες βιοδραστηριότητες της ελαιοκανθάλης στον άνθρωπο (δείτε περισσότερα).

Plus Health Green Έξτρα Παρθένο ελαιόλαδο πολυφαινόλες ελαιοκανθάλη άθερμο multivarietalΣε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο UC Davis στην Καλιφόρνια της Αμερικής, όπου μελετήθηκαν εμπορικά δείγματα ελαιολάδων, βρέθηκε πως η μέση συγκέντρωση ελαιοκανθάλης στα ελαιόλαδα αυτά ήταν 135 mg/kg (δείτε περισσότερα).

Το ελαιόλαδο Plus Health Multivarietal Green έχει παρουσιάσει εξαιρετικά υψηλές τιμές ελαιοκανθάλης, που άγγιξαν τα 977 mg/kg και αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 80% των συνολικών πολυφαινολικών ουσιών που περιέχει.

Παράλληλα, το ελαιόλαδο Plus Health Multivarietal Green παρουσιάζει υψηλή συγκέντρωση σκουαλενίου, το οποίο αποτελεί τον κύριο υδρογονάνθρακα στο ελαιόλαδο, δρα ως αντιοξειδωτικό και αποτελεί μια φυσική ουσία του ελαιολάδου με εξαιρετικό διεθνές ερευνητικό ενδιαφέρον.

Για τους λόγους αυτούς συμμετέχει στο νέο προκαταρτικό έργο με τίτλο “Oleocanthal Plus” Cardio της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale σε συνεργασία με τη Δρ. Artemis Morris, του Artemis Wellness Naturopathic Practice στην πόλη Μίλφορντ της πολιτείας Κοννέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προσθέτοντας 30 ml/ημέρα Plus Health Multivarietal Green στην καθημερινή διατροφή έως 25 - 50 ασθενών, οι ερευνητές θα παρακολουθήσουν αλλαγές σε συλλεγμένες καρδιαγγειακές παραμέτρους των ασθενών, μέσω του τεστ Cardiac IQ για 12 εβδομάδες και τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό μιας επακόλουθης κλινικής μελέτης για την αξιολόγηση της επίδρασης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου με υψηλή περιεκτικότητα ελαιοκανθάλης, στους δείκτες της καρδιαγγειακής νόσου (δείτε περισσότερα).

Ταυτόχρονα, κατατάχθηκε βάσει της παγκόσμιας κατάταξης ελαιολάδων EVOOWR για το 2022 στο TOP 100 καλύτερων ελαιόλαδων παγκοσμίως (TOP 100 EVOOS of the WORLD 2022), στα TOP 50 καλύτερα πολυποικιλιακά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα του κόσμου για το 2022, καθώς και στα «Ελαιόλαδα της Χρονιάς 2022» (EVOOS of THE YEAR 2022), ανάμεσα σε 18.312 ελαιόλαδα από 38 χώρες.

Συνεπώς, όλα αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες του Plus Health Multivarietal Green το καθιστούν μια καινοτόμα, σύγχρονη πρόταση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου από το Terroir των ελαιώνων μας.

Αποτελεί την απόλυτη επιβράβευση της προσπάθειας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και πάνω από 30 χρόνια στην παραγωγή premium εξειδικευμένων ελαιολάδων με πιθανά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία.

Ως Single Estate εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ), ενώ διατίθεται μόνο με την διαδικασία της φυσικής καθίζησης (αφιλτράριστο).

Plus Health Multivarietal Green

Ψυχρής εξαγωγής - Limited edition - Φυσικής καθίζησης

 • TERRAOLIVO 2023 GOLD
 • CANADA IOOC 2023 GOLD AWARD
 • Olympia Health & Nutrition Awards 2023 GOLD AWARD
 • LONDON IOOC 2023 GOLD
 • BERLIN GOOA 2023 GOLD AWARD
 • ANATOLIAN IOOC 2023 SILVER AWARD
 • Aristoleo High Phenolic Awards 2023 GOLD
 • EVOO OF THE YEAR EVOOWR 2022
 • OLIVINUS 2022 PRESTIGE GOLD
 • DUBAI IOOC 2022 GOLD
 • TERRAOLIVO 2022 PRESTIGE GOLD
 • CANADA IOOC 2022 GOLD AWARD
 • LONDON IOOC 2022 GOLD AWARD
 • AIPO 2022 Goccia Di Bronzo Award
 • JOOPRIZE 2022 GOLD
 • Berlin Global Olive Oil awards 2022 GOLD
 • EVOIOOC 2022 SILVER
 • AVPA 2022 BRONZE
 • ANATOLIAN IOOC 2022 SILVER

 

plus health green multivarietal ελαιόλαδο υψηλά φαινολικό
plus health green multivarietal ελαιόλαδο υψηλά φαινολικό
plus health green multivarietal εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ελαιοκανθάλη
plus health green multivarietal ελαιόλαδο ελαιοκανθάλη σκουαλένιο

*Τα όσα αναφέρονται έχουν αποκλειστικά και μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα ενώ δεν υποκαθιστούν την γνωμάτευση γιατρού ή άλλου ειδικού της υγείας.*