ΧΡΥΣΟ και ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ - EVOOIOOC 2018

EVOO IOOC 2018 1Ιδιαίτερα τιμητική διπλή διάκριση με ένα ΧΡΥΣΟ και ένα ΑΣΗΜΕΝΙΟ βραβείο για τους βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιολάδου ΕVOO IOOC 2018 (EVOO International Olive Oil Contest), που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο με πολύ υψηλό κύρος.

Η παγκόσμια κατάταξη του EVOOWR βάση διεθνών προτύπων, έχει δώσει στον διαγωνισμό EVOOIOOC 2018 την πολύ υψηλή βαθμολογία 9/10 ,ουσιαστικά στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως για τα πολύ αυστηρά στάνταρντ που ακολουθεί.

Το να φτάσεις σε μια βράβευση δεν είναι κάτι τόσο απλό, απαιτεί πολύ υψηλά ποιοτικά στάνταρντ, κανένα μειονέκτημα στο ελαιόλαδο σου κάτι φυσικά το οποίο αναγνωρίζεται αμέσως από τους ειδικούς κριτές γευσιγνώστες διεθνούς κύρους του διαγωνισμού (panel expert tasters) με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας. 

O βαθμός δυσκολίας συμπληρώνεται από τον σκληρό ανταγωνισμό και τις συμμετοχές που έχει ο διαγωνισμός αυτός σε μια κατεξοχήν ελαιοπαραγωγική χώρα, την Ιταλία.

Οι συμμετοχές του ΕVOO IOOC 2018 ξεπέρασαν τα 500 δείγματα ελαιολάδων από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως η Ισπανία ,η Ιταλία, η Ελλάδα ,η Τυνησία ,η Τουρκία ,η Πορτογαλία ,το Ισραήλ ,η Αργεντινή ,οι ΗΠΑ ,η Ουρουγουάη ,το Περού κ.λ.π

Ο διεθνής διαγωνισμός ΕVOO IOOC 2018 (EVOO International Olive Oil Contest ), πραγματοποιήθηκε από 14 έως 19 Μαΐου 2018 ,στην αρχαία ελληνική αποικία της Κάτω Ιταλίας (Ποσειδωνία - Μεγάλη Ελλάδα – Μagna Grecia) στην περιοχή της Καμπανίας και στην πόλη Πέστουμ (λατινικό όνομα Paestum) , 85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νάπολης στην σημερινή επαρχία του Σαλέρνο, κοντά στις ακτές της Τυρρηνικής θάλασσας .

Οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με ένα ΧΡΥΣΟ και ένα ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ, δύο πολύ μεγάλες διακρίσεις ,από τους ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου του διαγωνισμού.

Μajestic Blend evoo - ΧΡΥΣΟ βραβείο
Ωλεώαστρων evoo - AΣΗΜΕΝΙΟ βραβείο

Ταυτόχρονα μας δίνει και την μεγάλη χαρά η διπλή αυτή διεθνής βράβευση στην Ιταλία , να "αγγίξουμε" πλέον τα 83 παγκόσμια βραβεία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τα τελευταία χρόνια και το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό ρεκόρ επιβραβεύσεων διεθνώς για έναν Έλληνα παραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροιόντων.