ελιές ελαιόλαδο βιολογικά λάδι gourmet bio

sakellaropoulos organic farming greece

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΑ OLYMPIA HEALTH & NUTRITION AWARDS 2018

Olympia Award SILVER 2018 LOGO

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ OLYMPIA HEALTH & NUTRITION AWARDS 2018

Στις 17 Μαΐου2018 , στην Παλαιά Βουλή, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των  βραβείων ελαιολάδου OLYMPIA Ηealth & Νutrition Αwards 2018 .

Το πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WorldOlivecenterforhealth βραβεύει τους παραγωγούς που πέτυχαν να παράγουν  ελαιόλαδο με ισχυρισμό υγείας, βάσει του κανονισμού 432 / 2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Ο εν λόγω Ευρωπαϊκός κανονισμός αναφέρει ότι  >5 mg παραγώγων τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης , σε ημερήσια κατανάλωση από ελαιόλαδα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος. Σημειώνεται παράλληλα ότι στις  ουσίες ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη που εμπεριέχονται σε υγειοπροστατευτικά ελαιόλαδα, τους έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές ,καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. (οι ουσίες αυτές ονομάζονται φαινόλες και τα ελαιόλαδα αυτά υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα)

Τα βραβεία OlympiaHealthandNutritionAwards 2018 απονεμήθηκαν  σε όσους παραγωγούς πέτυχαν να παράγουν τουλάχιστον ένα δείγμα με ισχυρισμό υγείας την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο 2018, ενώ οι συμμετοχές  ξεπέρασαν τα 2500 δείγματα ελαιολάδου από πολλές χώρες.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φαινολικά συστατικά των βιολογικών ελαιολάδων τους τιμήθηκαν για 3η συνεχόμενη χρονιά με το

OLYMPIA AWARDS 2018 2

 ΑΣΗΜΕΝΙΟ βραβείο OLYMPIA Ηealth & Νutrition Αwards 2018

Τα βιολογικά ελαιόλαδα από τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου περιέχουν 15,9 mg φαινολικών ουσιών και μόλις μια μικρή ποσότητα 20 γραμμαρίων ελαιολάδου ημερησίως , περιέχει τρεις (3) φορές περισσότερες πολυφαινόλες από το όριο του Ε.Κ. 432 /2012.

Ταυτόχρονα την τελετή απονομής τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ( HarvardUniversityofCaliforniaCambridgeNortheastern κλπ ) ενώ έγιναν  σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την πρόοδο μελετών που είναι σε εξέλιξη στο θέμα ελαιόλαδο και υγεία.

Αποτελεί μεγάλη τιμή μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η επιβεβαίωση από την επιστημονική κοινότητα της ωφελιμότητας των βιολογικών ελαιολάδων μας στην ανθρώπινη υγεία, ενώ η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί το 84ο διεθνές βραβείο για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.