ελιές ελαιόλαδο βιολογικά λάδι gourmet bio

sakellaropoulos organic farming greece

8 στα 8 - TASTE OLYMP AWARDS 2019 GREECE

 Olymp Awards Taste

Μια ιδιαίτερα μεγάλη τιμητική διάκριση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 4ο διεθνή διαγωνισμό TASTE OLYMP AWARDS GR 2019, που αποτελεί έναν διεθνή διαγωνισμό εξειδικευμένης αξιολόγησης και γευσιγνωσίας τροφίμων από ειδικούς κριτές και διακεκριμένους chef. 

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα , από 8 έως 9 Ιουνίου 2019 ,ενώ γίνεται για τέταρτη φορά συνάντηση των καλύτερων παραγωγών τροφίμων από την  Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα και τα εξεταζόμενα δείγματα ξεπέρασαν τα 730.  

Τα προϊόντα δοκιμάζονται από πολυάριθμο πάνελ κριτών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, την Ένωση Επτανήσιων Ελλάδας, την CEUCO, το ΙΕΓ, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» μαζί  με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr.Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco,  Member WACS, και μέλη της ομάδας κριτών με  πολλά ονόματα του χώρου από το πανέμορφο αυτό σύμπλεγμα γνώσης και πείρας του πάνελ των κριτών.

Να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές κατά την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

Κάθε κριτής πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμμετείχαν με οκτώ (8) βιολογικά-gourmet προϊόντα τους και συγκεντρώνοντας πολύ υψηλή βαθμολογία, τιμήθηκαν με οκτώ (8) ισάριθμα βραβεία, που είναι :

ΤΕΛΙΕΣ επιτραπέζιες ελιές  –  ΧΡΥΣΟ βραβείο 

ΑΓΟΥΡΟΕΛΙΕΣ επιτραπέζιες ελιές  –  ΑΣΗΜΕΝΙΟ  βραβείο

ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ  επιτραπέζιες ελιές  –  ΑΣΗΜΕΝΙΟ  βραβείο

ΠΡΑΣΙΝΕΣ  επιτραπέζιες ελιές  –  ΑΣΗΜΕΝΙΟ  βραβείο

ENIGMA gourmet  ελαιόλαδο  – ΑΣΗΜΕΝΙΟ βραβείο 

ΜΗΛΕΝΙΕΣ επιτραπέζιες ελιές  –  ΧΑΛΚΙΝΟ  βραβείο

ΛΕΜΟΝΕΝΙΕΣ επιτραπέζιες ελιές  –  ΧΑΛΚΙΝΟ  βραβείο

ΠΙΝΕΛΙΕΣ επιτραπέζιες ελιές  –  ΧΑΛΚΙΝΟ  βραβείο

OLYMP AWARDS 2019 taste quality olives table oil

Είναι μια τιμητική στιγμή του 2019 στα TASTE OLYMP AWARDS για τους βιολογικούς  Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, που κατάφεραν να τιμηθούν με 8 βραβεία σε ισάριθμες συμμετοχές τους.

Ταυτόχρονα μας δίνει και την μεγάλη χαρά  αυτή η διεθνής βράβευση να "αγγίξουμε" πλέον τα 113 παγκόσμια βραβεία, αριθμός που αποτελεί ένα μοναδικό ρεκόρ επιβραβεύσεων διεθνώς για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροιόντων.