Great Taste Awards 2019 - Τριπλή βράβευση - Ρεκόρ

Στην κορυφή των όσκαρ της γεύσης, με ένα μοναδικό ρεκόρ, οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Great Taste Awards 2019, Λονδίνο

Διαγωνισμός - σημείο αναφοράς για τα gourmet τρόφιμα

3 star gold great taste

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η καρδιά της διεθνούς γαστρονομίας χτυπά στο Λονδίνο, στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό «Great Taste Awards», που βραβεύει τα καλύτερα προϊόντα του κόσμου, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα gourmet τρόφιμα και έχει χαρακτηριστεί ως «Όσκαρ της γεύσης».

Τα βραβεια με το 1, τα 2 και τα 3 χρυσά αστέρια των Great Taste Awards είναι ισοδύναμα με τα αστέρια Michelin των βραβευμένων εστιατορίων (“Great taste award, is to speciality food and drink what Michelin is to fine dining” )

Ο διεθνούς φήμης διαγωνισμός γευσιγνωσίας «Great Taste Awards» διοργανώνεται από τον οίκο  «Guild of Fine Food».

Τα βραβεία «Great Taste Awards» είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητά τους, καθώς αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη γεύση των προϊόντων, χωρίς αναφορά στη συσκευασία, το λογότυπο ή το branding τους, αφού δεν κρίνεται το αποτέλεσμα του μάρκετινγκ, αλλά η γεύση και η ποιότητα των προϊόντων.

Ενδεικτικό της αναγνωρισιμότητας των βραβείων είναι ότι τον θεσμό υποστηρίζει η «Μέκκα» της γαστρονομίας – το κατάστημα Harrods καθώς και το γνωστό πολυκατάστημα Selfridges, μαζί με άλλα μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων ανά τον κόσμο.

Φέτος, περισσότεροι από 500 εξειδικευμένοι γευσιγνώστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται κριτικοί τροφίμων, διακεκριμένοι σεφ, μάγειρες, ιδιοκτήτες εστιατορίων, παραγωγοί, συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής και πλήθος δημοσιογράφων γαστρονομίας, οι οποίοι αξιολογούν τα προϊόντα μέσα από μια «τυφλή» διαδικασία γευσιγνωσίας, κατά την οποία γεύονται, συσκέπτονται και ξαναδοκιμάζουν ώστε να αποφασίσουν ποια προϊόντα είναι άξια για διάκριση. 

Επί 90 εργάσιμες ημέρες –από τον Μάρτιο μέχρι τα τέλη Ιουλίου– δοκίμασαν απόλυτα επαγγελματικά, με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας, τον απίστευτο αριθμό 12,772 υψηλής ποιότητας προϊόντων, από 107 χώρες του κόσμου για να απονείμουν τα βραβεία - χρυσά αστέρια, που προσφέρουν στο κάθε βραβευμένο προϊόν διεθνή αναγνώριση.

Η απίστευτα υψηλή δυσκολία διάκρισης ενός προιόντος στον διαγωνισμό, επιβεβαιώθηκε και το 2019, καθώς δόθηκε μόνο σε 208 προϊόντα η ανώτερη διάκριση των 3 Χρυσών Αστεριών από τα 12.772 προϊόντα που συμμετείχαν συνολικά, αντιπροσωπεύοντας ένα ποσοστό 1,60%. Σημειώνεται ότι όπως πάντα, έτσι και φέτος, ένα ποσοστό μικρότερο από το 10% των συμμετοχών βραβεύεται με 2 χρυσά αστέρια, που αποτελεί επίσης πολύ υψηλή διάκριση.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έχοντας ήδη τιμηθεί στο παρελθόν με 23 συνολικά Χρυσά Αστέρια από τον διαγωνισμό, συμμετείχαν για άλλη μια φορά με τα καινοτόμα ελαιοπροϊόντα τους, μέσω της αντιπροσώπου εταιρεία τους στην Αγγλία, Oliveology.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, δικαιώνει την προσπάθεια των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου για την δημιουργία μοναδικών προϊόντων.

Αναλυτικά

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ – Gourmet ελαιόλαδο - 3 Χρυσά Αστέρια

SYLLEKTIKON GTA 3 STAR 2019 olive oil

 Το αρωματικό ελαιόλαδο Συλλεκτικόν, που έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους γευσιγνώστες, λαμβάνει την υψηλότερη δυνατή διάκριση GreatTasteAwards Supreme Champion 2019 και υποψηφιότητα  για τον τελικό των GOLDEN FORK AWARDS 2019. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού όπου Ελληνικό ελαιόλαδο τιμάται με 3 χρυσά αστέρια, την υψηλότερη διάκριση στην κατηγορία του.

Απόσπασμα από την τελική κριτική των γευσιγνωστών για το Συλλεκτικόν:

«The epitome of what is possible when a product is made honestly with the highest quality ingredients.  Simply superb»

 

-ΤΕΛΙΕΣ επιτραπέζιες ελιές - Βραβείο 2 ΧΡΥΣΑ Αστέρια

-ΛΕΜΟΝΕΝΙΕΣ  επιτραπέζιες ελιές - Βραβείο 2 ΧΡΥΣΑ Αστέρια

 
Η υψηλότερη βράβευση επιτραπέζιων ελιών, Ελληνικών και ξένων, παγκοσμίως στα Great Taste Awards 2019 στο Λονδίνο.

Απόσπασμα από την τελική κριτική των γευσιγνωστών για τις επιτραπέζιες ελιές.

 
TELIES GTA 2019 olives awarded

Τέλιες: ‘Perfect as is, with Mediterranean herbs to taste. A delight! ‘
 
LEMONENIES GTA 2 STAR 2019

Λεμονένιες
:We loved the zesty lemon flavor, the aromatic herbs and notes of honey blossom. Α quite wonderful flavor combination. ‘ 

Όπως τονίστηκε από τον οίκο Guild of Fine Food, μετά από αυτές τις υψηλότατες βαθμολογίες που συγκέντρωσαν τα ελαιοπροϊόντα μας, είναι πλέον σαφές πως ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ των gourmet τροφίμων.

Οι εξαιρετικές αυτές βραβεύσεις, συνοδευόμενες από τις ιδιαίτερα τιμητικές  κριτικές, συμπληρώνουν την 26η διεθνή βράβευση των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στα Great Taste Awards στο Λονδίνο.

Ταυτόχρονα, τα τρία συγκεκριμένα χρυσά βραβεία συμπληρώνουν την 118η παγκόσμια βράβευση, έναν μοναδικό αριθμό ρεκόρ διεθνών βραβείων για  Έλληνα ελαιοπαραγωγό που παράγει αποκλειστικά τα δικά του ελαιοπροϊόντα.