8 στα 8 βραβεία ελαιολάδων και TOP 20 - Olivinus 2019

OLIVINUS 2019 διαγωνισμός ελαιολάδου βραβεία grand prestigeΟ διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS 2019 πραγματοποιήθηκε στην Μεντόζα της Αργεντινής αρχές Σεπτεμβρίου, με συμμετοχές 194 εταιρειών ελαιολάδου, από 18 ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου. Αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, έχοντας πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, πράγμα που αποδεικνύεται από την βαθμολογία 9 / 10 που του έχει δοθεί από το διεθνές σύστημα κατάταξης EVOO World Ranking.

Αποτελεί τον πλέον σημαντικό διαγωνισμό της Λατινικής Αμερικής και γενικότερα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου.

Μεγαλύτερη δυσκολία προκύπτει και από το γεγονός ότι τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σχεδόν λίγων ημερών, σε σχέση με τα δικά μας που είναι σχεδόν 1(ενός) έτους από την παραγωγή τους.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμμετείχαν με 8 ελαιόλαδα τους συνολικά, και τιμήθηκαν με 8 μεγάλες διακρίσεις:

5 ελαιόλαδα
μας βραβεύτηκαν με την πολύ υψηλή και τιμητική διάκριση του GRAND PRESTIGE ΧΡΥΣΟΥ βραβείου, ενώ 3 ελαιόλαδα μας βραβεύτηκαν με την εξαιρετική διάκριση του ORO - ΧΡΥΣΟΥ βραβείου.

 ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ GOURMET  ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

GEMSTONE BLEND EVOO ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ENIGMA SUPERIOR GOURMET ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ GOURMET ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΕΡΜΟ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ΦΥΛΛΙΚΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΕΛΑΙΟ  ΧΡΥΣΟ ORO - GOLD

ΑΡΜΟΝΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΧΡΥΣΟ ORO - GOLD

ENSTAGMA GOURMET EVOO ΧΡΥΣΟ ORO – GOLD

OLIVINUS 2019 διαγωνισμός ελαιολάδου βραβεία grand prestige

Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι το ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ gourmet ελαιόλαδο, με τελική βαθμολογία  97/100 πόντους αναδείχτηκε πρωταθλητής στην κατηγορία του (Campeones Olivinus) ως το καλύτερο flavored ελαιόλαδο (Mejor Saborizado Olivinus), καθώς είναι το μοναδικό Ελληνικό ελαιόλαδο στους πρωταθλητές της Αργεντινής. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διάκριση με την οποία έχει τιμηθεί Ελληνικό ελαιόλαδο στην τελική φάση στα 12 χρόνια του διεθνή διαγωνισμού της Αργεντινής, Olivinus international competition 2019

OLIVINUS 2019 διαγωνισμός ελαιολάδου βραβεία grand prestige

Παράλληλα το βιολογικό ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκε στα τελική φάση από την ομάδα γευσιγνωστών παιδικής ηλικίας, 8 έως 16 ετών,του διεθνή διαγωνισμού Olivinus της Αργεντινής, με την υψηλή διάκριση SELECCIONADO por los Ninos  / SELECT by Kids / ΕΠΙΛΟΓΗ από τα παιδιά, στα 28 καλύτερα ελαιόλαδα όλου του διαγωνισμού, όντας και το μοναδικό Ελληνικό ελαιόλαδο που βραβεύτηκε σε αυτή την κατηγορία.

OLIVINUS 2019 διαγωνισμός ελαιολάδου βραβεία grand prestige

Είναι η 1η φορά στα 12 χρόνια που λαμβάνει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός Olivinus που Ελληνική εταιρεία και Ελληνικά ελαιόλαδα διακρίνονται με τόσες πολλές και υψηλές βραβεύσεις.

Οι 8 βραβεύσεις αυτές συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 128 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.