13 βραβεία σε 11 συμμετοχές ελαιολάδων - Olivinus IOOC 2020

OLIVINUS 2020 διαγωνισμός ελαιολάδου βραβεία grand prestigeΜια πρωτοφανής διάκριση σε διεθνές επίπεδο, με 13 βραβεία σε 11 συμμετοχές των βιολογικών ελαιολάδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, σημειώθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Olivinus International Olive Oil Competition 2020 της Αργεντινής.

Μια μοναδική διάκριση τόσο για την Ελλάδα, για την Λακωνία αλλά και για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, στον 14ο OLIVINUS International Olive Oil Competition 2020, τον τελευταίο  αναγνωρισμένο  παγκόσμιο διαγωνισμό  ελαιολάδων για την χρονιά του 2020.

Ο διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS 2020 πραγματοποιήθηκε στην Μεντόζα της Αργεντινής, αρχές Οκτωβρίου 2020, με συμμετοχές 176 εταιρειών ελαιολάδου, από 19 χώρες του κόσμου. Αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, έχοντας πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, πράγμα που αποδεικνύεται από την υψηλή βαθμολογία 9 / 10 που του έχει δοθεί από την διεθνή κατάταξη EVOO World Ranking.

Αποτελεί τον πλέον σημαντικό διαγωνισμό της Λατινικής Αμερικής και γενικότερα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου.

Μεγαλύτερη δυσκολία προκύπτει και από το γεγονός ότι τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σχεδόν λίγων ημερών, σε σχέση με τα δικά μας που είναι περίπου 1 (ενός) έτους από την παραγωγή τους.

Τα 13 μεγάλα βραβεία καθώς και οι πολύ υψηλές βαθμολογίες για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι: 

1 Mejor Saborizado Ex Aequo 2020 με βαθμολογία 98/100, 6 Gran Prestige Gold με βαθμολογίες άνω το 93/100, 3 Prestige Gold με βαθμολογίες άνω του 85/100, 2 Oro Gold και μαζί 1 εξαιρετικά τιμητική διάκριση των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου με το βραβείο Premio Diseño Serie de AOVE 2020.

Ειδικά για το ελαιόλαδο Majestic Blend evoo, το οποίο ανακηρύχτηκε ως το καλύτερο ελαιόλαδο στην κατηγορία του, με το βραβείο Mejor Saborizado Ex Aequo 2020 και με βαθμολογία 98/100.

ελαιόλαδο majestic βράβευση olivinus 2020 παγκόσμια διεθνής

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμμετείχαν με 11 ελαιόλαδα τους συνολικά και συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες τιμήθηκαν με 13 μεγάλες διακρίσεις.Αναλυτικά:

MAJESTIC BLEND EVOO - Mejor Saborizado Ex Aequo 2020

MAJESTIC BLEND EVOO - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ΦΥΛΛΙΚΟΝ ΠΡΩΤΕΛΑΙΟ - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ΠΡΩΙΜΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ GOURMET EVOO- ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ GOURMET EVOO- ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ΕΝΣΤΑΓΜΑ ROSEMARY - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

 

ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟ- ΧΡΥΣΟ PRESTIGE GOLD

ENIGMA GOURMET EVOOΧΡΥΣΟ PRESTIGE GOLD

ΕΝΣΤΑΓΜΑ SAGE - ΧΡΥΣΟ PRESTIGE GOLD

 

GEMSTONE BLEND EVOO - ΧΡΥΣΟ ORO GOLD

ΕΝΣΤΑΓΜΑ - ΧΡΥΣΟ ORO GOLD

Είναι η 1η φορά στα 14 χρόνια που λαμβάνει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS που Έλληνας  παραγωγός και Ελληνικά ελαιόλαδα διακρίνονται με τόσες πολλές και υψηλές βραβεύσεις.

σακελλαρόπουλου βραβεία ελαιολάδων παγκόσμια ρεκόρ βιολογικά

Οι 13 βραβεύσεις αυτές  στην Αργεντινή συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 221 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.