ελιές ελαιόλαδο βιολογικά λάδι gourmet bio

sakellaropoulos organic farming greece

Βραβεύσεις ελαιολάδων στον παγκόσμιο διαγωνισμό BIOLNOVELLO

10995603 852507441474041 9047583755704636881 nH ελαιοκομική χρονιά 2015/2016 ξεκίνησε με δυο μεγάλες παγκόσμιες βραβεύσεις σε ισάριθμα "φρέσκα" βιολογικά ελαιόλαδα των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Στις 26-27 Νοέμβριου 2015 ,διεξήχθη στην Ιταλία και στην πόλη Μπολόνια στην Ιταλία, ο 2ος BIOLNOVELLO 2015 / 2016 που είναι ο παγκόσμιος διαγωνισμός βιολογικών ελαιόλαδων της νέας σαιζόν .


Οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές ,από πολλές χώρες του κόσμου όπως Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ελλάδα ,Κροατία κλπ , αλλά κυρίαρχα από την Ιταλία λόγω εντοπιότητας ,με συμμετοχή από εξαιρετικές περιοχές όπως η Σικελία Τοσκάνη ,η Πουλια , η Σαρδηνία ,η Καλαβρία ,η Ουμβρία κλπ.

Τα αποτελέσματα ανακοινωθήκαν σήμερα και οι βιολογικοί "ελαιώνες Σακελλαρόπουλου" ,αξιολογήθηκαν - τιμήθηκαν με πολύ υψηλές βαθμολογίες και δυο ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ για τα βιολογικά ελαιόλαδα τους της νέας σαιζόν ,που είναιfillikon

ΦΥΛΛΙΚΟΝ βιολογικό πρωτέλαιο evoo organic ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ-SILVER MEDAL
ΑΡΜΟΝΙΑ βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (organic evoo) ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ - SILVER MEDAL

Οι 2 αυτές μεγάλες διακρίσεις στον φετινό διαγωνισμό BIOLNOVELLO 15 / 16, αποτελούν το 39ο παγκόσμιο βραβείο των βιολογικών "Ελαιωνων Σακελλαρόπουλου" τα 4 τελευταία χρόνια ,το 5ο παγκόσμιο βραβείο για το κάθε ένα από τα δυο αυτά βιολογικά ελαιόλαδα μας καθώς και τα 2 πρώτα βραβεία του 2016.

Τα βραβεία αυτά στο σύνολο τους αποτελούν για εμένα και τους συνεργάτες μου ιδιαίτερη τιμή , θα ήθελα δε να τα αφιερώσω στην μνήμη του ανθρώπου που μου "έδειξε" τα πρώτα "βήματα" σε αυτό που "υπηρετώ" επι 23 χρόνια και πριν από μερικές ημέρες περίπου "έφυγε" από την ζωή .
Ενός ανθρώπου που επι 23 χρόνια ήταν δίπλα μου σε ότι και αν έκανα ,μου δίδαξε ήθος , καλοσυνη, σεμνότητα ,αγάπη και κυριαρχα με "μύησε" στην καλλιέργεια της ελιάς ,την οποία θεωρούσε "ιερό δένδρο" με απόλυτο σεβασμό.

Νωπές οι μνήμες από την επι 23 χρόνια παρουσία του στους ελαιώνες μας, από το 1ο δένδρο που φυτέψαμε και το οποίο με την δέουσα προσοχή περιποιοταν,σε σημείο που σχεδόν "επικοινωνούσε" μαζί του. 
Στάθηκε δίπλα μου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο ,όλα αυτά τα χρόνια, σαν φυσικός μου πατέρας και κάτι παραπάνω ,παρότι ήταν πεθερός μου, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές με πολύ αγάπη, διάθεση μετάδοσης της γνώσης και της εμπειρίας του πολλών ετών. Αποτελεί ένα "αθόρυβο" φωτεινό παράδειγμα προσωπικότητας που αφήνει πίσω του ένα μεγάλο έργο και ένα μεγαλείο ψυχής, το οποίο τον διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε όλοι μας πιστά να ακολουθούμε.