1η ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ -ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΡΠΟΥ ΕΛΙΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΛΑΜΩΝ

Στο παρακάτω video θα δείτε μια δικαίωση στην προσπάθεια μας να παράγουμε όχι ένα απλό τρόφιμο, αλλά βιο-λειτουργικά τρόφιμα. Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα ήρθαν για να το επιβεβαιώσουν.

Αποτελέσματα της πρώτης κλινικής μελέτης σχετικά με την θετική επίδραση της κατανάλωσης ελιών τύπου Καλαμάτας στο λόγο LDL/HDL χοληστερόλης και την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος. (Οι επιτραπέζιες ελιες τύπου καλαμών που χρησιμοποιήθηκαν είναι των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου με τον εμπορικό τύπο ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ).

H Διεθνής Εταιρεία Ελαιοκανθάλης (OIS) ολοκλήρωσε πρόσφατα το Συνέδριο της που πραγματοποιήθηκε στις 2 &3 Ιουνίου 2016, στην Αρχαία Ολυμπία.

Στόχος της OIS είναι να συνδυάσει την πρακτική και την κλινική έρευνα για να αποδείξει και να διαδώσει τις βιολειτουργικές ιδιότητες του ελαιολάδου και τη χρήση του μέσω των κατάλληλων γαστρονομικών συνδυασμών.

Αρκετοί από τους σημαντικότερους επιστήμονες παγκοσμίως, στο χώρο της ελαιοκομίας, συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν πληροφορίες και να μοιραστούν τα νέα ερευνητικά δεδομένα με περισσότερους από 400 συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Δρ. Jose Amerigo, Ιδρυτής της OIS, ο καθηγητής Προκόπιος Μαγιάτης, αντιπρόεδρος της OIS και αναπληρωτής καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων ΕΚΠΑ, ο Dan Flynn από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, UC Davis olive center, ο καθηγητής Eric Tangalos από την Mayo Clinic, ο καθηγητής John William Newman από το US dept. of Agriculture, at the Western Human Nutrition Research center in Davis California, η Δρ. Ελένη Μέλλιου χημεία Φυσικών Προϊόντων ΕΚΠΑ,ο Δρ. Ramon Estruch, ο καθηγητής Stefanos Kales από την Ιατρική Σχολή του Harvard, η Mary Flynn PhD Αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Brown,οι καθηγητες Κωνσταντίνος και Απόστολος Κυριτσάκης απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,η κα Λαγουρη Βασιλικη απο το ΕΚΠΑ, ο κος Αθανασιος Γκερτσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην Θεσσαλονίκη και πολλοί ακόμη καταξιωμένοι επιστήμονες στο χώρο της ελαιοκομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό .

Στα πλαίσια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν από την Δρ. Μάρθα-Σπυριδούλα Κατσαρού, βιοχημικό - βιοτεχνολόγο, τα αποτελέσματα της πρώτης κλινικής μελέτης σχετικά με την θετική επίδραση της κατανάλωσης ελιών τύπου Καλαμάτας στο λιπιδαιμικό προφίλ υγειών εθελοντών και ειδικότερα στο λόγο LDL/HDL χοληστερόλης και την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος

Δείτε την παρουσίαση στο βιντεο από το συγκεκριμένο συνέδριο όπου αναλύονται τα αποτελέσματα της πρώτης κλινικής μελέτης με ελιές τύπου Καλαμών με τον εμπορικό τύπο ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, από το τμήμα Φαρμακογνωσίας και Χημείας φυσικών προϊόντων, της Φαρμακευτικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο Αθηνών και με μια ομάδα εξαίρετων επιστημόνων που συμμετείχαν (2 γιατροί, 2 βιοχημικοί, 1 κλινικός φαρμακολόγος, 1 βιοστατιστικολόγος και φυσικά ο κος Μαγιάτης και η κα Μέλλιου )

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους επιστήμονες, με ειδική μνεία στον αναπληρωτή καθηγητή κο Μαγιάτη, για την μεγάλη τιμή της συμμετοχής των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην 1η κλινική μελέτη, η οποία "δικαιώνει" την προσπάθεια μας, επι πολλά έτη, για την παραγωγή εξειδικευμένων ελαιοπροιόντων.