Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
Single Estate – Terroir από το 1992

 

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Άθερμο
Βιολογικές Ελιές Καλαμών

 


Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου βρίσκονται κοντά στην Σπάρτη Λακωνίας, σε μια κυρίαρχη περιοχή ελαιοκαλλιέργειας, που θεωρεί το δένδρο της ελιάς ιερό, ενώ φημίζεται για τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον της (ΠΓΕ - Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη).

Τα καινοτόμα ελαιοπροϊόντα μας είναι Single Estate, αποκλειστικά ιδιοπαραγώμενα  και οι ιδιαίτερες συνθήκες παραγωγής τους, τους προσδίδουν χαρακτηριστικά φυσικά μοναδικά, ορίζοντας έτσι το Terroir “Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου”, από το 1992, προάγοντας τον όρο βιο λειτουργικά τρόφιμα για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

   

Υψηλά Φαινολικό

Βιολογικό Ελαιόλαδο & Ελιές

 


Με έμφαση στα βιολογικά προϊόντα της ελιάς, από το άθερμο premium έξτρα παρθένο πρωτέλαιο ως το αγουρέλαιο ψυχρής εξαγωγής, το άθερμο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τα limited edition gourmet αρωματικά ελαιόλαδα, μαζί με τις φυσικές άγουρες πράσινες και ώριμες βιολογικές φυσικές ελιές Καλαμών, έως τις Ανάλατες ελιές Καλαμών με αρωματικά φυτά, το άθερμο βαλσαμέλαιο και τα φυσικά καλλυντικά με άθερμο βιολογικό ελαιόλαδο, οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καλλιεργούνται για να δώσουν την πρώτη ύλη σε υψηλής ποιότητας, εξειδικευμένα ελαιόλαδα και ελιές πλούσια σε φαινόλες.

 


Ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με την 1η θέση στον κόσμο, για το 2018, το 2019 και το 2021, βάσει της παγκόσμιας κατάταξης ελαιολάδων EVOOWR.

  • Bio Hellas Certified Organic Βιολογικά Ελαιόλαδα Ελιές
  • FDA USA OLIVE OIL OLIVES ελαιόλαδα ελιές
  • βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου Single Estate Terroir
  • βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου iso 22000 ελαιόλαδα ελιές
  • βιολογικά ελαιόλαδα ελιές σήμα ευρωπαική ένωση


Για το 2021, οι επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου βραβεύτηκαν με την 1η θέση παγκοσμίως, για την υψηλότερη περιεκτικότητα τους σε φαινόλες.

 


Η πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας γίνεται από τον οργανισμό πιστοποίησης BIO - HELLAS, σύμφωνα με όλους τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί βιολογικής γεωργίας, με αριθμό A-411008.

 


Σε συμφωνία με το πρότυπο ISO 22000:2018, περί υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, εφαρμόζουμε σύστημα διαχείρισης ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points). Οι εγκαταστάσεις μας έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αλφαριθμητικό αριθμό έγκρισης EL 40 360. Επίσης, η εταιρεία μας είναι αναγνωρισμένη από το FDA (Food and Drug Administration) της Αμερικής, με αριθμό καταχώρησης 15959229376 και παράλληλα είναι εγγεγραμμένη στο διεθνές σύστημα REX που αφορά την συμφωνία Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της Μεγάλης Βρετανίας, με αριθμό εγγραφής GRREX0700A043710821 (δείτε εδώ).


Στην καλλιέργεια μας εξελίσσεται καθημερινά μια συνεργασία με την φύση, που δίνει στα ιδιαίτερα βιολογικά ελαιοπροϊόντα μας gourmet γεύσεις και ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, με κύριο σκοπό την επίτευξη της υψηλότερης ποιότητας, που έχει τιμηθεί με τον μοναδικό αριθμό ρεκόρ των 803 διεθνών βραβεύσεων στους εγκυρότερους διαγωνισμούς του κόσμου.