Αρμονικόν - Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Άθερμο Ελαιόλαδο

ΠεριγραφήΤο μονοποικιλιακό βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Αρμονικόν, είναι ένα γενικής χρήσης γευστικό ελαιόλαδο που προέρχεται από ώριμες ελιές, απαλής έντασης, ποικιλίας Κορωνέϊκης, ψυχρής εξαγωγής στους 25-27°C (άθερμο λάδι) με χαμηλή οξύτητα που συνήθως δεν υπερβαίνει το 0,3 %.

Το μονοποικιλιακό βιολογικό λάδι Αρμονικόν έχει ισορροπία, αρμονική γεύση, φρέσκα αρώματα αγρού, διακριτική επίγευση και συνοδεύει πολλές συνταγές, ως βάση μαγειρέματος με βιολογικό ελαιόλαδο, ενώ μπορεί να υποστηρίξει την διακριτική νότα του λαδιού σε όλες τις χρήσεις της κουζίνας.

Το Αρμονικόν προερχόμενο από το terroir ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έχει βραβευτεί σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς παγκοσμίως.  

 

Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Μονοποικιλιακό - Γενικής Χρήσης

Στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Σπάρτη Λακωνίας, από το 1992 έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό terroir με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια, καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα.

Στο terroir ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αντιμετωπίζουμε την ελαιοπαραγωγή ως ποιοτική πράξη, με σεβασμό στην μακραίωνη παράδοση του τόπου αλλά και την φροντίδα του οικοσυστήματος, συμβάλλοντας έτσι σε ένα υψηλό επίπεδο βιοποικιλότητας.

αρμονικόν λάδι ελαιόλαδο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο μονοποικιλιακό Από τα πρώτα τους βήματα το 1992 οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), καινοτομικές μεθόδους συνδυασμένες με την παράδοση αλλά και επιστημονική γνώση, παράγουν το ισορροπημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο λάδι Αρμονικόν.

Το Αρμονικόν είναι ένα γενικής χρήσης άθερμο βιολογικό ελαιόλαδο single estate (ιδιοπαραγώμενο), μονοποικιλιακό, με ήπια και συγκεκριμένα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά πολύ καλής ποιότητας.

Η παραγωγή του ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζεται με τον διεθνή όρο single estate βιολογικό ελαιόλαδο. Υπάρχει απόλυτη διαχείριση του ώριμου ελαιόκαρπου κατά την συλλογή του, που γίνεται σε ελάχιστες ώρες από το βέλτιστο στάδιο της συγκομιδής των ελιών.

Το μονοποικιλιακό βιολογικό λάδι Αρμονικόν, διαφέρει σημαντικά από τα κλασσικά λάδια γενικής χρήσης, γιατί παράγεται, συνήθως από τα μέσα έως τα τέλη Νοεμβρίου, με ψυχρή εξαγωγή εντός 24 ωρών από την συγκομιδή των ελιών, στους 25-27 °C και κατά συνέπεια είναι ένα άθερμο ελαιόλαδο που απαιτεί έως και διπλάσια ποσότητα ώριμων ελιών για την παραγωγή του.

Χαρακτηριστικά του πιστοποιημένου βιολογικού ελαιολάδου Αρμονικόν, είναι η αρκετά χαμηλή οξύτητα (πολλές χρονιές είναι μικρότερη από το 0,3 %) που το κατατάσσει στα εξαιρετικά παρθένα βιολογικά ελαιόλαδα, με αντίστοιχους δείκτες χημικών αναλύσεων.

Παράλληλα, περιέχει βιταμίνες, κυρίαρχα βιταμίνη Ε ( α τοκοφερόλη) φυτοστερόλες και ένα υψηλό επίπεδο πολυφαινολών, που το χαρακτηρίζουν ως ένα βιολειτουργικό φαινολικό ελαιόλαδο μας με ισχυρισμό υγείας βάσει του Ευρωπαϊκού κανονισμού (E.U. Health Claim 432/2012) που συμβάλλει στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες. Η περιεκτικότητα του σε φαινόλες ξεπερνά κάθε χρόνο τα όρια που έχει θέσει ο κανονισμός της Ε.Ε.

αρμονικόν λάδι ελαιόλαδο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο μονοποικιλιακό Το άθερμο εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο Αρμονικόν αποτελεί γαστρονομική απόλαυση με παράλληλη διατροφική αξία, έχει πολλαπλές βραβεύσεις στο ενεργητικό του, σε έγκυρους διεθνείς διαγωνισμούς για την γεύση και την ποιότητα του.

Στα πολύ θετικά του γευστικά χαρακτηριστικά, το Αρμονικόν, ως ένα εξαιρετικό παρθένο βιολογικό λάδι γενικής χρήσης έχει γευστική σταθερότητα με προσωπικότητα, ισορροπημένους δείκτες φρουτώδους, πικρού και πικάντικου, με ήπια ένταση και χρυσοπράσινο χρώμα. Έχει ισορροπία και αρμονική πλούσια γεύση, φρουτώδη χαρακτήρα, με ποικίλα αρώματα κυρίως ξηρών βοτάνων, τσαγιού, φύλλων ντομάτας και ξηρών χόρτων, ώριμου μήλου και αχλαδιού, ελαφρά πικράδα με ήπια γεύση από ραπανάκι και φινίρισμα καρυδιού με κρεμώδη υφή στον ουρανίσκο.

Την γευσιγνωστική παλέτα του Αρμονικόν συμπληρώνει η ωριμότητα του που δηλώνει η ισορροπημένη επίγευση με μέτρια πολυπλοκότητα, με ελαφρά γλυκύτητα σε συνδυασμό με ώριμα βότανα, που αφήνουν μια υπέροχη αίσθηση γεύσης ενός ισορροπημένου και αρμονικού ελαιολάδου.

Έχει δοκιμαστεί από Έλληνες chef σε γευστικές δημιουργίες τους που συνδυάζουν την Ελληνική παράδοση στην κουζίνα με ήπιας έντασης γεύσεις ελαιολάδου γενικής χρήσης.

Το άθερμο εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο Αρμονικόν, είναι το βασικό ελαιόλαδο του terroir ελαιώνες Σακελλαρόπουλου που λόγω της ήρεμης και διακριτικής γεύσης του μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα περισσότερα είδη μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, να συνοδεύσει πολλές συνταγές ως βάση μαγειρέματος με βιολογικό ελαιόλαδο και να υποστηρίξει σε αυτές την διακριτική νότα του λαδιού σε όλες τις χρήσεις της κουζίνας.

Ως single estate βιολογικό ελαιόλαδο των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Μονοποικιλιακό βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο - Άθερμο

Αφιλτράριστο ελαιόλαδο φυσικής καθίζησης 3 μηνών

 • EVOO OF THE YEAR 2021 EVOOWR
 • Olivinus IOOC 2021 Gold Award
 • Canada IOOC 2021 Silver Award
 • London IOOC 2021 Gold Award
 • Anatolian 2021 Silver
 • EVOIOOC 2021
 • JOOP 2021 Silver Award JAPAN
 • Berlin Global Olive Oil awards 2021 elite olive oils
 • Great Taste Awards 2014 Gold Star Award
 • Biol 2014 Silver
 • Savantes Logo
 • Bio Hellas Logo
 • LOGO U