Plus Health Kalamata Olives - Ελιές Καλαμών με υψηλές φαινόλες

ΠεριγραφήΟι εξειδικευμένες επιτραπέζιες ελιές Καλαμών «Plus Health Kalamata Olives» ανήκουν στη νέα καινοτόμο σειρά ελιών με τον κατοχυρωμένο τίτλο “Plus Health Olives”.

Προέρχονται από μεμονωμένα τμήματα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συλλέγονται συγκεκριμένη εποχή με αποκλειστικά χειροποίητη συλλογή, είναι απολύτως φυσικής ζύμωσης, χωρίς παστερίωση και δεν επιδέχονται χημική ή θερμική επεξεργασία.

Παρουσιάζουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα συνολικών φαινολών, που υπερβαίνει κατά πολύ την περιεκτικότητα του μέσου όρου των επιτραπέζιων ελιών, έως και 800 %.

Συμμετέχουν σε κλινικές έρευνες και μελέτες για τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, στο Ιπποκράτειο ΓΝΑ και στο 401 ΓΣΝΑ, μαζί με την Ερευνητική Ομάδα Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακογονιδιωματικής του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Από τον Απρίλιο του 2023 εξελίσσεται η μετατροπή τους υπό την μορφή σκόνης σε κάψουλα, με διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ, για την παραγωγή συμπληρώματος διατροφής για τη χοληστερόλη και τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας.

 

Υψηλά Φαινολικές Ελιές Καλαμών

Φυσικές - Υψηλής Ποιότητας

Στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Σπάρτη Λακωνίας, από το 1992 έχει δημιουργηθεί το πρώτο Ελληνικό Terroir με πιστοποιημένη βιολογική Single Estate ελαιοκαλλιέργεια, καθετοποιημένη παραγωγή και εγκεκριμένη τυποποίηση με τα Ελληνικά και διεθνή πρότυπα.

Ύστερα από προσπάθειες ετών με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (Single Estate), καινοτόμες μεθόδους και επιστημονική γνώση, καλλιεργούμε, παράγουμε και τυποποιούμε τις επιτραπέζιες ελιές «Plus Health Kalamata Olives», οι οποίες είναι ελιές Καλαμών υψηλής ποιότητας και παρουσιάζουν μια εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα φαινολών, που υπερβαίνει κατά πολύ την περιεκτικότητα του μέσου όρου των επιτραπέζιων ελιών

Ελιές Καλαμών με υψηλές φαινόλες Plus Health Kalamata olives χοληστερόλη μελέτες κλινικές εκπα τυροσόλη υδροξυτυροσόληΑποτελούν μια από τις δύο κορυφαίες εκδοχές της νέας και καινοτομικής σειράς υψηλά φαινολικών επιτραπέζιων ελιών, των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, με την ονομασία «Plus Health Olives».

Είναι, παράλληλα, ένα από τα κύρια λειτουργικά ελαιοπροϊόντα (functional foods) των ελαιώνων μας, με μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις φαινολών παγκοσμίως, αλλά και γενικότερα υγειοπροστατευτικών ουσιών, βάσει επιστημονικών ερευνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, για την περιεκτικότητα τους σε μικροσυστατικά που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία.

Αυτά τα ωφέλιμα μικροσυστατικά που υπάρχουν στις επιτραπέζιες ελιές ονομάζονται φαινόλες και είναι η κύρια κατηγορία αντιοξειδωτικών συστατικών που υπάρχουν στη φύση γενικότερα και ειδικότερα μέσα στα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι οι φαινόλες στις επιτραπέζιες ελιές είναι βιοδραστικές ουσίες και αποτελούν συστατικά που δεν υπάρχουν στο ελαιόλαδο. Ειδικά στις επιτραπέζιες ελιές υπάρχουν δύο κυρίαρχες φαινόλες, η υδροξυτυροσόλη και η τυροσόλη στη σάρκα της ελιάς και έχουν διαφορετική χημική δομή και διαφορετική φαρμακολογική δράση από τις πολυφαινόλες του ελαιολάδου (δείτε περισσότερα).

Τα επίπεδα της τυροσόλης και της υδροξυτυροσόλης στις ελιές Καλαμών των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι έως και 800 % ανώτερα του μέσου όρου των εμπορικών δειγμάτων ελιών (134 και 244 mg/kg αντίστοιχα), που συμπεριελήφθησαν στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δημοσιεύθηκε στο J. Agric. Food Chem. 2010, 58, 46–50.

Είναι γνωστό ότι τρόφιμα που είναι πλούσια σε φαινόλες έχουν μια προστατευτική αντιοξειδωτική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Ειδικά στην περίπτωση των επιτραπέζιων ελιών των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου διαπιστώθηκε ότι ο συνδυασμός των φαινολών που υπάρχουν στον καρπό της ελιάς, μαζί με άλλα μικροσυστατικά, έχουν μια ευεργετική επίδραση στα επίπεδα της χοληστερίνης και στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Οι επιτραπέζιες ελιές Καλαμών των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου έχουν ήδη συμμετάσχει σε δύο πρωτοπόρες κλινικές μελέτες για την χοληστερόλη και την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας, με έμφαση στο λιπιδαιμικό προφίλ εθελοντών και ειδικότερα στον λόγο LDL/HDL χοληστερόλης καθώς και στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Ελιές Καλαμών με υψηλές φαινόλες Plus Health Kalamata olives χοληστερόλη μελέτες κλινικές εκπα τυροσόλη υδροξυτυροσόληΤα εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτών των δύο κλινικών μελετών, με ημερήσια πρόσληψη μόλις 5 βιολογικών ελιών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, επέτρεψαν στην ερευνητική ομάδα της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ να μετατρέψει τις ελιές υπό την μορφή σκόνης σε κάψουλα, με διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, και στην δημιουργία συμπληρώματος διατροφής γνωστοποιημένου στον Ε.Ο.Φ. (δείτε περισσότερα).

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής καθηγητής της Φαρμακευτικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Μαγιάτης Προκόπης, τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών μελετών, οδήγησαν στην επέκταση τους, από τον Απρίλιο του 2023, σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων ασθενών (>100 άτομα, με οριακή υπερλιπιδαιμία που δεν λαμβάνουν θεραπευτική αγωγή) και στο τελευταίο τμήμα της τρίτης κλινικής μελέτης.

Σε αυτό το τμήμα της τρίτης κλινικής μελέτης θα χρησιμοποιηθούν σαν πρώτη ύλη για την παραγωγή του συμπληρώματος διατροφής οι ελιές Καλαμών των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, με τον εμπορικό τίτλο «Plus Health Kalamata Olives», που παρουσιάζουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα φαινολών (δείτε περισσότερα).

Παράλληλα οι «Plus Health Kalamata Olives» είναι ελιές υψηλής ποιότητας, απόλυτα φυσικές επιτραπέζιες, με μοναδική γεύση και αρώματα, με ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε, είναι ένα από τα βασικά συστατικά της πασίγνωστης παγκοσμίως «μεσογειακής διατροφής», που φαίνεται να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην μακροζωία των μεσογειακών λαών.

Συνδυάζουν την αυθεντική, αγνή γεύση ελιάς Καλαμών με τον εξειδικευμένο φυσικό τρόπο επεξεργασίας τους, βασισμένο στην παράδοση και την επιστημονική παρακολούθηση, με ελάχιστη προσθήκη αλατιού σε όλα τα στάδια.

Η μεθοδολογία παραγωγής τους είναι καινοτομική, ξεκινά αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας, για αυτό και χαρακτηρίζονται με τον διεθνή όρο Single Estate επιτραπέζιες ελιές ποικιλίας Καλαμών.

Ελιές Καλαμών με υψηλές φαινόλες Plus Health Kalamata olives χοληστερόλη μελέτες κλινικές εκπα τυροσόλη υδροξυτυροσόληΥπάρχει απόλυτη διαχείριση κατά την χειροποίητη συλλογή τους στο βέλτιστο στάδιο ωρίμανσης, με ταυτόχρονη ποιοτική διαλογή πριν μεταβούν στη διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή των ελιών.

Σημαντική επίδραση στην περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα μικροσυστατικά αλλά και στην υψηλή γευστική ποιότητα τους, έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (παστερίωση) σε κανένα στάδιο, από την συγκομιδή ως την τελική τυποποίηση τους.

Οι υψηλά φαινολικές επιτραπέζιες ελιές «Plus Health Kalamata Olives» των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι 100 % φυσικές, και δεν είναι επεξεργασμένες ή τεχνητά μαυρισμένες, όπως οι συνηθισμένες ελιές της αγοράς. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη φυσική μορφή τους, όπως το αποδομητικό «χάραγμα» ή το βίαιο «τσάκισμα» ή έκθεση τους στον ήλιο και στην ατμόσφαιρα, όπως συνηθίζεται.

Μια επίσης σημαντική διαφορά είναι ότι η περιεκτικότητα σε αλάτι βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, σε όλη την διαδικασία ζύμωσης αλλά και στην τελική τυποποίηση των ελιών.

Στην τελική τους συσκευασία προστίθεται μεγάλη ποσότητα αποκλειστικά υψηλά φαινολικού βιολογικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου των ελαιώνων μας.

Οι υψηλά φαινολικές ελιές «Plus Health Kalamata Olives» παράγονται χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και χωρίς παστερίωση. Δεν γίνεται χρήση καυστικού νατρίου, γλυκονικού σιδήρου ή άλλων χημικών κατά την διαδικασία ξεπικρίσματος, η οποία διαρκεί έως και δέκα (10) μήνες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των ωφέλιμων συστατικών της ελιάς αλλά και τις ουσίες που προάγουν την εξέλιξη των υψηλών αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών, αλλά και των υγειοπροστατευτικών ουσιών, των φαινολών.

Κατά συνέπεια, έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς διαθέτουν υψηλά ποσοστά φαινολικών ενώσεων, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, και ωφέλιμα μικροσυστατικά, που με την φυσική διαδικασία πολύμηνης ζύμωσης διατηρούνται στις ελιές. Το αποτέλεσμα είναι ένα «ζωντανό» λειτουργικό τρόφιμο με υπέροχα φυσικά αρώματα και εξαιρετική γεύση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι υψηλά φαινολικές επιτραπέζιες ελιές «Plus Health Kalamata Olives», των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, βραβεύονται με την υψηλότερη διάκριση στα Aristoleo High Phenolic Table Olives Awards, το διεθνή διαγωνισμό που προσμετρά τα υψηλά ευεργετικά συστατικά (φαινόλες) που έχουν οι επιτραπέζιες ελιές.

Ελιές Καλαμών με υψηλές φαινόλες Plus Health Kalamata olives χοληστερόλη μελέτες κλινικές εκπα τυροσόλη υδροξυτυροσόληΠέρα από τα πλούσια υγειοπροστατευτικά συστατικά, η μοναδική ταυτότητα της premium σειράς, «Plus Health Olives» και ειδικότερα των ελιών «Plus Health Kalamata Olives», ορίζεται και από το γευστικό προφίλ τους, που είναι πολύ υψηλής ποιότητας.

Έχουν πολλά γευστικά χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν εξαιρετική γευστική προσωπικότητα, σωστή ωρίμανση, ομοιομορφία μεγεθών, σωστή σκληρότητα και κρουστή τραγανότητα. Τη γευστική παλέτα τους, συμπληρώνει η ελαφρά πικράδα, η περιεκτική σύσταση, οι πολύπλευρες πικάντικες νότες στην γεύση, η δροσερή φρεσκάδα και τα εκλεπτυσμένα αρώματα.

Η ταυτότητα τους ολοκληρώνεται με παρατεταμένη επίγευση, στην οποία συμβάλει αρμονικά το άρωμα και η γεύση του υψηλά φαινολικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου που τις συνοδεύει.

Οι υψηλά φαινολικές ελιές «Plus Health Kalamata Olives» είναι το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην ανάδειξη και την εξέλιξη των γευστικών χαρακτηριστικών των φυσικών Ελληνικών επιτραπέζιων ελιών σε νέους δρόμους, υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας, αλλά και την επιστημονικά αποδεδειγμένη υψηλή περιεκτικότητα τους σε φαινόλες.

Το επίκεντρο και η φιλοσοφία όλης της νέας σειράς «Plus Health Olives» με την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι η μεγάλη αξία και η παγκόσμια μοναδικότητα τους αποκλειστικά για το εσωτερικό περιεχόμενο, και όχι το packaging ή το design, το marketing ή το branding.


Ως single estate και terroir ελαιοπροϊόν των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Ελιές Καλαμών με Υψηλές Φαινόλες

Τριπλής χειροποίητης διαλογής - 10μηνης φυσικής ζύμωσης