Masterpiece Blend Gourmet - Ελαιόλαδο Κόσμημα - Olive Oil Jewels

ΠεριγραφήΤο ελαιόλαδο «κόσμημα» Masterpiece blend evoo, ανήκει στην κατηγορία των πολυπολιτισμικών gourmet ελαιολάδων, όπου με τον σπάνιο συνδυασμό των συστατικών του και την παγκόσμια μοναδικότητα στην παραγωγή του, αποτελεί μια γευσιγνωστική εμπειρία υψηλής γαστρονομίας, ένα γευστικό ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου, με πικάντικες αποχρώσεις.

Το ελαιόλαδο Masterpiece blend evoo, είναι ένα από τα κορυφαία πολυποικιλιακά ελαιόλαδα «κοσμήματα» της νέας σειράς καινοτομικών ελαιολάδων, των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, με την ονομασία «Olive Oil Jewels».

Κυκλοφόρησε το 2021, βραβεύτηκε σε όλο τον κόσμο, με αποκορύφωμα την ανάδειξη του ως το Νο. 1 ελαιόλαδο παγκοσμίως για το 2022 βάσει της παγκόσμιας κατάταξης ελαιολάδων EVOOWR.  

 

Ελαιόλαδο Κόσμημα - Olive Oil Jewels

1η θέση παγκοσμίως για το 2022

Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα που επίσημα παρήγαγαν premium gourmet 100% φυσικά αρωματικά ελαιόλαδα με καινοτομία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία, από το 1992, συνδυάζοντας μοναδικά τα σπάνια φυσικά συστατικά, προερχόμενα από όλο τον κόσμο, στο ελαιόλαδο.

Παράγοντας αυτά τα κορυφαία πολυποικιλιακά ελαιόλαδα «κοσμήματα», υψηλής γαστρονομίας, τα οποία έχουν την κατοχυρωμένη ονομασία «Olive Oil Jewels» και την σφραγίδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου. 

masterpiece Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο πιμέντο γαρίφαλο μοσχοκάρυδο κανέλαΗ σειρά «Ελαιόλαδα κοσμήματα» (Olive Oil Jewels) αποτελεί την κορυφαία έκφραση δημιουργίας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, ανοίγοντας νέους γευσιγνωστικούς ορίζοντες στο Ελληνικό ελαιόλαδο ως πρόταση υψηλής γαστρονομίας.

Το 2021, με αποκλειστικά κάθετη ιδιοπαραγωγή (single estate), καινοτομικές μεθόδους, συνδυασμένες με την παράδοση του τόπου αλλά και με σπάνια gourmet συστατικά άριστης πρώτης ύλης από συγκεκριμένα terroir του κόσμου, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το ελαιόλαδο «κόσμημα» Masterpiece blend evoo, που ανήκει στην κατηγορία των gourmet κοσμημάτων ελαιολάδου Olive Oil Jewels.

Το Masterpiece, ως ένας από τους κύριους εκφραστές των ελαιολάδων Olive Oil Jewels, με ιδιαίτερα πικάντικες νότες, αποτελεί μια γευστική εμπειρία spicy gourmet ελαιολάδου, όπου με τον σπάνιο και αρμονικό συνδυασμό των συστατικών του αλλά και την εξειδικευμένη μοναδικότητα στην παραγωγή του, προσκαλεί σε ένα ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου της υψηλής γαστρονομίας.

Ανήκει στην κατηγορία των spicy gourmet 100% φυσικών αρωματικών ελαιολάδων, γνωστά με τον διεθνή όρο flavored olive oils και διαφέρει κατά πολύ από τα εμπλουτισμένα ελαιόλαδα με πρόσθετα, τεχνητά αρωματισμένα, γνωστά με τον διεθνή όρο infused olive oils που συνήθως κυκλοφορούν στην αγορά.

Η μεθοδολογία παραγωγής που έχουμε αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι φυσική, καινοτόμα, απαιτεί υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και συνδυάζει ολόφρεσκα φυσικά συστατικά παγκόσμιας ποιοτικής αναγνώρισης, τριών ηπείρων.

Το αποτέλεσμα είναι ένα gourmet αρωματικό ελαιόλαδο, ένα ελαιόλαδο «κόσμημα», που συνδυάζει πολλά φυσικά συστατικά στο ελαιόλαδο και αναδεικνύει γευστικά πολλές γαστρονομικές και μη δημιουργίες, στηριζόμενο στην ποιότητα της πρώτης ύλης, στις ισορροπίες της γεύσης των συστατικών του αλλά και στη σωστή διαχείριση τους.

Η μοναδικότητα του έγκειται, επίσης, στο ότι δεν αποτελείται από ένα μόνο συστατικό, σε σχέση με τα περισσότερα αρωματικά ελαιόλαδα στην αγορά, αλλά από ένα συνδυασμό επτά ( 7 ) συστατικών που το καθένα προσφέρει, ισορροπημένα και σε διάφορα στάδια, τα αρώματα και τις γεύσεις του με ένα μοναδικό τρόπο, ανοίγοντας νέους γευσιγνωστικούς δρόμους στο Ελληνικό ελαιόλαδο.

Τα συστατικά του σπάνιου πικάντικου gourmet ελαιολάδου «κοσμήματος», Masterpiece blend evoo, από τα οποία προέρχεται ο πολύ υψηλός βαθμός δυσκολίας στην παραγωγή του, είναι:

masterpiece Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο πιμέντο γαρίφαλο μοσχοκάρυδο κανέλαΑρχικά, ο συνδυασμός τριών (3) διαφορετικών ποικιλιών ελιάς που περιέχει. Ελιές ποικιλιών Κορωνέικης, Αθηνοελιάς και Κουτσουροελιάς με διαφορετικό βαθμό ωρίμανσης και βιοσύνθεσης, που ισορροπούν γευστικά στο πολυποικιλιακό νέο ελαιόλαδο με αρμονικό τρόπο, προσδίδοντας στο Masterpiece blend evoo την προσωπικότητα και την ταυτότητα τους, με τα πιο άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας.

Στην συνέχεια της σπανιότητας του ελαιολάδου κοσμήματος Masterpiece blend evoo, βρίσκεται η φυσική προσθήκη τεσσάρων υπέροχων και μοναδικών φυσικών συστατικών από την παγκόσμια παλέτα αρωμάτων και γεύσεων, του πιμέντο, του γαρίφαλου, του μοσχοκάρυδου και της κανέλας.

Το ευγενές πιμέντο, με τις εξαιρετικές ζεστές αρωματικές του ιδιότητες, την πολύπλευρη γεύση του, που είναι την ίδια στιγμή καυτερή, γλυκιά, αλλά και πικάντικη, δίνει την βασική ταυτότητα στο spicy gourmet ελαιόλαδο Masterpiece blend evoo.

To πιμέντο είναι ένας σπάνιος αποξηραμένος τροπικός καρπός, με κοκκοειδές στρογγυλό σχήμα, του αειθαλούς δένδρου με την επιστημονική ονομασία Pimenta Dioica, ιθαγενές της τροπικής Λατινικής Αμερικής και των Δυτικών Ινδιών ( Μικρές Αντίλλες, Τζαμάικα, Ονδούρα, Τρινιδάδ, Κούβα κλπ.). Οι καρποί του συλλέγονται πράσινοι, πριν ωριμάσουν, και παραδοσιακά αποξηραίνονται στον ήλιο, όπου παίρνουν τελικά το χαρακτηριστικό καφετί τους χρώμα.

Είναι γνωστό επίσης στο παγκόσμιο εμπόριο ως πιμέντο (pimento) ή "πιπέρι της Τζαμάικας" και να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το πιμιέντο (pimiento) που είναι ένα είδος κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς. Στο παρελθόν η εξαγωγή του φυτού από τη Τζαμάικα υπήρξε απαγορευμένη και οι όποιες προσπάθειες φύτευσης από σπόρους απέβησαν άκαρπες. Μάλιστα, κυριάρχησε κάποτε η άποψη ότι φύεται μόνο στη Τζαμάικα, όπου μεγάλο ρόλο στη γονιμοποίηση παίζουν τα πτηνά της περιοχής, διασκορπίζοντάς το στη γύρω περιοχή.

Βιβλιογραφικά αναφέρεται ότι οι Αζτέκοι και οι Μάγια χρησιμοποίησαν πρώτοι το πιμέντο σε ένα διεγερτικό, αφρώδες ποτό, ενώ οι Ίνκας το χρησιμοποιούσαν για να αρωματίζουν πολλές παρασκευές τους.

Οι Ευρωπαίοι και οι Μεσογειακοί λαοί γνώρισαν το πιμέντο μετά τα ταξίδια του Χριστόφορου Κολόμβου, ενώ οι Γάλλοι ήταν αυτοί που το ονόμασαν πιπέρι της Τζαμάικας (poivre de Jamaique), χωρίς βέβαια να ανήκει στα πιπέρια.

Το 1621 από τους Άγγλους επινοήθηκε η κοινή ονομασία του ως Allspice, που περιγράφει το άρωμά του, το οποίο συνδυάζει αρωματικούς τόνους πολλών γνωστών μπαχαρικών. Σε αντίθεση με την ονομασία που του δόθηκε από τους Άγγλους, το πιμέντο ή Allspice, δεν είναι ένα μείγμα πολλών μπαχαρικών μαζί, αλλά είναι ένα μοναδικό συστατικό που προσθέτει και χαρακτηρίζει με το σπάνιο άρωμα και τη γεύση του, το νέο spicy gourmet ελαιόλαδο Masterpiece blend evoo.

masterpiece Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο πιμέντο γαρίφαλο μοσχοκάρυδο κανέλαΤην παλέτα των σπάνιων και μοναδικών συστατικών συμπληρώνουν το εξωτικό μοσχοκάρυδο της Ινδονησίας, το θαυματουργό γαρίφαλο της Ανατολής και η βασίλισσα των μπαχαρικών, η κανέλα Κεϋλάνης.

Το εξωτικό μοσχοκάρυδο προέρχεται από το αειθαλές δέντρο, ιθαγενές, στα γνωστά ως Νησιά των μπαχαρικών στην Ινδονησία. Το μοσχοκάρυδο είναι ένα λεπτό, ελαφρώς γλυκό καρύκευμα που χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στις ασιατικές όσο και στις δυτικές κουζίνες, στην παρασκευή πολλών εδεσμάτων.

Το ιδιαίτερο άρωμά του είναι έντονο και καθοριστικό ως βάση, στην παραγωγή του spicy gourmet ελαιολάδου Masterpiece blend evoo, τονίζοντας τον χαρακτήρα του.

Η συνέχεια των σπάνιων συστατικών ανήκει δικαιωματικά στο υπέροχο γαρίφαλο, ένα θαυματουργό μπαχαρικό από τα βάθη της Ανατολής που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα από την γαστρονομία. Το γαρίφαλο είναι ο αρωματικός ανθοφόρος οφθαλμός (μπουμπούκι) του δέντρου Syzygium aromaticum, από την οικογένεια Myrtaceae και δεν πρέπει να συγχέεται με το γνωστό λουλούδι.

Αποτελούσε μέσο συναλλαγής τον 17ο αιώνα, όπως ελάχιστα σπάνια μπαχαρικά της τότε εποχής. Το άρωμα και η γεύση του μας φέρνει στο νου την Ανατολή ενώ σήμερα το γαρίφαλο χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό σε κουζίνες υψηλής ποιότητας και σηματωρούς της γαστρονομίας.

Χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή του spicy gourmet ελαιολάδου Masterpiece blend evoo με ένα μοναδικό τρόπο που αγκάλιασε το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα σπάνια συστατικά του, για να δώσει την ένταση και την παρατεταμένη ανώτερη γεύση και επίγευση, σαν την τελευταία πινελιά σε ένα «κόσμημα».

Η βασίλισσα των μπαχαρικών, η αυθεντική κανέλα Κευλάνης είναι το τελευταίο συστατικό αλλά και αυτό που με την δυναμική του ολοκληρώνει το σπάνιας δημιουργίας γευστικό «κόσμημα», των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Η κανέλα συναντάται σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής, ενώ ξεχωρίζει η κανέλα Κεϋλάνης, για την υψηλή ποιότητά της.

Την κανέλα χρησιμοποιούσαν συχνά στις μεσογειακές χώρες στην αρχαιότητα, ενώ πολλοί χαρακτήριζαν το άρωμά της ως το καλύτερο και το ακριβότερο του κόσμου. Τα τότε χρόνια αποτελούσε εξαιρετικό δώρο για βασιλιάδες, καθώς δεν ήταν εύκολο κανείς να την προμηθευτεί.

masterpiece Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο πιμέντο γαρίφαλο μοσχοκάρυδο κανέλαΗ κανέλα, ως συστατικό στο spicy gourmet ελαιόλαδο Masterpiece blend evoo, προσδίδει ανώτερης κατηγορίας οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και παρατεταμένη ισορροπία στην επίγευση, συνδυάζοντας τα μεθυστικά αρώματα από τα βάθη της Ανατολής.

Αναγνωρίστηκε παγκοσμίως από την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του, το 2021, στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας του κόσμου, με αποκορύφωμα την 2η θέση στον κόσμο για το 2021 και το 2023, αλλά και πρόσφατα με την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία του για το 2022 στην παγκόσμια κατάταξη EVOOWR, που προσμέτρησε και αξιολόγησε βραβευμένα ελαιόλαδα (18.312 δείγματα) από 1986 εταιρείες και από 38 ελαιοπαραγωγικές χώρες.

Αποτελεί το αποτέλεσμα του επίμονου οράματος των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην ανάδειξη και την εξέλιξη των γευστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου σε νέους δρόμους υψηλής γαστρονομίας, με την νέα σειρά «Ελαιόλαδα κοσμήματα» (Olive Oil Jewels).

Το επίκεντρο και η φιλοσοφία όλης της νέας σειράς «κοσμημάτων» του ελαιολάδου με την υπογραφή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, είναι αποκλειστικά η μεγάλη αξία και η παγκόσμια μοναδικότητα στο εσωτερικό περιεχόμενο τους, και όχι το packaging ή το design, το marketing ή το branding. Η απόδειξη έρχεται με την λιτή και απέρριτη εξωτερική εμφάνιση του, σχεδόν δωρική, που απευθύνεται στους πολυπολιτισμικούς λάτρεις των εξωτικών γεύσεων υψηλής γαστρονομίας του κόσμου.

Ως single estate και terroir ελαιόλαδο των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συσκευάζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο τυποποιητήριο μας με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (δείτε εδώ).

Spicy αρωματικό ελαιόλαδο Masterpiece Blend Evoo – Πολυποικιλιακό - Superior Gourmet

Limited edition –  Φυσικής Καθίζησης 5 μηνών

 • EVOO OF THE YEAR 2023 EVOOWR
 • OLIVINUS 2023 GRAND PRESTIGE GOLD AWARD
 • TERRAOLIVO 2023 GRAND PRESTIGE GOLD
 • OLYMP AWARDS 2023 GOLD
 • CANADA IOOC 2023 PLATINUM AWARD
 • MASTER OF OLIVE OIL 2023 1st PLACE AND PLATINUM AWARD
 • UNITED STATES IOOC 2023 GOLD AWARD
 • AFRO ASIAN IOOC 2023 GOLD AWARD
 • LONDON IOOC 2023 PLATINUM
 • EVOIOOC 2023 GOLD AWARD
 • BERLIN GOOA 2023 PLATINUM AWARD
 • EUROPEAN IOOC GOLD AWARD 2023
 • ANATOLIAN IOOC 2023 SILVER AWARD
 • SCANDINAVIAN IOOC 2023 Gold award & Best of Class
 • AIPO 2023 3rd place and gold award
 • JOOP 2023 Gold award
 • LOS ANGELES IOOC 2023 BRONZE AWARD
 • FLAVORED EVOO OF THE YEAR 2022
 • OLIVINUS 2022 GRAND PRESTIGE GOLD
 • TERRAOLIVO 2022 GRAND PRESTIGE GOLD
 • OLYMP TASTE AWARDS PLATINUM 2022
 • CANADA IOOC 2022 PLATINUM AWARD
 • LONDON IOOC 2022 PLATINUM AWARD
 • Masters of Olive Oil 2022 Platinum and 3rd place best flavored and finalist
 • AIPO 2022 Finalist
 • OLIVE JAPAN 2022 Silver
 • JOOPRIZE 2022 GOLD
 • Berlin Global Olive Oil awards 2022 GOLD
 • EVOIOOC 2022 GOLD AND BEST IN CLASS FINALIST
 • ANATOLIAN IOOC 2022 GOLD
 • FLAVORED EVOO OF THE YEAR 2021
 • Olivinus IOOC 2021 Grand Prestige Gold Award
 • TerraOlivo 2021 Grand Prestige Gold
 • CANADA IOOC 2021 Platinum Award
 • London IOOC 2021 Platinum Award
 • Anatolian 2021 Gold
 • AIPO D ARGENTO 2021
 • EVOIOOC 2021
 • OLIVE JAPAN 2021 SILVER AWARD
 • JOOP 2021 GOLD AWARD
 • Berlin Global Olive Oil awards 2021 elite olive oils