8 στα 8 Βραβεία Ελαιολάδων στον Japan Olive Oil Prize International Competition 2020

japan olive oil prize βραβείο 2020 awards διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου

Μια πολύ μεγάλη διάκριση υψηλού κύρους για Έλληνα ελαιοπαραγωγό με οκτώ (8) βραβεύσεις σε οκτώ (8) ισάριθμες συμμετοχές, σημειώθηκε στο Τόκυο της Ιαπωνίας, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου JAPAN Olive Oil Prize Competition 2020.

Πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία  και συγκεκριμένα στην πόλη του Τόκυο, από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου 2020. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός εφαρμόζει standards αξιολόγησης πολύ αυστηρά βασίζεται στις γευσιγνωστικές μεθόδους  που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Κατατάσσεται σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη και η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον JAPAN Olive Oil Prize Competition  2020, γίνεται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από 16 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως  Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ κλπ. με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του Τόκυο, JAPAN Olive Oil Prize 2020 με οκτώ (8) εξειδικευμένα βιολογικά - gourmet ελαιόλαδα τους, συγκεντρώνοντας βαθμολογίες που ξεπέρασαν το 96%, τιμήθηκαν με τον αριθμό των οκτώ (8) βραβείων σε όλα τα δείγματα ελαιολάδων τους.

Αποτελεί έναν εξαιρετικό αριθμό επιβραβεύσεων φτάνοντας το μοναδικό 100 % ως ποσοστό για Έλληνα ελαιοπαραγωγό σε διεθνή διαγωνισμό του εξωτερικού με 7 χρυσά και 1 ασημένιο βραβείο μεγάλης αναγνώρισης.

Να σημειωθεί παράλληλα ότι το ελαιόλαδο ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ Gourmet Evoo αναδείχτηκε ως το  καλύτερο στην κατηγορία του και Best Flavored ελαιόλαδο, με βαθμολογία που υπερβαίνει το 96/100.

Ειδικότερα, τα οκτώ (8) βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν στο Τόκυο της Ιαπωνίας  για το 2020 είναι:

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ Gourmet Evoo - Χρυσό Βραβείο και το καλύτερο ελαιόλαδο στην κατηγορία του, με βαθμολογία άνω του 96 / 100

MAJESTIC Blend evoo - Χρυσό Βραβείο, άνω του 90 / 100

ΦΥΛΛΙΚΟΝ Πρωτέλαιο - Χρυσό Βραβείο, άνω του 90 / 100

ENIGMA Gourmet evoo - Χρυσό Βραβείο, άνω του 90 / 100

GEMSTONE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο, άνω του 90 / 100

ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ Evoo - Χρυσό Βραβείο, άνω του 90 / 100

ENSTAGMA Gourmet Evoo - Χρυσό Βραβείο, άνω του 90 / 100

ΑΡΜΟΝΙΑ Μονοποικιλιακό βιολογικό - Ασημένιο Βραβείο, άνω του 85 / 100

 

joop japan olive oil prize βραβεία διεθνή σακελλαρόπουλος ελαιόλαδο

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Οι οκτώ (8) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις, στο Τόκυο της Ιαπωνίας στον JAPAN olive oil Prize Competition 2020, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 193 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate producer).


193 Sakellaropoulos βραβεία ελαιόλαδο ελιές